Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Κυβερνήσεις πέφτουν, ο Παναθηναϊκός μένει”

“Κυβερνήσεις πέφτουν, ο Παναθηναϊκός μένει”

pao sinentefksi tipou triantopoulos baltakos

pao-sinentefksi-tipou-triantopoulos-baltakos

Ο Παναθηναϊκός συγκάλεσε έκτατη συνέντευξη Τύπου, σήμερα το μεσημέρι (22/01, 12:00), με θέμα την επίθεση που δέχεται, όπως υποστηρίζει, ο σύλλογος από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, πήρε τον λόγο και ήταν “καταπέλτης” κατά της Πολιτείας και του Κοντονή, ενώ από το “στόχαστρο” του δεν ξέφυγε η ΕΕΑ και το ΟΑΚΑ. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να στείλει το δικό του μήνυμα εν όψει του “αιωνίου” ντέρμπι της Δευτέρας (25/01).

“Θέλαμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της ΚΑΕ πριν βγούμε να πούμε κάποια πράγματα. Τώρα που το έχουμε κάνει και δεδομένου ότι τρέχουν οι εξελίξεις, θεωρήσαμε ότι είναι η ώρα να δώσουμε κάποια στοιχεία στον κόσμο για να καταλάβει ποιοι πολεμούν τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα του ελληνικού αθλητισμού και δεν εκβιάζεται ούτε απειλείται από κανέναν.

Η ιστορία μας δείχνει ότι θα υπάρχουμε πάντα. Κυβερνήσεις πέφτουν αλλά ο Παναθηναϊκός μένει. Είναι πολύ μεγάλος για να τον βλάψει κάποιος. Ειδικότερα όταν αυτός ο κάποιος κινείται επί προσωπικού και από εμπάθεια. Ο Κοντονής αποφάσισε να κλείσει δύο θύρες, μια κίνηση που δεν έχει ουσία και το έκανε απλά για να πει ότι έκανε κάτι. Το παραμύθι αυτό θα τελειώσει όπως κα αυτή η μικροπολιτική. Θέλανε να μας κάνουν ζημιά, μας έβαλαν τρικλοποδιές, τις αποφύγαμε και έτσι σήμερα είμαστε εδώ για να μιλήσουμε χωρίς να μπορούνε μας κάνουν κακό.

Συναντηθήκαμε με τον Κοντονή και του αναπτύξαμε τα προβλήματα μας. Έδειξε θέληση μεγάλη για κάθαρση. Εκεί ξεκίνησε ένα μεγάλο θέμα για την ασφάλεια των γηπέδων, την Κάρτα Φιλάθλου. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι υπήρχε μια συμφωνία από το 2007 με μια εταιρεία για όλο το σύστημα ελέγχου εισόδου των φιλάθλων. Αυτή η συμφωνία δεν έγινε ποτέ και στοίχισε πάνω από 10 εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο.

Ξαφνικά το καλοκαίρι ο Κοντονής πετάει το μπαλάκι στις ομάδες, αναφορικά με το σύστημα εισόδου και τα τουρνικέ, μας είπε ότι ο Ολυμπιακός θα βάλει τα δικά του, κάτι στο οποίο εμείς συμφωνήσαμε και μας παρότρυνε να πετάξουμε τα υπάρχοντα. Με κάποιους τρόπους μυστήριους ανέθεσε σε νέα εταιρεία τη σύμβαση. Αυτό έγινε καταχρηστικά. Εμείς αντιδράσαμε και με δικά μας έξοδα φτιάξαμε τα τουρνικέ και θέσαμε σε λειτουργία αυτά που είχε ήδη πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Μας έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό για να φτιάξουμε και τις κάμερες. Το σύστημα είχε καταστραφεί και πληρώσαμε για να το φτιάξουμε. Ακόμα μια άσκοπη ενέργεια καθώς δεν υπήρχε φως περιμετρικά στο ΟΑΚΑ, ώστε να μπορούν να καταγράφουν εικόνα οι κάμερες και πληρώσαμε και για  τον φωτισμό του γηπέδου.

Ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις της Πολιτείας και όλα λειτουργούν κανονικά, έτσι πήραμε τις άδειες. Αφού το λύσαμε αυτό ήρθε το θέμα με το ΑΜΚΑ. Έχουμε δεχθεί επώνυμες καταγγελίες, για περιστατικά όπου μας έστειλαν να εκδώσουμε προσκλήσεις, όπου το ΑΜΚΑ δεν ταυτιζόταν με το άτομο. Χρησιμοποιούσε, δηλαδή, το ΟΑΚΑ αυθαίρετα ΑΜΚΑ για να βγάλει εισιτήρια σε επιτήδειους. Υπάρχει περιστατικό που υπήρχε άνθρωπος, ο οποίος πουλούσε κασκόλ και παράνομα προσκλήσεις. Αυτή είναι η ασφάλεια που οραματίζεται ο Κοντονής.

Μετά από όλα αυτά, έρχεται και το θέμα της ΕΕΑ, αναφορικά με την ανάκληση μετοχών από τον κ. Γιαννακόπουλο. Αυτό ήταν το πρώτο που έκανε το νέο διοικητικό σχήμα της ΕΕΑ, που διόρισε ο Κοντονής. Μετά άρχισε να μας πιέζει αφόρητα ώστε να κάνουμε διακανονισμό για οφειλή προς το ΟΑΚΑ, την οποία δεν αναγνωρίζαμε. Εκεί ήρθε η ΕΕΑ που όφειλε, μεν, να μας ενημερώσει για τα χρέη, αλλά αντί για αυτό μας πίεζε και μας καθόριζε το τι πρέπει να πληρώσουμε –ώστε να πάρουμε άδεια για το πρωτάθλημα- κάτι που δεν έχει δικαιοδοσία να κάνει.

Εμείς αναρωτηθήκαμε γιατί πληρώνουμε τόσο μεγάλα ποσά, ενώ άλλες ομάδες δεν πληρώνουν τίποτα ή πολύ λιγότερα για τα στάδια τους. Αναφερόμαστε στον Άρη, αλλά και στον Ολυμπιακό, ο οποίος πλήρωνε 340.000 ευρώ, ενώ εμείς 750.000 ευρώ. Υψηλόβαθμο στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΦ, βέβαια παλαιότερα, είναι και μέλος της ΕΕΑ τώρα.

Μας δόθηκε προθεσμία έως τις 5 Νοεμβρίου, από την ΕΕΑ, για την εξόφληση του χρέους στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα, όμως, δεχθήκαμε επιστολή από τον πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Παπαλάκη, που έθετε ζήτημα αποπληρωμής μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Την ημέρα του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΚΑ (14/11), αποφασίσαμε να παρευρεθούμε και ακούσαμε τον Κοντονή να παροτρύνει το ΔΣ να εκμεταλλευθεί την κατάσταση και  να ζητήσει περισσότερα λεφτά από τον Παναθηναϊκό. Αρχικά, ζητούσε ρύθμιση στα 800.000 ευρώ, αλλά μας έσωσε το γεγονός ότι συγκατοικούμε με την ΑΕΚ και προκειμένου να μην αντιδράσει και φύγει η ΑΕΚ, έπεσε το ποσό.

Όταν προτείναμε τη συντήρηση του ΟΑΚΑ με ευρωπαϊκά κονδύλια, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει εδώ και 10 χρόνια, ο Κοντονής μας είπε ότι όλα τα Ολυμπιακά Ακίνητα είναι εκτός ΕΣΠΑ. Το θέμα είναι πως ο υπουργός και η ΕΕΑ βρήκαν 1 εκατομμύριο ευρώ, για να φτιάξουν το γήπεδο “Ζακυνθίων Ολυμπιονικών”, στην περιφέρεια του.

Φτάσαμε τελικά να υπογράψουμε τη σύμβαση με το ΟΑΚΑ, στις 15 Δεκεμβρίου. Γνώριζε η ΕΕΑ ή ο Υπουργός, την επιστολή Παπαλάκη πριν το ντέρμπι με Ολυμπιακό; Ζητάμε απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα.

Ο Κοντονής δεν πείθει κανέναν ότι κόπτεται να καθαρίσει τον αθλητισμό αλλά να “καθαρίσει” τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του, χρησιμοποιώντας τον σαν εξιλαστήριο θύμα. Όλα όσα έχει κάνει είναι ανούσια. Θέλει να καλύψει την ανεπάρκεια ή την απροθυμία του. Ας λύσει πρώτα τα θέματα της παράγκας, των εγκληματικών οργανώσεων και της βίας και στη συνέχεια ας ασχοληθεί και με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο όμως δεν μπορεί να αγγίξει. Ας σταματήσει τις ωμές παρεμβάσεις κι ας καταλάβει πως χτυπώντας τον τοίχο, που λέγεται Παναθηναϊκός, θα σπάσει το κεφάλι του.

Εν όψει του ντέρμπι της Δευτέρας, να στείλουμε ένα μήνυμα. Ο Παναθηναϊκός  είναι πολύ μεγάλος για να αναζητά υπουργούς στα τηλέφωνα και τον καλεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, δείχνοντας την ίδια ευαισθησία, όπως και στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Ο Παναθηναϊκός δεν θα σταματήσει να υπάρχει, έχουν περάσει πολύ Κοντονήδες από αυτόν τον τόπο και είναι υπεράνω προσώπων. Εμείς δεν θέλουμε πόλεμο με κανέναν αλλά δεν φοβόμαστε και τον πόλεμο. Είμαστε ο Παναθηναϊκός ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα. Θα σταθούμε δίπλα στις ειρηνικές διαμαρτυρίες του κόσμου”.

Ερωτηθείς για την απάντηση του Κοντονή και της ΕΕΑ, όταν θίχτηκε το θέμα των μεγάλων ποσών αλλά και λεπτομέρειες για το επίδικο χρέος, υπογράμμισε ότι:

“Ο Κοντονής μας είπε ότι οι αδικίες θα διορθωθούν. Η επίσημη απάντηση της ΕΕΑ, ήταν πως “προφανώς στον Ολυμπιακό είναι πιο μάγκες”. Άρα προφανώς εμείς είμαστε οι βλάκες που συντηρούσαμε το ΟΑΚΑ τόσα χρόνια. Ο Παναθηναϊκός έχει εξοφλήσει τα πάντα ακόμα και την τρέχουσα σεζόν. Εκτός από την υπόθεση της οφειλής, που βρίσκεται στα δικαστήρια για τις παράλογες χρεώσεις που ανακαλύψαμε ότι έκανε το ΟΑΚΑ.

Σε αυτή την υπόθεση, που είναι στα δικαστήρια, πατήσανε στην ΕΕΑ για να μας πιέσουν ώστε να κάνουμε διακανονισμό. Θέλανε να δημιουργήσουν προβλήματα στην ομάδα. Έχουμε περάσει Γολγοθά για να αγωνιζόμαστε χωρίς προβλήματα τώρα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες τρικλοποδιές έχουμε δεχθεί. Γι’ αυτό μιλάμε σήμερα που τα έχουμε κανονίσει όλα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 87-91 (vid)

Χειρότερα δεν μπορούσε να ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός. Υπάρχει ένας τρόπος να σταματήσεις τη …