Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Η ξεφτίλα του αιώνα

Η ξεφτίλα του αιώνα

vasilakopoulos klirosi

vasilakopoulos-klirosi

Οι λέξεις χάνουν το νόημά τους, όταν οι έχοντες την ευθύνη για την πρόοδο των διαιτητών, αλλά και τη διασφάλιση της αξιοπιστίας των πρωταθλημάτων, παίζουν παιχνίδια στην πλάτη όλων όσων αγαπούν το μπάσκετ.

Με ευθύνη της ΚΕΔ/ΕΟΚ και προσωπικά του Γιώργου Βασιλακόπουλου, τα εθνικά πρωταθλήματα είναι στον αέρα, καθώς θα μετέχουν διαιτητές που προβιβάστηκαν χωρίς να καταθέσουν διαπιστευτήρια. Με μοναδικό (;) όπλο τη δράση τους κατά της διοίκησης της ΟΔΚΕ (και προσωπικά του Ηλία Καφφέ), την πίστη τους στον “μεγάλο“.

Εμείς δεν γράφουμε τίποτα χωρίς στοιχεία. Από τη στιγμή που… άνοιξαν οι ουρανοί και 28 διαιτητές αξιολογήθηκαν για την Α1, κάναμε αυτό που όφειλε να κάνει η ΚΕΔ/ΕΟΚ. Αναζητήσαμε γιατί άξιζαν της ανόδου. Τί ανακαλύψαμε; Διαβάστε και φρίξτε:

Από τους 28 διαιτητές οι 12 δεν έχουν αγωνιστεί φέτος καθόλου στην Α2! Αυτομάτως, ακόμα και ο πιο αδαής προς τα διαιτητικά αναρωτιέται: Αφού είναι τόσο καλοί, που άξιζαν της ανόδου, γιατί δεν τους εμπιστεύτηκαν έστω για ένα ματς της δεύτερης τη τάξη κατηγορίας; Κι αν δεν τους είδαν σε αγώνα Α2, πώς κρίνουν ότι έχουν την ικανότητα να διευθύνουν αγώνα Α1 κατηγορίας;

Δυστυχώς υπάρχουν και χειρότερα. Άλλοι 16 διαιτητές προήχθησαν από τη Β’ εθνική στην Α2. Διαιτητές που δεν θα βγουν άμεσα στα φώτα και που οι διαιτησίες τους ενδέχεται να καταστρέψουν ομάδες, να αλλοιώσουν πρωταθλήματα. Κι εδώ έρχεται η επιστήμη να σηκώσει ψηλά τα χέρια.

Αν βάζαμε ένα κουίζ και σας ρωτούσαμε, από τους 16 οι τρεις (ονόματα έχουμε, αλλά για την ώρα θα τα κρατήσουμε για μας) πόσα παιχνίδια έχουν δώσει, τί θα απαντούσατε; Όχι ο καθένας ξεχωριστά και οι τρεις μαζί. Κι όχι φέτος, αλλά τα τρία τελευταία χρόνια; Η απάντηση είναι: ΜΗΔΕΝ!!!

Τρεις διαιτητές δεν έχουν αγωνιστεί ούτε σε ένα παιχνίδι Β’ εθνικής τα τρία τελευταία χρόνια, αλλά ανέβηκαν στην Α2! ΝΤΡΟΠΗ.

Το ότι οι μισοί (οκτώ) από αυτούς που κρίθηκαν ικανοί για άνοδο δεν έχουν αγωνιστεί καθόλου φέτος στη Β’ εθνική, μοιάζει αδιάφορο, μπροστά σε αυτό που μόλις καταγράψαμε.

Επειδή δεν το χωρά ο νους, να το ξαναπούμε: Τρεις διαιτητές ανεβαίνουν στην Α2, χωρίς να έχουν αγωνιστεί έστω μία φορά τα τρία τελευταία χρόνια στη Β’ εθνική! Στον πάγο τους είχαν, να μην χαλάσουν; Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για τυριά 36μηνης ωρίμανσης, για κρασιά που μένουν σε βαρέλια, αλλά για διαιτητές δεν είχαμε ακούσει.

Αν δεν είναι αγωνιστικό το κριτήριο, τότε πώς ανέβηκαν; Έβριζαν (κάποιοι) τον Ηλία Καφφέ, άλλοι είχαν μπάρμπα στην Κορώνη, γι’ άλλους… έσπασαν τα τηλέφωνα.

  • Θα ζητούσαμε την παραίτηση των μελών της ΚΕΔ/ΕΟΚ, αλλά γιατί να το κάνουν; Στις υπηρεσίες της αυτού μεγαλειότητας είναι, σιγά μην είχαν και λόγο για τις αξιολογήσεις. Καρέκλα τους έδωσαν, θα τους έδιναν και λόγο; Άλλωστε, ανάμεσα σε αυτούς που ανέβηκαν χωρίς να ιδρώσουν τη φανέλα ήταν και δικές τους επιλογές.
  • Θα ζητούσαμε την παρέμβαση του Σταύρου Κοντονή, αλλά δεν έχει χρόνο. Μετά το ηλεκτρονικό εισιτήριο ενδεχομένως να ασχοληθεί με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ο “φάρος” είναι στη θέση του κι όλα καλά. Άλλωστε, μιλάμε για τον πλέον αποτυχημένο Υφυπουργό Αθλητισμού, από την εποχή που έτρεχε ο Σπύρος Λούης μέχρι σήμερα.
  • Θα ζητούσαμε εξηγήσεις από την ΕΟΚ, αλλά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος -ως γνωστόν- δεν ασχολείται με τη διαιτησία.

Τελικά, πόσο δίκιο είχε ο Καφφές!…

Υ.Γ.: Για όποιον θελήσει τα στοιχεία στη διάθεσή του κι αν θέλετε μιλάμε και με ονόματα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…