Ο… Κάρι του Άρη

zaras aris rethimno

zaras-aris-rethimno

Ο Άρης άφησε πίσω του τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας και επανήλθε στην Α1 με νίκη (την ένατη της σεζόν), σε βάρος του Ρεθύμνου, με 72-60, για την 12η “στροφή” κάνοντας ιδανικό “ποδαρικό” στο 2016. Εάν θέλαμε να περιγράψουμε τον καθοριστικό παράγοντα για το εν λόγω αποτελέσματα, τότε αυτές θα χρησιμοποιούσαμε δύο λέξεις, Θόδωρος Ζάρας! Ο 28χρονος γκαρντ πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση στην Α1, φέτος, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 25 πόντους και στατιστικά… Κάρι πίσω από τα 6.75μ., ευστοχώντας στα πέντε από τα εννέα τρίποντα που επιχείρησε.

Το eBasket.gr επικοινώνησε με τον Ζάρα και συνομίλησε μαζί του για την πορεία της ομάδας και τους στόχους της καθώς και τις δικές του βλέψεις, τις πρώτες του ευρωπαϊκές εμπειρίες αλλά και το μυστικό πίσω από τις επιτυχίες της ομάδας του.

“Είμαι χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα μου να κερδίσει. Αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη και μοναδική σημασία” μας επεσήμανε αρχικά, μετατοπίζοντας τη σημασία στα ομαδικά επιτεύγματα κι όχι τα ατομικά.

Ερωτηθείς για τη μετάβαση από μια μικρομεσαία ομάδα, όπως ήταν ο ΚΑΟΔ, σε έναν σύλλογο με φανέλα βαριά σαν ιστορία, μας είπε πως “ήταν κάτι που το ήθελα. Μ’ αρέσει πολύ γιατί είμαι σε μια μεγάλη ομάδα, με μπασκετικό κόσμο. Μέσα από τις απαιτήσεις του Άρη άλλαξαν και τα δικά μου “θέλω” καθώς με ωθεί, αυτόματα, κι εμένα να βελτιωθώ ώστε να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις”.

theodoros zaras-aris

Η συμμετοχή του στο Γιούροκαπ, αποτέλεσε την πρώτη ευκαιρία για τον ίδιο, να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μετράει 5.5 πόντους, μέσο όρο, ενώ κορυφαία του εμφάνιση ήταν αυτή κόντρα στην Τραμπζονσπόρ, στο Αλεξάνδρειο, όταν σημείωσε 23 πόντους με 5/7 τρίποντα.

Αναφορικά με τις εμπειρίες του από την ευρωπαϊκή αυτή περιπέτεια, τόνισε ότι “είναι πολύ όμορφες και ξεχωριστές για εμένα. Είναι ωραίο και εποικοδομητικό το να παίζεις δύο παιχνίδια μέσα στη βδομάδα, γιατί έχει θετικό αντίκτυπο και σε σένα. Αυτό γιατί ο χρόνος προετοιμασίας είναι μικρότερος, επομένως πρέπει να εμφανιστείς “ετοιμοπόλεμος” σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι, αναπόφευκτα, βελτιώνεσαι περισσότερο”.

“Στόχοι της ομάδας είναι να πάει όσο το δυνατόν πιο μακριά στην Ευρώπη και να τερματίσει σε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στην Ελλάδα, εν όψει των πλέι οφ. Από κει και πέρα είναι άλλη ιστορία” μας εξήγησε σχετικά με τις βλέψεις του Άρη, ενώ τέλος, μας αποκάλυψε το μυστικό της εξαιρετικής πορείας της ομάδας του.

“Δουλεύουμε πολύ και καλά. Όλοι είμαστε διψασμένοι” για τη νίκη και το κλίμα είναι πολύ καλό. Όλα αυτά αποτυπώνονται στο παρκέ” υπογράμμισε αρχικά και κατέληξε: “Έχουμε βάλει κάποιες γερές βάσεις, κυρίως όσον αφορά τον αμυντικό τομέα, και αυτό κάνει πιο εύκολη τη… ζωή μας και στην επίθεση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …