Κεντρική Basket League Άρης “Υποψιασμένοι απέναντι μας”

“Υποψιασμένοι απέναντι μας”

priftis

priftis

Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ξεκινούν, εκ νέου, αύριο για τον Άρη, ο οποίος υποδέχεται τη Νεπτούνας, στην πρεμιέρα της φάσης των “32” του Γιούροκαπ. Ο Δημήτρης Πρίφτης επεσήμανε την ανυπομονησία όλων για τις ευρωπαϊκές μάχες, στάθηκε στον καταλυτικό ρόλο της έδρας και της άμυνας, ενώ έχρισε αουτσάιντερ την ομάδα του.

“Ξεκινάει η δεύτερη φάση του Γιούροκαπ και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα ότι θα παίξει άλλα έξι παιχνίδια στην Ευρώπη. Όλα είναι δύσκολα. Η Νεπτούνας είναι κλασική λιθουανική ομάδα, παίζει μπάσκετ σε υψηλό ρυθμό, δεν διστάζει να σουτάρει, είναι επιθετική η φύση της και πρέπει να την περιορίσουμε εμείς επιθετικά για να δημιουργήσουμε τις βάσεις για τη νίκη” επεσήμανε αρχικά ο προπονητής των “κιτρινόμαυρων” και συνέχισε:

“Το όπλο της Νεπτούνας είναι η επίθεση και το δικό μας είναι η άμυνα. Εκεί πρέπει να συγκεντρωθούμε, αυτή είναι η αντιπαλότητα. Συνήθως η ομάδα με την επίθεση έχει ένα πλεονέκτημα, αλλά μέσα στο γήπεδό μας έχουμε δείξει ότι μπορούμε φύσει επιθετικές ομάδες να τις κρατάμε χαμηλά και να παίρνουμε τη νίκη”.

Για το ότι η εμπειρία εκλείπει από το σύνολο του, εξήγησε πως “Έχουμε 10 παιχνίδια στα πόδια μας, το γήπεδό μας είναι το μεγάλο πλεονέκτημά μας, αλλά δεν έχουμε εμπειρία μεγάλη σαν ρόστερ από αυτή τη φάση. Μπαίνουμε με όρεξη για να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε”.

Εν συνεχεία, πρόσθεσε ότι: “Είναι λιγότερα τα παιχνίδια και άρα επιτρέπονται λιγότερες λάθος βραδιές. Μιλάμε για ομάδες που έχουν ξεχωρίσει και είναι σε υψηλότερο επίπεδο. Είμαστε αουτσάιντερ, ίσως να ήμασταν θεωρητικά και η πιο καλή πρώτη ομάδα από όμιλο για κάποιους αντιπάλους σε σχέση με την πρώτη Βαλένθια ή την πρώτη Γαλατασαράι. Όλοι θα είναι πιο υποψιασμένοι σε σχέση με μας, θα παρουσιαστούν πιο σοβαροί”.

Τέλος, σχετικά με το ότι οι Λιθουανοί παίζουν καλύτερα εκτός κι αν αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει διαφορετική προετοιμασία, ξεκαθάρισε ότι “Δεν έχει αλλάξει κάτι. Κάθε φορά αναλύουμε τον αντίπαλο, προσπαθούμε να οργανώνουμε ένα πλάνο, αλλά όλα αυτά έπονται της ενέργειας, της αποφασιστικότητας και της συγκέντρωσης που θα πρέπει να έχουμε σε αυτό το παιχνίδι”.

jamelle-haggins-hagins-aris-paok-karfwma

O Τζαμέλ Χάγκινς, από την πλευρά του, επεσήμανε:

Για τη Νεπτούνας: “Είναι δυνατή ομάδα. Έχουν περάσει στους “32” του Γιούροκαπ, έχουν πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν, οπότε το πρώτο “πρέπει” είναι η δυνατή άμυνα. Πρέπει να τους περιορίσουμε για να φτάσουμε στη νίκη”.

Για τον στόχο του Άρη στους “Last 32”: “Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε στη διοργάνωση. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θέλουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες, αλλά κοιτάμε καταρχήν το αυριανό παιχνίδι”.

Για τον Χάρβεϊ Γκραντ, της Νεπτούνας: “Δουλέψαμε μαζί το καλοκαίρι στη Φιλαδέλφεια, έχουμε τον ίδιο ατζέντη, είναι καλός μου φίλος και είμαι χαρούμενος που θα τον αντιμετωπίσω αύριο”.

Για τον ρόλο της έδρας και της άμυνας: “Με αυτούς τους φιλάθλους μας σίγουρα έχουμε πλεονέκτημα στους εντός έδρας αγώνες μας. Όταν παίζουμε μπροστά τους παίρνουμε ώθηση για να φτάνουμε στις νίκες. Σε ότι αφορά την άμυνα, αυτό είναι το όπλο μας, θέλουμε να σταματούμε τα ατού των αντιπάλων και όταν το κάνουμε αυτό, πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…