Κεντρική Basket League Άρης “Ήμασταν ένα”

“Ήμασταν ένα”

priftis

priftis-xanthopoulos

Μετά τον Αντομάιτις και ο Δημήτρης Πρίφτης αναφέρθηκε στον υπέροχο κόσμο του Άρη, ο οποίος δημιούργησε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στο “Nick Galis Hall”

Αναλυτικά:
Συγχαρητήρια στα παιδιά και όλη την ομάδα, συγχαρητήρια στο γήπεδο… Ήμασταν πραγματικά ένα, πραγματικά όλοι μαζί. Βάλαμε πολύ καλές βάσεις μέσα από την άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι διατηρήσαμε την παρουσία αυτή σε όλο το παιχνίδι, γιατί συνήθως τα πράγματα ανατρέπεπονται σε τέτοια παιχνίδια. Είχαμε συγκέντρωση και ενέγεια και παρέμεινε η διαφορά μέχρι τέλος. Τελειώνει αναγκαστικά αυτό το παιχνίδι και βλέπουμε πάλι το επόμενο με τον Κολοσσό. Θα θέλαμε να χαλαρώσουμε, να το απολαύσουμε, αλλά δεν γίνεται. Οι προπονητές θα δούμε βίντεο τον Κολοσσό, οι παίκτες θα έρθουν αύριο για προπόνηση”.

Ρωτήθηκε για το αν αυτή η συγκέντρωση και η διατήρηση της διαφοράς είναι ένα επιπλέον κέρδος για την ομάδα και απάντησε: “Είναι σημαντικό πολύ, πάντα έχω ένα άγχος σε τέτοια παιχνίδια, γιατί οι διαφορές ανατρέπονται, λίγο εσύ χαλαρώνεις, ο αντίπαλος μπαίνεις σε εγωισμό… Είναι θετικό ότι διατηρήσαμε τη διαφορά, γιατί και οι διαφορές παίζουν ρόλο. Είναι χαζό να μιλάμε για προκρίσεις από τώρα…”.

Ρωτήθηκε για το αν ο Άρης έκανε τη Νεπτούνας να φαίνεται τόσο μέτρια ομάδα και απάντησε: “Είναι καλή ομάδα και είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, γιατί στηρίζεται σε ένα ομοιγοενές σύνολο… Έχει επιθετικό ταλέντο, αλλά ήταν καταλυτική η παρουσία μας στο πρώτο δεκάλεπτο. Τότε βάλαμε πνευματικές βάσεις για τη νίκη και όταν δεχθήκαμε κάποια τρίποντα από ολιγωρίες δικές μας, αυτό δεν διήρκησε περισσότερο από 4-5 κατοχές και επανήλθαμε με τη σωστή νοοτροπία. Αυτό σε συνδυασμό με το γήπεδο που δημιουργεί δύσκολες προϋποθέσεις στον αντίπαλο έφεραν το αποτέλεσμα”.

Ρωτήθηκε να σχολιάσει την δήλωση του Αντομάιτις για την ατμόσφαιρα στο Παλέ και απάντησε: “Σκάουτινγκ υπάρχει, το βάζεις και το δείχνεις στους παίκτες, αλλά άλλο να βλέπεις και άλλο να το νιώθεις την ώρα που πρέπει να σουτάρεις. Το γήπεδο είναι έντονο, είναι δύσκολο για τον αντίπαλο…”.

Σε ερώτηση για τις δυνατότητες της ομάδας ο τεχνικός των κίτρινων είπε: “Δεν ξέρω ποιες μπορεί να είναι οι δυνατότητές μας. Δεν το ξέρω… Είναι εντελώς καινούριο όλο αυτό που διαμορφώνεται. Έχουμε δυνατότητες, εξαρτάται κι από την μέρα, δεν πρέπει να κοιτάμε μακριά. Δεν θα πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα γιατί η ζωή στο μπάσκετ διδάσκει ότι οι συναισθηματικες μεταλάξεις δεν κάνουν καλό. Μπορεί να πάθεις κρίση ταητότητας… Όλα πρέπει να είναι σε μια μέση όδο, πρέπει να είσαι έτοιμος για το κάθε τι”.

Για τα τέσσερα συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν είπε: “Είναι πολύ δύσκολα. Το ματς στον Κολοσσό είναι πολύ δύσκολο, πρόκειται για καλή ομάδα, με καλή χημεία και σωστό προσανατολισμό στο γήπεδο. Για τα επόμενα δενχρειάζεται να αναφερθώ, παίζουμε με ομάδες Ευρωλίγκας. Είναι πολύ δυνατές ομάδες, με βαθιά ρόστερ και εμπειρία”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…