Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ

Κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ

papagiannis pao kolossos

papagiannis-pao-kolossos

Ο Παναθηναϊκός έμεινε αήττητος στην κορυφή της βαθμολογίας του ελληνικού πρωταθλήματος, μετά και το πέρας της 12ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Σάσα Τζόρζεβιτς επικράτησε δύσκολα της ΑΕΚ με 67-64 και έκανε το 14/14 εντός των τειχών (12/12 στο πρωτάθλημα και 2/2 στο Κύπελλο).

Οι παίκτες του “τριφυλλιού” ήταν κουρασμένοι από τη μεγάλη ταλαιπωρία του ταξιδιού στην Πόλη για την αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσε και δεν βρέθηκαν και στην καλύτερή τους μέρα. Παρόλα αυτά ξεπέρασαν και το εμπόδιο της ανεβασμένης Ένωσης, έχοντας, μάλιστα, και ένα μεγάλο κέρδος από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η νέα εξαιρετική εμφάνιση του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος για τρίτο σερί παιχνίδι στην Ελλάδα, φωνάζει “παρών”, αρπάζοντας από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που του δίνει ο Τζόρτζεβιτς.

Με τον Ραντούλιτσα να είναι φορτωμένος με φάουλ, τον Γκιστ να πονάει και τον Κούζμις να είναι εκτός κλίματος αγώνα, ο Σέρβος τεχνικός έριξε στο παρκέ τον νεαρό Έλληνα σέντερ στο τρίτο δεκάλεπτο, προκειμένου να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Ο Παπαγιάννης, όχι μόνο δεν ψάρωσε, αλλά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, αποφασισμένος να δείξει τι αξίζει απέναντι σ’ έναν πολύ ποιοτικό σέντερ, όπως είναι ο Μαυροκεφαλίδης. Σημείωσε 8 πόντους, όντας απόλυτα εύστοχος (4/4 δίποντα) σε όσες προσπάθειες πήρε, ενώ δεν υπέπεσε σε κανένα λάθος στα 9:25 λεπτά που αγωνίστηκε.

Η σκληρή δουλειά του 18χρονου ψηλού στις προπονήσεις αποδίδει καρπούς. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι δίκαιος προπονητής και όσο ο Παπαγιάννης δουλεύει σκλήρα και βελτιώνεται, τόσο θα βλέπει τον χρόνο συμμετοχής του να αυξάνεται σημαντικά ακόμα και σε παιχνίδια Ευρωλίγκας.

Σέντερ σαν τον Παπαγιάννη (2,18μ. με τρομερή τεχνική κατάρτηση) σπανίζουν στην Ευρώπη και όχι μόνο. Ο νεαρός έχει όλο το μέλλον μπροστά του και ευχή όλων είναι να εξελιχτεί γρήγορα σε έναν παίκτη – φόβητρο κάτω από τα καλάθια, ο οποίος θα πρωταγωνιστεί, όχι μόνο στον Παναθηναϊκό αλλά και στην Εθνική ομάδα, η οποία θα βρει στο πρόσωπό του, τον επόμενο μεγάλο σέντερ.

Οι εμφανίσεις του Παπαγιάννη στα τρία τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην Ελλάδα.

Ομάδα Πόντοι Ριμπάουντ Κοψίματα Χρόνος
Καβάλα 15 10 3 26
Αρης 2 1 3 13
ΑΕΚ 8 9
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…