Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Κάθε πόντος και βοήθεια στην “Κιβωτό”

Κάθε πόντος και βοήθεια στην “Κιβωτό”

esake-a1-kivotos tou kosmou

Κάθε καλάθι της 11ης και 12ης αγωνιστικής της Α1, συνέβαλε σε έναν ιερό σκοπό. Αυτό γιατί στα πλαίσια του κοινωνικού προγράμματος του ΕΣΑΚΕ, “Καλάθια αγάπης“, αυτά τα καλάθια θα μετατραπούν σε ευρών προκειμένου για να ενισχυθεί το σπουδαίο έργο της “Κιβωτού του Κόσμου”.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

“Οι ομάδες της Basket League ΣΚΡΑΤΣ σκόραραν 1.943 πόντους στην 11η και στην 12η αγωνιστική και συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να υποστηριχθεί ένας ιερός σκοπός.

Το σύνολο των πόντων της 11ης και 12ης αγωνιστικής θα μετατραπούν στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΕΣΑΚΕ “Καλάθια Αγάπης” σε ευρώ για να ενισχυθεί το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί η “Κιβωτός του Κόσμου“, που δραστηριοποιείται στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς.

Η “Κιβωτός του Κόσμου” συγκεντρώνει σήμερα περίπου τα 400 παιδιά, από βρέφη έως 18 ετών σχηματίζοντας έτσι μια κοινότητα ανθρωπιάς και αγάπης, που ανθεί και μεγαλουργεί στο κέντρο της Αθήνας.

Επιπροσθέτως, σε ένα δεύτερο χώρο από το 2008 λειτουργεί ξενώνας δυναμικότητας 40 κλινών για τις άστεγες και κακοποιημένες μητέρες με τα παιδιά τους, επειδή προέκυψε μεγάλη ανάγκη για τη στέγαση αυτού του πληθυσμού που δεν είχε που την κεφαλή κλίνει. Επίσης, επί καθημερινής βάσης κι επί σειρά ετών η “Κιβωτός του Κόσμου” προσφέρει φαγητό σε 1.300 άτομα, ως επί το πλείστον άγαμες και άστεγες μητέρες με τα παιδιά τους.

Ακόμα, από το Νοέμβριο του 2012 σε τριώροφο κτίριο στον Πειραιά λειτουργεί ξενώνας – σπίτι για τη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών δυναμικότητας 40 κλινών και ξεκίνησε η διανομή τροφίμων μέσα από το κοινωνικό παντοπωλείο της “Κιβωτός του Κόσμου“, που εξυπηρετεί 150 οικογένειες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Basket League: Αφιέρωμα στις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη

Ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΣΑΚΕ, καθώς η διογανώτρια αρχή της Α1 μπά…