Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών “Ικανοποίηση λόγω… άμυνας”

“Ικανοποίηση λόγω… άμυνας”

Kostas

Kostas MexasΟ Απόλλων Πατρών πανηγύρισε την έκτη νίκη του στη Basket League, καθότι επιβλήθηκε 75-57 του Ρεθύμνου. Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Κώστας Μέξας, έμεινε -αναμενόμενα- ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του και, κυρίως, από την αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

“Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έκαναν σήμερα, προκειμένου να κερδίσουν ένα σημαντικό και καθοριστικό παιχνίδι για το μέλλον της ομάδας στην κατηγορία. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμένα ξεκινάει από το γεγονός ότι κερδίσαμε το παιχνίδι μέσα από την άμυνα.

Θέλω να πιστεύω ότι οι παίκτες κατάλαβαν πως αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος, για να πετύχουμε τους στόχους μας. Έχουμε επιθετικό ταλέντο, αυτό είναι δεδομένο, το οποίο εάν το συνδυάσουμε με την ένταση στην άμυνα και την προσπάθεια, μπορούμε να αλλάξουμε κι επίπεδο σαν ομάδα.

Ακόμα, βέβαια, είναι νωρίς, όπως είδατε σήμερα δεν μπορούσαμε να έχουμε διάρκεια για 40 λεπτά σε αυτό τον ρυθμό, ωστόσο, δουλεύουμε πάνω σε αυτό το πλάνο κι ευελπιστούμε ότι μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι. Ήταν το πρώτο μας ματς, που δώσαμε τόσο νωρίς τον αμυντικό τόνο στον αντίπαλό μας, δείχνοντάς του ότι δεν θα έχει εύκολο απόγευμα.

Πρώτη φορά οδηγήσαμε αντίπαλο σε 22 λάθη, όσο καιρό είμαι εγώ στην ομάδα. Θα πρέπει αυτή η νοοτροπία να έχει συνέχεια και να κοιτάξουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια, τα οποία είναι πολύ δύσκολα απέναντι σε δύο πολύ καλές ομάδες.

Θέλουμε να κάνουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε, για να παραμείνουμε στην κατηγορία. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος. Εάν αυτός επιτευχθεί, μετά μπορούμε να συζητήσουμε τα υπόλοιπα”.

Για την προσαρμογή του Φώτη Λαμπρόπουλου στην ομάδα: “Ο Λαμπρόπουλος είναι Έλληνας παίκτης, έπαιζε στο ελληνικό Πρωτάθλημα, έχει εικόνα των αντιπάλων, συναίσθηση της κατάστασης, όπως και κάποια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του που μας βοηθάνε. Εφόσον προσαρμοσθεί πλήρως και συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο ζήλο, ελπίζουμε ότι θα παίξει ακόμα καλύτερα κι η ομάδα θα γίνει καλύτερη με την παρουσία του”.

Ο Φώτης Λαμπρόπουλος, από την πλευρά του, τόνισε: “Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Στην αρχή μπήκαμε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, πήραμε τη διαφορά και “παλέψαμε”, για να φθάσουμε στη νίκη. Στο τρίτο δεκάλεπτο μείναμε λίγο πίσω, εντούτοις, στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε και πάλι τη διαφορά.

Θεωρώ ότι είναι μια πολύ σημαντική νίκη για το μέλλον, ωστόσο, είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για οκτάδα. Έχουμε μπροστά μας δύο εκτός έδρας παιχνίδια, που είναι πάρα πολύ δύσκολα. Κρατάμε όλα τα θετικά από τη νίκη επί του Ρεθύμνου και συνεχίζουμε κοιτάζοντας τα επόμενα παιχνίδια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…