Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ντέρμπι “δικεφάλων” στην Πυλαία

Ντέρμπι “δικεφάλων” στην Πυλαία

mavrokefalidis aek paok

mavrokefalidis-aek-paok

Ο δεύτερος γύρος της Α1 κάνει τζάμπολ με σπουδαίες αναμετρήσεις, που αναμένεται να μας καθηλώσουν. Πρώτο και καλύτερο το ντέρμπι των “δικεφάλων” στην Πυλαία, όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την ΑΕΚ, με σκοπό να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα της πρεμιέρας και να πλησιάσει την Ένωση και τον Άρη, που βρίσκονται σε τρίτη και τέταρτη θέση, αντίστοιχα.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου παρουσιάζει τρομερά σκαμπανεβάσματα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, όμως στα ντέρμπι έχει φανερώσει εξαιρετικό πρόσωπο. Με εξαίρεση το παιχνίδι του ΟΑΚΑ την πρώτη αγωνιστική και αυτό με τον Άρη, κοίταξε στα μάτια τόσο τον Παναθηναϊκό (εκτός) όσο και τον Ολυμπιακό (εντός) και έφθασε πολύ κοντά στην έκπληξη. Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, δεν τα κατάφερε.

Η ΑΕΚ των δεκάδων αλλαγών, από την άλλη, θέλει να ισχυροποιήσει την παρουσία της στην τρίτη και να κάνει ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατάκτηση της. Η ποιότητα είναι δεδομένη, αλλά οι πολλές αλλαγές ενίοτε λειτουργούν αρνητικά. Το σίγουρο είναι πως αναμένουμε σπουδαία μάχη.

Άλλο εξαιρετικό παιχνίδι, είναι αυτό του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, όπου ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Άρη, στη ρεβάνς του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από κακές ήττες στην Ευρώπη και θέλουν να τις “ξεχάσουν” με καλές εμφανίσεις. Αναμφίβολα, οι “πράσινοι” είναι το φαβορί αλλά δεν θα πρέπει να πάρουν “ελαφρά την καρδία” το εξαιρετικό σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη.

Ντέρμπι και στην ουρά της βαθμολογίας, με το Λαύριο να υποδέχεται την Καβάλα. Οι φιλοξενούμενοι ψάχνουν τη νίκη με κάθε κόστος, διαφορετικά η υπόθεση παραμονή θα πρέπει να θεωρείται “όνειρο θερινή νυκτός” σε διαφορετική περίπτωση. Οι Λαυριώτες δείχνουν ικανοί να διατηρηθούν στα “μεγάλα σαλόνια”, θα έχουν την βοήθεια του Μάρκο Κέσελ, αλλά ο δρόμος είναι πολύ μακρύς ακόμα.

Τα Τρίκαλα και ο Κόροιβος διασταυρώνουν τα “ξίφη” τους στη θεσσαλική πόλη, κυνηγώντας διαφορετικούς στόχους. Οι μεν γηπεδούχοι να ισχυροποιήσουν τη θέση τους μακριά από τη “διακεκαυμένη ζώνη” και οι δε φιλοξενούμενοι να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα, ώστε να διατηρηθούν εντός τροχιάς πλέι οφ.

Ο Απόλλωνας Πάτρας με εντυπωσιακό ντεμαράζ, αφότου ανέλαβε ο Κώστας Μέξας, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, συνδυάζει το καλό μπάσκετ με θετικά αποτελέσματα και φιγουράρει στην όγδοη θέση. Η ομάδα που θα βρει μπροστά της και δη το Ρέθυμνο, ξεκίνησε με υψηλές βλέψεις αλλά στην πορεία οι στόχοι του διαφοροποιήθηκαν. Άργησε πολύ να “ρολάρει” και βρίσκεται μόλις στη 12η θέση. Δεν προμηνύεται πως θα κινδυνέψει να βρεθεί εκτός Α1 του χρόνου, αλλά θα πρέπει να εμφανιστεί σαφώς βελτιωμένο στο δεύτερο μισό του “δρόμου” για να αποφύγει τέτοιο “στραπάτσο”.

Ο Αρκαδικός “καίγεται” για τη νίκη ώστε να μην μείνει περαιτέρω πίσω, στη μάχη της παραμονής, αλλά σίγουρα το έργο του δεν θα είναι εύκολο κόντρα στην Κηφισιά. Η έδρα του αποτελεί, κάθε φορά, μεγάλο σύμμαχο αλλά οι Κηφισιώτες έχουν πετύχει αρκετά δύσκολα “διπλά”, φέτος.

Τέλος, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Ρόδο, ενάντια στον Κολοσσό. Οι “ερυθρόλευκοι” θα αναζητήσουν ένα… “ξέσπασμα” μετά την εντός έδρας ήττα από τη Μπάμπεργκ, αλλά το μαχητικό σύνολο του Άρη Λυκογιάννη έχει, κατά καιρούς, προβάλει σημαντικές αντιστάσεις σε μεγάλους αντιπάλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:

Σάββατο 16 Ιανουαρίου
ΠΑΟΚ (16:30): ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (Κορομηλάς – Μάνος – Παφίλης).
Τρικάλων (17:00): Τρίκαλα – Κόροιβος (Αναστόπουλος – Ψαριανός – Μαλαμάς).
Απόλλων (17:00):Απόλλων Π. – Ρέθυμνο (Γκόντας – Τζαφλέρης – Ξενικάκης).
Τρίπολης (17:00):Αρκαδικός – Κηφισιά (Σχινάς – Τσούνας – Καλδίρης).
Λαυρίου (17:00): Λαύριο – Καβάλα(Πηλοΐδης – Παναγιώτου – Μπίκας).

Κυριακή 17 Ιανουαρίου
ΟΑΚΑ (16:30) Παναθηναϊκός – Άρης (Καρακατσούνης – Φούφης – Βαρδάλος).

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου
Βενετόκλειο (16:00): Κολοσσός Ρόδου – Ολυμπιακός (Σώμος – Πουρσανίδης Κ. – Σκούτας).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Σερέλης: «Έξτρα κίνητρο ότι μας έχει κερδίσει δύο φορές η Μακάμπι»

Στη συνέχεια του Παναθηναϊκού στη Euroleague, αναφέρθηκε ο Χρήστος Σερέλης. Ο Χρήστος Σερέ…