Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Ο γιατρός του Λαυρίου

Ο γιατρός του Λαυρίου

sakelariou1

sakelariou1

Αποτελεί μία από τις σημαίες του Λαυρίου. Παρέα με τον Σάκη Γιαννακόπουλο, ηγήθηκαν της ομάδας του Χρήστου Σερέλη στο περσινό πρωτάθλημα της Α2 και κατάφεραν να οδηγήσουν τον σύλλογο για πρώτη φορά στην ιστορία του, στην ανόδο στα μεγάλα σαλόνια της Α1.

Ο λόγος για τον Βαγγέλη Σακελλαρίου, τον γιατρό της ομάδας, ο οποίος καταφέρνει να συνδυάζει αρμονικά τις σπουδές του στην Ιατρική με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στο Λαύριο.

Ο 26χρονος διεθνής γκαρντ βρίσκεται στην ομάδα από το 2013, διανύοντας τις καλύτερες σεζόν στην καριέρα του. Τα πρώτα του βήματα, τα πραγματοποίησε ως μέλος της ομάδας της Ολυμπιάδας Άσσου-Λεχαίου, ενώ στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του Πανελληνίου, του Αιγάλεω, της ιταλικής Αβελίνο, του Παγκρατίου, των Τρικάλων, του Ρεθύμνου, του Αμαρουσίου, της Κηφισιάς και φυσικά του αγαπημένου του Λαυρίου, με το οποίο κατάφερε να επιστρέψει στην Α1.

Η μεγαλύτερη του διάκριση είναι, βέβαια, η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων το 2009 στη Ρόδο.

Ο Σακελλαρίου μίλησε στο eBasket.gr για την πορεία του Λαυρίου στην παρθενική του συμμετοχή στη Basket League, αλλά και για τις προσωπικές του εμφανίσεις. Αποθέωσε τον προπονητή του, Χρήστο Σέρελη, ο οποίος τον βοήθησε να βρει ξανά τα πατήματά του, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην ομάδα του Λαύριου, η οποία τον στηρίζει στην επιλογή του να ασχολείται ταυτόχρονα με τις δύο του μεγάλες αγάπες, το μπάσκετ και την Ιατρική.

sakelariou

Για την πορεία του Λαυρίου στον πρώτο γύρο: “Έτσι όπως ήρθε η άνοδος στη Basket League, που πήραμε την τελευταία στιγμή τη θέση του ΚΑΟΔ, δεν ήταν λίγοι αυτοί που βιάστηκαν να πουν πως είμαστε το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Θεωρώ πως τους έχουμε διαψεύσει μέχρι στιγμής μιας και έχουμε κάνει έναν αρκετά καλό πρώτο γύρο. Έχουμε ανταπεξέλθει επάξια στις προκλήσεις της κατηγορίας, δουλεύοντας σκληρά και με συνέπεια”.

Για τη νίκη επί του Κοροίβου στο φινάλε του πρώτου γύρου: “Ο Κόροιβος είναι μία πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες και καλό προπονητή. Για εμάς ήταν ο μονόδρομος η νίκη, μιας και αγωνιζόμασταν στην έδρα μας και παίζοντας συγκεντρωμένα, καταφέραμε να φτάσουμε στην τελική επικράτηση, παίρνοντας μεγάλη βοήθεια από τα νέα παιδιά”.

Για το επόμενο παιχνίδι με την Καβάλα: “Πρόκειται για ακόμα έναν τελικό, όπου και πάλι η νίκη είναι μόνοδρομος. Η Καβάλα έχει τους ίδιους στόχους με εμάς και στο πρώτο παιχνίδι μας είχε κερδίσει στο τελευταίο σουτ. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να προσεγγίσουμε το παιχνίδι όπως με τον Κόροιβο, προκειμένου να το κερδίσουμε και να κάνουμε ακόμα ένα βήμα παραμονής”.

Για τη μάχη της παραμονής και που θα κριθεί αυτή: “Σίγουρα τα αποτελέσματα των παιχνίδιων μεταξύ των ομάδων που παλεύουμε για την παραμονή θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Από κει και πέρα, εμείς στο Λαύριο βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, κυνηγάμε παντού το θετικό αποτέλεσμα και θα κάνουμε ταμείο στο τέλος της χρονιάς”.

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: “Είναι σίγουρα πολύ ανταγωνιστικό. Το ευχάριστο είναι πως υπάρχουν αρκετές ομάδες από την περιφέρεια, καθώς και νέοι επενδυτές. Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα ενός αγώνα πλην του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Γενικά, το πρωτάθλημα, πάντως, είναι τριών ταχυτήτων.

sakellariou-laurio

Για τις προσωπικές εμφανίσεις του: “Μετά το πέρας του πρώτου μισού του πρώτου γύρου, η ομάδα άρχισε να προσαρμόζεται στα δεδομένα της κατηγορίας και έτσι έκανα και εγώ. Δούλεψα και συνεχίζω να δουλεύω σκληρά σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο και είμαι έτοιμος να βοηθήσω το Λαύριο να πετύχει τους στόχους του. Ο κόους Σερέλης με εμπιστεύεται, μου δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής και εγώ φροντίζω να του ανταποδίδω την εμπιστοσύνη του με όσο καλύτερες εμφανίσεις μπορώ. Μέχρι στιγμής, την καλύτερή μου εμφάνιση την πραγματοποίησα στη Ρόδο, όπου πανηγυρίσαμε σπουδαίο διπλό επί του Κολοσσού”.

Για τους στόχους του: “Οι στόχοι μου είναι ίδιοι με του Λαυρίου. Θέλω να μεγαλώσω.. με την ομάδα και να καθιερωθούμε αμφότεροι στην Α1. Ο κόουτς Σερέλης με βοήθησε να βρω ξανά τα πατήματά μου, μετά από αρκετές χρονιές που αγωνίστηκα με διάφορες ομάδες στην Α1 και στην Α2. Το περασμένο καλοκαίρι, όντας γεμάτος με εμπειρίες και παικτικά βελτιωμένος, κατάφερα να επιστρέψω στα μεγάλα σαλόνια με την ομάδα που με στήριξε, το Λαύριο.

Θεωρώ πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να αποδείξω τι αξίζω. Το μέλλον μου είναι στο Λαύριο. Αυτή η ομάδα με εμπιστεύτηκε, όσο καμία άλλη και σεβάστηκε, παράλληλα, την επιλογή μου να σπουδάσω Ιατρική και να ασχοληθώ ταυτόχρονα με τις δύο μεγάλες μου αγάπες. Τόσο η ομάδα, όσο και ο κόουτς Σερέλης, με στηρίζει από την αρχή στις σπουδές μου και τους ευχαριστώ για όλα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…