Κεντρική Διεθνή Κίνδυνος αφαίρεσης τίτλων για την Σιένα

Κίνδυνος αφαίρεσης τίτλων για την Σιένα

siena

sienaΗ Σιένα είναι μία από τις, πλέον, ιστορικές ομάδες της Ευρώπης, έχοντας κατακτήσει 8 πρωταθλήματα Ιταλίας, 5 κύπελλα Ιταλίας, 7 Ιταλικά Σούπερ Καπ και ένα κύπελλο Σαπόρτα. Η Ιταλική ομάδα κύρυξε πτώχευση στις 9 Ιουλίου του 2014 και έπεσε στην τέταρτη βαθμίδα των Ιταλικών πρωταθλημάτων, στην Serie B Dilettati. Ο κόσμος της, πρώην, Μοντεπάσκι Σιένα, πίστεψε πως αυτή ήταν η πιο μαύρη περίοδος της ιστορίας της. Τα χειρότερα όμως δεν είχαν έρθει.

Η Σιένα Μενς Σάνα, όπως είναι το κανονικό της όνομα κινδυνεύει, σύμφωνα με δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport, με αφαίρεση των 6 τίτλων που κατέκτησε την περίοδο 2008 – 2012. Η τιμωρία αυτή είναι πολύ πιθανόν να επέλθει, καθώς παράγοντες της ομάδας εκείνη την περίοδο κατηγορούνται για εγκλήματα κακουργηματικού επιπέδου. Πιο συγκεκριμένα, οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φορολογική απάτη, δόλια χρεωκοπία και σύσταση εγκληματική οργάνωσης.

pianigiani-petrucciΆμεσα εμπλεκόμενος φαίνεται πως είναι και ο τότε προπονητής της ομάδας, Σιμόνε Πιανιτζιάνι, ο οποίος έχει κληθεί ήδη για απολογία από την Ιταλική Ομοσπονδία Μπάσκετ (FIP). Ο Πιανιτζιάνι ίσως τιμωρηθεί αυστηρά και χάσει την προπονητική του ιδιότητα. Κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο, αλλά είναι πιθανό.

Τέλος, η όλη υπόθεση έχει μία βασική ιδιομορφία. Η πλευρά της Σιένα στα χαρτιά δεν υφίσταται, καθώς έχει “βαρέσει κανόνι” από το 2014, πράγμα το οποίο κάνει τα πράγματα ακόμα πιο περίπλοκα. Σε κάθε περίπτωση το αρμόδιο δικαστήριο, σύμφωνα με τα όσα γράφονται στην γείτονα χώρα, θα εκδικάσει την υπόθεση με βάση την προγενέστερη νομική φύση της ομάδας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…