Κεντρική Basket League Αγώνες Κηφισιά – Κολοσσός Ρόδου 77-69

Κηφισιά – Κολοσσός Ρόδου 77-69

lowery kifisia kolossos

lowery-kifisia-kolossos

Και πως να χάσει;
Η Κηφισιά υποδέχτηκε τον Κολοσσό Ρόδου στο “Ζηρίνειο” και προσπάθησε να φτάσει στην νίκη με όλες της τις δυνάμεις. Οι γηπεδούχοι, αν και βρέθηκαν απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα τελικά κατάφεραν να επικρατήσουν με σκορ 77-69.

Οι Κηφισιώτες αντιμετώπισαν ομαδικά τα ατού των φιλοξενούμενων. Είχαν συνολικά 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τους Λόουερι (17π.) και Κασελάκη (16π.) να ξεχωρίζουν. Ο Κολοσσός, από την πλευρά του, βασίστηκε στους Λαρετζάκη (15π.) και Σαλούστρο (13π.) για να φτάσει στην νίκη δίχως αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με δύο εύστοχες βολές του Χογκ, για λογαριασμό της Κηφισιάς. Την απάντηση, από πλευράς Κολοσσού, την έδωσε ο Λίντεν με jump-shot από κοντινή απόσταση (2-2).  Το ματς είχε αρκετά υψηλό ρυθμό, πράγμα το οποίο φάνηκε και από την πορεία του σκορ.

Οι γηπεδούχοι περνούσαν την μπάλα κυρίως στον Γλυνιαδάκη, ο οποίος έκανε πάρτι στο ζωγραφιστό, ενώ οι φιλοξενούμενοι βασίζονταν κυρίως στις εμπνεύσεις του Λαρετζάκη. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με επιτυχημένο τρίποντο του Άχονεν για τον Κολοσσό (21-25).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Κολοσσός προσπάθησε να πατήσει πάνω στο προβάδισμα του και να βάλει σιγά, σιγά τις βάσεις για να φτάσει στην νίκη.Οι Ροδίτες έφτασαν να προηγούνται μέχρι και με 10 πόντους, μετά από τρίποντο του Σαλούστρου (21-31).

Οι γηπεδούχοι ήταν δεδομένο πως θα επιχειρούσαν να αντεπιτεθούν. Οι 10 πόντοι έγιναν 2 μετά από αντεπίθεση διαρκείας, τρία λεπτά πριν την κόρνα του ημιχρόνου (32-34). Το ματς είχε, πλέον, επανέλθει εκεί ακριβώς που βρισκόταν στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Γλυνιαδάκης σημείωσε 4 συνεχόμενους πόντους 2 λεπτά αργότερα και ο Γκίκας με τρίποντο έβαλε μπροστά την Κηφισιά λίγο πριν το ημίχρονο (42-41).

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν με σκοπό να πάρουν ό,τι τους αναλογεί από την αναμέτρηση. Ο Ρέλεφορντ σημείωσε τους 2 πρώτους πόντους της τέταρτης περιόδους (42-43). Οι άμυνες ήταν πιο σκληρές σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και οι παίκτες των δύο ομάδων δεν είχαν πολλά ελεύθερα σουτ. Η Κηφισιά χρειάστηκε 3 λεπτά για τους πρώτους της πόντους, οι οποίοι ήρθαν από σουτ του Στίγκερς από την περιφέρεια (45-43).

Από το σημείο αυτό οι γηπεδούχοι έδειχναν να πατούν πιο δυνατά στα πόδια τους και κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα. Ο Κασελάκης έδωσε μέχρι και διαφορά 5 πόντων στην ομάδα του με εντυπωσιακό τρίποντο 2 λεπτά πριν την λήξη της περιόδου (55-50).  Ο Κολοσσός ισοφάρισε με 5 συνεχόμενους πόντους από τους Λιούις και Γεωργαλή. Η περίοδος, όμως, πήγε τελικά στην Κηφισιά με σκορ 59-55.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα των βορείων προαστίων μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει το παιχνίδι. Πήρε άμεσα διαφορά 9 πόντων στο πρώτο λεπτό της περιόδου, την οποία και προσπάθησε να υπερασπιστεί στην συνέχεια. Λαρετζάκης και Σαλούστρος επιχειρούσαν να επαναφέρουν τον Κολοσσό χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Η διαφορά σταθεροποιήθηκε κοντά στους 6 πόντους υπέρ της Κηφισιάς. Ο Κολοσσός δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και τελικά ηττήθηκε με σκορ 77-69. Οι τελευταίοι πόντοι του παιχνιδιού σημειώθηκαν από τον Λόουερι από την γραμμή της φιλανθρωπίας.

Οι διαιτητές: Σόμος – Πουρσανίδης – Μπίκας
Τα δεκάλεπτα: 21-25, 42-41, 59-55, 77-69
ΚΗΦΙΣΙΑ: Λόουερι 17 (1), Στίγκερς 10 (2), Κασελάκης 16 (3), Χογκ 13, Γλυνιαδάκης 11, Γκίκας 5 (1), Χρυσικόπουλος 2, Σμιθ 3, Ελ-Αμίν
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Λαρετζάκης 15 (1), Λίντεν 8, Ρέλεφορντ 6, Μαγκί 5, Λιούις 7 (1), Μπίλις, Μανωλόπουλος 2, Ντέιβις 7, Γεωργαλής 3 (1), Άχονεν 3 (1), Σαλούστρος 13 (2)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…