Κεντρική Basket League Αγώνες Κολοσσός Ρόδου – Ολυμπιακός 53-73

Κολοσσός Ρόδου – Ολυμπιακός 53-73

olympiakos omadiki1

olympiakos-omadiki

Ματς ενός ημιχρόνου…
Ο Ολυμπιακός, μετά την ήττα από την Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ, ταξίδεψε στην Ρόδο με σκοπό να επιστέψει στις νίκες κόντρα στον Κολοσσό και το ελληνικό πρωτάθλημα. Αν και οι “θαλασσί” φάνηκαν πολύ καλά διαβασμένοι στο πρώτο ημίχρονο, τελικά υπέκυψαν στις διαθέσεις των φιλοξενουμένων και γνώρισαν την ήττα με σκορ 53-73.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε στο “Βενετόκλειο” ολίγον τι επηρεασμένος, λόγω της ήττας από την Μπάμπεργκ. Ο Στρόμπερι (16π., 2κλ., 2 ριμπ.) έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα, ενώ ο Μιλουτίνοφ (11π., 6 ριμπ., 3κοψ.) έδωσε πολύ σημαντικές βοήθειες.

Οι γηπεδούχοι, από μέρους τους, τα έκαναν όλα σωστά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν. Κορυφαίος για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη ήταν ο Λαρεντζάκης με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Μιλουτίνοφ να παίρνει το jump-ball και τον Στρόμπερι να σημειώνει τους δύο πρώτους πόντους του παιχνιδιού (0-2). Ο Λαρεντζάκης απάντησε με τρίποντο, βάζοντας μπροστά την ομάδα του με σκορ 3-2. Ο Ολυμπιακός πήρε ξανά προβάδισμα με τον Σπανούλη λίγα δευτερόλεπτα αργότερα (3-4). Οι “ερυθρόλευκοι” επεδίωξαν να πάρουν τον έλεγχο της αναμέτρησης και το κατάφεραν μέχρι ενός ορισμένου σημείου.

Με πλουραλισμό στο παιχνίδι τους οι Πειραιώτες πήραν διαφορά 8 πόντων 5 λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου (5-13). Οι Ροδίτες πήραν ορισμένους πόντους από την τριάδα Ρέλεφορντ, Μαγκί, Σαλούστρου και πλησίασαν στους 2 πόντους (11-13). Οι τελευταίοι πόντοι του δεκαλέπτου ήρθαν με 1/2 βολές του Αγραβάνη (14-15).

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός όφειλε να ανεβάσει τον ρυθμό και την απόδοση του. Ο Κολοσσός, όμως, παρουσιάστηκε πολύ καλά προετοιμασμένος και δεν άφηνε τους φιλοξενούμενους να πάρουν διαφορά. O Τσαϊρέλης σημείωσε δίποντο στην έναρξη του δεκαλέπτου διαμορφώνοντας το 14-17. Οι δύο ομάδες τρία λεπτά αργότερα βρέθηκαν σε απόλυτη ισορροπία, με το σκορ στο 21-21, μετά από καλάθι του Μαγκί.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα στην συνέχεια. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με εύστοχο τρίποντο τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο άνοιξε λίγο την διαφορά για τους φιλοξενούμενους (22-27). Οι “θαλασσί” δεν πτοήθηκαν. Έπαιξαν σωστό μπάσκετ, δεν άφησαν την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να ξεφύγει και ισοφάρισαν εκ νέου με μεγάλο τρίποντο του Μανωλόπουλου 12 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου (30-30).

Το βασικό στοιχείο της αναμέτρησης, μέχρι αυτό το σημείο, ήταν το πολύ “στρωτό” και ορθολογικό μπάσκετ που έπαιξε ο Κολοσσός. Οι “ερυθρόλευκοι” έδειχναν πως δεν μπορούσαν, κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο, να διαχειριστούν το παιχνίδι. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν απών σε αυτό το πρώτο ημίχρονο με, μόλις, 3 πόντους (1/2 διπ., 0/3 τριπ., 1/1 βολές) και 2 λάθη.

Ο άρχων του παιχνιδιού σφύριξε την έναρξη της επανάληψης και ο Παπαπέτρου σημείωσε 5 πολύ γρήγορους πόντους. Από πλευράς Κολοσσού, ο Λαρεντζάκης είχε αναλάβει το επιθετικό βάρος (33-35). Ο Στρόμπερι, με την σειρά του, έκανε και αυτός ένα σερί 5 πόντων με ένα δίποντο και ένα σουτ από την περιφέρεια στο 3ο λεπτό της περιόδου.

Σε αυτό αυτό ακριβώς το σημείο ήρθε και ο “βρυχηθμός” του Ολυμπιακού. Η διαφορά μέσα σε δυόμισι λεπτά εκτοξεύθηκε στους 11 πόντους (33-44). Ο Μιλουτίνοφ έδινε ενέργεια στο “ζωγραφιστό” τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά, και ο Βασίλης Σπανούλης άρχισε λίγο, λίγο να παίρνει τα πάνω του σημειώνοντας κάποιους κρίσιμους πόντους. Οι “ερυθρόλευκοι” ανέβασαν κι άλλο την απόδοση τους και έφτασαν μέχρι και στο +15 λίγο αργότερα, με τον Μιλουτίνοφ να συνεχίζει σε πολύ υψηλούς ρυθμούς. Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τον Κολοσσό στο -13 και το σκορ στο 42-55.

Η διαφορά στην τελευταία περίοδο του ματς σταθεροποιήθηκε γύρω στους 12 πόντους. O Αγραβάνης ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του Ολυμπιακού, ενώ η ομάδα του κόουτς Λυκογιάννη έπαιρνε βοήθειες στην επίθεση από τους Λαρεντζάκη και Λίντεν, χωρίς όμως να πλησιάζει. Στα τελευταία λεπτά ο Κολοσσός έχασε εντελώς την επαφή του με το σκορ. Ο Χάκετ ευστόχησε σε δίποντο 44 δεύτερα πριν το τέλος και έστειλε τον Ολυμπιακό στο +19. Ο Όντομ έκανε το 53-73 από την γραμμή των ελευθέρων βολών και η αναμέτρηση στο “Βενετόκλειο” έφτασε στο τέλος της.

Οι διαιτητές: Καρακατσούνης – Πουρσανίδης – Σκούτας.
Τα δεκάλεπτα: 14-15, 30-30, 42-55, 53-73.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 11 (2), Μανωλόπουλος 3 (1), Ρέλεφορντ 3, Σαλούστρος 4, Μαγκί 7, Μπίλλης 4, Ντέιβις 8, Γεωργαλής 2, Λίντεν 5 (1), Αγγελάκος, Άχονεν 3, Λιούις 3.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 10 (1), Σπανούλης 8 (1), Στρόμπερι 16 (2), Μιλουτίνοφ 11, Μάντζαρης 5 (1), Όντομ 3, Τζέιμς, Τσαϊρέλης 2, Μουράτος, Αγραβάνης 10 (1), Χάκετ 8 (2), Αθηναίου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…