Κεντρική NBA Μαινόμενοι “ταύροι”

Μαινόμενοι “ταύροι”

jimmy butler chicago bulls

jimmy-butler-chicago-bullsΤο φετινό πρωτάθλημα στο NBA μπορεί να μας έχει χαρίσει τους ασυναγώνιστους Ουόριορς, μπορεί να μας παραδίδει μαθήματα αμυντικής λειτουργίας από πλευράς Σπερς, αλλά δεν μας είχε δώσει ακόμα μία ομάδα την οποία θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε με θαυμασμό.

Πιθανότατα αυτή η στιγμή να ήρθε. Οι Σικάγο Μπουλς βρίσκονται σε ανοδική πορεία και αρχίζουν σιγά, σιγά να δίνουν το στίγμα τους στην Λίγκα. Ξημερώματα Τετάρτης οι “ταύροι” σημείωσαν την 5η διαδοχική τους νίκη, αυτή την φορά κόντρα στους Μπακς (117-106), και ομολογουμένως παράγουν το καλύτερο μπάσκετ στην μέχρι τώρα πορεία τους.

Το σερί των Μπουλς χτίστηκε με Πέισερς, Νικς, Μπακς και δύο νίκες επί των Ράπτορς. Ας το δούμε όμως λίγο διαφορετικά. Οι δύο νίκες με Μπακς και Πέισερς δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, όμως οι φετινοί Νικς και οι Ράπτορς, των αφιονισμένων Ντε Ροζάν και Λόουρι, δεν είναι και εύκολη υπόθεση.

Η ομάδα της Νέας Υόρκης παίζει άψογα το “transition” και, εκτός αυτού, έχει βρει στον πρόσωπο του Πορζίγκις το στήριγμα στην ρακέτα που έψαχνε ο Καρμέλο. Όσον αφορά τους Ράπτορς και μόνο πους τους λύγισαν μέσα – έξω είναι τεράστια υπόθεση.

Τα στηρίγματα και το “βάθος”

roseΤων ρόστερ του Σικάγο δεν είναι κάτι το οποίο μπορείς απλά να το παραβλέψεις. Έχει “χαμάληδες”, έχει ρολίστες, έχει και “πρώτα βιολιά”. Διαθέτει όλα τα συστατικά για πρωταθλητισμό και διακρίσεις. Ο Μίροτιτς ξέρει τι  να κάνει μέσα στο παρκέ. Ξέρει πότε να τρέξει, πότε να πασάρει και πότε να σουτάρει.

Ο Γκασόλ γνωρίζει τις αντοχές του και προσφέρει αυτά που μπορεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ ο Μπάτλερ ψάχνει το “ταβάνι” του. Μετά την τεράστια εμφάνιση του στο Τορόντο εναντίον των Ράπτορς (με την οποία έσπασε το ιστορικό ρεκόρ του Τζόρνταν) ο άσος των “ταύρων” χαρακτήρισε τον εαυτό του ρολίστα. Προσωπικά δεν ξέρω πολλούς ρολίστες να έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα (πίσω από τον Ρόουζ), αλλά όπως και να έχει η δήλωση του μας λέει πολλά για το κλίμα που επικρατεί στα αποδητήρια.

Το Σικάγο βρίσκει τα πατήματα του σε περίοδο που δεν υπολόγιζε σημαντικούς του παίκτες. Οι τέσσερις από τις πέντε τελευταίες νίκες ήρθαν χωρίς των Ντέρικ Ρόουζ. Ο “δαιμόνιος” γκαρντ επέστρεψε κόντρα στους Μπακς και σημείωσε 16 πόντους. Επιπλέον, ο Νοά είναι εκτός από τις 22 Δεκεμβρίου. Συνεπώς, η αγωνιστική άνοδος πραγματοποιήθηκε υπό  την απουσία μεγάλων κεφαλαίων του ρόστερ.

Με τον Ρόουζ να βρίσκει τα πατήματα του και τον Νοά να επιστρέφει το μέλλον προμηνύεται κάτι παραπάνω από ευοίωνο. Σε περίπτωση, όμως, που το κλίμα στραβώσει απότομα, μετά τις επιστροφές, τότε κάτι πολύ λάθος γίνεται στο Σικάγο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…