Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Κλειδί η άμυνα σε Κούπερ και Μαυροκεφαλίδη”

“Κλειδί η άμυνα σε Κούπερ και Μαυροκεφαλίδη”

djordjevic1

djordjevicΟ Παναθηναϊκός, μολονότι δυσκολεύθηκε σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό για περίπου 35 λεπτά, έκαμψε εντέλει την αντίσταση της ΑΕΚ. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, δε, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως η αποτελεσματική άμυνα των παικτών του σε παίκτες-κλειδιά της “Ένωσης”, όπως οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Ντι Τζέι Κούπερ, αποτέλεσε τον βασικό παράγοντα για την τελική επικράτηση.

Αναλυτικά:

“Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι μπάσκετ, ανάμεσα σε δύο δυνατές ομάδες, που ήθελαν να κερδίσουν. Οι παίκτες έδωσαν το καλύτερο κι αγωνίσθηκαν με καρδιά, οι προπονητές προετοίμασαν με τον καλύτερο τρόπο τις ομάδες τους και πήραμε μια μεγάλη νίκη. Προερχόμασταν από μία άσχημη ήττα στην Κωνσταντινούπολη, όπου δεν είχαμε αρχίσει καλά τον αγώνα. Ήταν “κλειδί” για μας να μπούμε δυνατά στο ματς, προκειμένου να “χτίσουμε” την ψυχολογία μας.

Αρχίσαμε καλά, δεν δώσαμε την ευκαιρία στην αντίπαλο να ξεφύγει στο σκορ, παρά μόνο μια φορά. Η ΑΕΚ έχει πολύ επιθετικό ταλέντο, με παίκτες όπως ο Μαυροκεφαλίδης, που περιμέναμε πως θα είναι σε καλή κατάσταση, αλλά νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα κι από εκεί κερδίσαμε το ματς.

Περιορίσαμε, επίσης, τον Κούπερ, που είναι ο καλύτερος δημιουργός της ΑΕΚ. Αυτό επετεύχθη, κυρίως, μέσω του Καλάθη“.

Κληθείς να σχολιάσει την απόδοση των Καλάθη και Παπαγιάννη: Η δουλειά του Καλάθη είναι να παίζει με ενέργεια, δουλειά μου είναι να τον κάνω να παίζει έτσι. Έχει ανταποκριθεί πολύ καλά φέτος, είναι ο άνθρωπος που μας δίνει ενέργεια. Μπορεί σε κάποια πράγματα να κάνει λάθη, αλλά είναι ο άνθρωπος που μας σηκώνει πάνω του, ξεκινώντας από την άμυνα.

Ο Παπαγιάννης μεγαλώνει, μαθαίνει το μπάσκετ σε αυτό το επίπεδο, δουλεύει πιο σκληρά σε σχέση με την αρχή της περιόδου. Μπορεί να βελτιωθεί πολύ στην άμυνα και την επίθεση. Η λέξη “κλειδί” είναι η υπομονή.

Έπαιξε, σήμερα, σε ένα μεγάλο παιχνίδι κι αυτή η εμπειρία που πήρε είναι σπουδαία. Κατάλαβε τι είναι να αντιμετωπίζει μια μεγάλη ομάδα και, μάλιστα, εκτός έδρας. Η διαδικασία για να γίνει μέλος της ομάδας είναι δική μας δουλειά και, ίσως σήμερα, να έκανε ένα βήμα.

Ο Κούζμιτς, μετά το ματς με την Καβάλα, είχε ένα διάστρεμμα, είναι λίγο επηρεασμένος παρά την προσπάθεια που κάνει. Ο Ραντούλιτσα παίζει δυνατά, αλλά η ΑΕΚ έκανε καλή δουλειά πάνω του και τον φόρτωσε με φάουλ. Ήταν, λοιπόν, η ώρα του Παπαγιάννη κι εκείνος ήταν έτοιμος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…