Κεντρική Basket League Άρης “Νίκη με ψυχολογικές παραμέτρους”

“Νίκη με ψυχολογικές παραμέτρους”

Dimitris Priftis Waters Aris

Dimitris Priftis-Waters-Aris

Προσγειωμένος μετά τη νίκη της ομάδας του επί του Αρκαδικού εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο τεχνικός του Άρη, τόνισε ότι οι παίκτες του έδειξαν καλή αντίδραση, ωστόσο εστίασε στη δύσκολη συνέχεια. Ακόμα, υπογράμμισε ότι θα βοηθήσει και ψυχολογικά το θετικό αποτέλεσμα, ενώ τέλος δήλωσε ότι η μεταγραφολογία δεν οφελεί την ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Συγχαρητήρια στους παίκτες. Είχαν καλή αντίδραση, ενέργεια και ομαδικότητα, μοιράσαμε τον χρόνο και κάναμε αυτό που έπρεπε. Έχουμε δύσκολη συνέχεια, προχωράμε”.

Για το αν είδε διαφορά στην ενέργεια των παικτών από το προηγούμενο παιχνίδι: “Σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα δεν είδα διαφορά, γιατί και στο Βερολίνο η ομάδα έβγαλε ενέργεια. Έχει πάντα να κάνει και με τον αντίπαλο. Η διαφορά στο υψηλό επίπεδο είναι ότι κάποιες αδράνειες που έχει μέσα σε ένα παιχνίδι κάθε ομάδα, ο αντίπαλος τις τιμωρεί. Τις βλέπει και τις τιμωρεί, κάτι που δεν συμβαίνει στο μεσαίο ή μικρότερο επίπεδο. Το υψηλό επίπεδο δεν αφήνει περιθώρια. Εμείς δεν είμαστε ακόμα τόσο καλοί σε αυτό”.

Για το αν η νίκη σήμερα έχει ξεχωριστή σημασία γιατί έδωσε τέλος στο σερί των τεσσάρων ηττών: “Είναι ένα παιχνίδι που είχε και ψυχολογικές παραμέτρους, αλλά κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Την χρειαζόμασταν τη νίκη”.

Για το αν είναι ο σημαντικότερος αγώνας ο προσεχής με την Άλμπα όσον αφορά την Ευρώπη: “Για μένα στην Ευρώπη, άσχετα με το τι πιστεύει ο καθένας, βρισκόμαστε στην σφαίρα του έξτρα. Δεν πρέπει να αγχωθούμε υπέρμετρα. Υπό την έννοια της ενδεχόμενης πρόκρισης βέβαια είναι πολύ σημαντικό. Δεν είναι εύκολο. Και η διαφορά είναι μεγάλη και ο αντίπαλος δεν είναι αμελητέος”.

Για το αν θα υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση: “Δεν έχω να πω κάτι. Αν υπάρχει κάτι θα το μάθετε επίσημα από την ομάδα. Όλη η μεταγραφολογία και η κινητικότητα για ενίσχυση έχουν πειράξει το μυαλό της ομάδας, θέλουμε να είναι λίγο ήρεμη τώρα, να διατηρήσει την ηρεμία της”.

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Ντομινίκ Ουότερς, ο οποίος δήλωσε: “Είναι μια καλή νίκη για να μπούμε και πάλι στο δρόμο που πρέπει. Ήταν απαραίτητο αυτό να γίνει μετά τις ήττες που κάναμε. Υπενθυμίσαμε στον κόσμο μας ότι έχουμε καλή ομάδα. Εκτελέσαμε σωστά το πλάνο του προπονητή, ασκήσαμε πίεση στη μπάλα, κυκλοφορήσαμε σωστά τη μπάλα στην επίθεση, βγάλαμε ενέργεια”.

Για την επιστροφή στο Παλέ: “Νιώθω πολύ καλά που επιστρέψαμε εδώ. Είναι πάντα όμορφο να παίζεις εδώ, νιώθεις πιο άνετα. Οι φίλαθλοι ήταν απογοητευμένοι. Νιώσαμε τον πόνο τους στο Βερολίνο μετά τον αγώνα με την Άλμπα, όμως θέλω να πω ότι και εμείς νιώθουμε την ίδια στενοχώρια. Είναι καλό που επιστρέψαμε στις νίκες, μένει να μπούμε και πάλι στο μονοπάτι των νικών”.

Για τον εντός έδρας αγώνα με την Άλμπα: “Για 32 λεπτά ήμασταν καλοί στο Βερολίνο. Κάποιες αναποδιές έφεραν την ήττα και τη διαφορά που δεν είναι αντιπροσωπευτική. Είναι θετικό ότι παίζουμε στην έδρα μας, θα κοιτάξουμε πρώτα τη νίκη και μετά τη διαφορά. Αν βγάλουμε την ενέργεια που βγάλαμε σήμερα, μπορούμε να κοντράρουμε τον οποιονδήποτε. Όλα είναι θέμα ενέργειας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…