Κεντρική Ψαγμένα Καταραμένο σερί

Καταραμένο σερί

odum paok aek

odum-paok-aek

Η ΑΕΚ επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια της ελληνικής καλαθοσφαίρισης την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Μετά από μία σεζόν με σκαμπανεβάσματα, στην οποία πέτυχε μεγάλες νίκες, αλλά και υπέστη ταπεινωτικές ήττες, τερμάτισε στην θέση και πήρε την πρόκριση στο Eurocup.

Φέτος τα πράγματα άλλαξαν. Η “Ένωση” έβαλε υψηλότερους στόχους, έκανε μεταγραφές μεγάλου βεληνεκούς και επιβεβαίωσε… μια και καλή ότι επέστρεψε για να πρωταγωνιστήσει και όχι για να λάβει τη θέση του κομπάρσου. Αντικατέστησε το “φόβο” της χρονιάς της επιστροφής με την αυτοπεποίθηση για κάτι μέγαλο, στενοχωρήθηκε για τις ήττες από τους δύο αιωνίους και δε χάρηκε για το ότι απλώς πάλεψε και γενικά έδειξε ότι η ΑΕΚ της σεζόν 2015-16 είναι ένα σκαλί πιο πάνω από την ΑΕΚ του 2014-15. Ένα μόνο δεν κατάφερε να πετύχει.

Να διώξει την κατάρα…

Την κατάρα της Θεσσαλονίκης. Γιατί την χαρακτηρίζουμε κατάρα;

Πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι στον 1,5 χρόνο που επέστρεψε, η “Ένωση” σε 6 αναμετρήσεις στην Θεσσαλονίκη έχει ηττηθεί ισάριθμες φορές από Άρη και ΠΑΟΚ μαζί;

Ο “Δικέφαλος του Νότου”, έχει ηττηθεί 5 φορές από τον Άρη και 1 από τον ΠΑΟΚ, με την ήττα από το “Δικέφαλο του Βορρά” να… πονά ιδιαίτερα με τον τρόπο που ήρθε. Η ΑΕΚ ήταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, οι γηπεδούχοι επέστρεψαν και με τον Όντουμ να εκτελεί ένα ψυχρό τρίποντο πήραν τη νίκη με 73-71. Μάλιστα, η ΑΕΚ έχει να κερδίσει μέσα στη Θεσσαλονίκη έναν εκ των Άρη ή ΠΑΟΚ από τη σεζόν 2007-08, όταν και κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 87-64. Αντίθετα, από τη συμπρωτεύουσα έφυγε τελευταία φορά νικήτρια (σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας πάντα) το 2011 οταν και νίκησε τον Ηρακλή με 72-68.

Όμως και γενικότερα απέναντι στις ομάδες της Θεσσαλονίκης από τη μέρα της επιστροφής της, δεν έχει και τα καλύτερα ποσοστά. Συγκεκριμένα, η αθηναϊκή ομάδα έχει νικήσει σε μόλις 3 αγώνες από τους 11 που έχει δώσει. Έχει κερίσει τον Άρη 2 φορές πέρσι για Πρωτάθλημα και πλέι οφ και τον ΠΑΟΚ φέτος στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος.

Πλέον, το προσεχές Σάββατο (16/01), η ΑΕΚ ταξιδεύει και πάλι για την… καταραμένη για την ίδια πόλη, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena με στόχο να φύγει με το “διπλό”. Ένα “διπλό” που αγνοείται για 2959 ημέρες…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…