Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Κούζμιτς: “Δεν υπάρχει άλλος τρόπος…”

Κούζμιτς: “Δεν υπάρχει άλλος τρόπος…”

kuzmic panathinaikos lokomotiv

kuzmic-panathinaikos-lokomotiv

Ο Ερυθρός Αστέρας σόκαρε τον Παναθηναϊκό, χθες (14/01), πετυχαίνοντας μια ευρεία νίκη στο ΟΑΚΑ, που κάνει άνω κάτω τον όμιλο του Top 16 και δυσκολεύει τη θέση του “τριφυλλιού“. Το συγκρότημα του Σάσα Τζόρτζεβιτς πρέπει να βελτιωθεί άμεσα και να πάρει εκτός έδρας νίκες, ώστε να καλύψει το χθεσινοβραδινό “στραπάτσο” και να μην μπει σε περίεργες περιπέτειες.

Πλέον, πρωταρχικό μέλημα των “πρασίνων” είναι η εξασφάλιση της πρόκρισης, με το πλασάρισμα να περνάει σε δεύτερη μοίρα, όπως μας επεσήμανε ο Όγκνιεν Κούζμιτς. Ο Σέρβος σέντερ (5π.-6ρ.), μιλώντας στο eBasket.gr αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, στάθηκε στην κακή αμυντική αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού, που στοίχισε τη νίκη και έδωσε έναυσμα για σκληρή δουλειά, ώστε να αντιστραφεί η κατάσταση.

“Ήταν σκληρή ήττα…” δήλωσε εμφανώς απογοητευμένος ο 26χρονος και συνέχισε: “Χάσαμε πολλά σουτ, ενώ αυτοί έβαλαν τα πάντα, αλλά το μεγαλύτερο μας πρόβλημα ήταν η άμυνα. Η απόδοση μας σε αυτόν τον τομέα ήταν ο βασικότερος λόγος της ήττας”.

Οι “πράσινοι” απέτυχαν να ανακόψουν το πικ εν ρολ των “ερυθρολεύκων”, δεχόμενοι συνεχόμενους πόντους κατ’ αυτόν τον τρόπο, κάτι που εν τέλει πλήρωσαν ακριβά. Ερωτηθείς γι’ αυτό, ο Κούζμιτς εξήγησε πως: “Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και εντατικά σε αυτόν τον τομέα για να βελτιωθούμε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος“, ενώ σχετικά με τη συνέχεια στο Top 16 υπογράμμισε: “Πρέπει να ανασυγκροτηθούμε, να δουλέψουμε πιο σκληρά και να πάρουμε εκτός έδρας νίκες”.

kuzmic-stimac

Τα περιθώρια για κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων, που δίνουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της διοργάνωσης στενεύουν επικίνδυνα, πλέον. Όμως, ποιες είναι οι βλέψεις των Κυπελλούχων Ελλάδας;

“Τη δεδομένη στιγμή, δεν κοιτάμε τόσο μακριά. Το μόνο πράγμα στο μυαλό μας είναι το επόμενο παιχνίδι και στόχος μας είναι η νίκη σε κάθε ένα από αυτά. Όσον αφορά τον επόμενο γύρο, αποσκοπούμε, αρχικά, στο να πετύχουμε την πρόκριση και μετά θα ασχοληθούμε με τη διεκδίκηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων”.

Τέλος, έγινε ειδική μνεία στον κόσμο της ομάδας, που δεν σταμάτησε λεπτό να τραγουδάει, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξη στο “τριφύλλι” ακόμα και σε μια άσχημη βραδιά.

“Μας βοήθησαν και μας στήριξαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Είναι σπουδαίο να έχεις τέτοιους φιλάθλους και αποτελεί τεράστιο αβαντάζ για εμάς. Σήμερα δεν το επωφεληθήκαμε κι αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί” σχολίασε επί αυτού ο Κούζμιτς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…