Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η “μητέρα των μαχών”

Η “μητέρα των μαχών”

Panathinaikos Olympiacos

Panathinaikos-Olympiacos

Όταν έπεται “αιώνιο” ντέρμπι οποιοδήποτε άλλο περνάει σε δεύτερη μοίρα. Μπροστά στη “μητέρα των μαχών” τα πάντα επισκιάζονται και το μόνο για το οποίο ευελπιστούμε είναι το μπάσκετ και οι αθλητές να είναι ο μοναδικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης στο ΣΕΦ, στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής της Α1.

Αμφότεροι οι “αιώνιοι μονομάχοι” προέρχονται από ήττες στην Ευρώπη και θέλουν να ανατρέψουν, προς όφελος τους, την ψυχολογία με μια νίκη. Το ντέρμπι θα κρίνει, εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου, το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και τους τελικούς, αλλά σε ένα τέτοιο παιχνίδι το γόητρο δεν λαμβάνει λιγότερο περίοπτη θέση από την ανάγκη του αποτελέσματος.

Οι “ερυθρόλευκοι” βρίσκονται σε “κρίση”, όπως σχολίασε ο Μίλαν Τόμιτς μετά τη βαριά ήττα στο Κάουνας, αποδίδουν σε πολύ χαμηλά στάνταρ και αποτελεί ερωτηματικό το πως θα παρουσιαστούν στο ΣΕΦ. Ανάλογη περίπτωση και για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν πείθει στα περισσότερα παιχνίδια, αλλά έχει το ψυχολογικό αβαντάζ έναντι του αντιπάλου του, μετά τις δύο νίκες σε βάρος του, στην αρχή της σεζόν.

Ανεξαρτήτου κατάστασης, ψυχολογίας ή οποιοδήποτε άλλου παράγοντα, το κίνητρο είναι πάντοτε υψηλό σε ένα “αιώνιο” ντέρμπι, οι πιθανότητες είναι ακριβώς στη μέση και τα πάντα θα κριθούν στο παρκέ.

Από κει και πέρα, όμως, αρκετά είναι τα παιχνίδια που θα έχουν καθοριστικό ρόλο για κάποιες ομάδες, όσον αφορά την υπόλοιπη πορεία τους στο πρωτάθλημα. Η Καβάλα παίζει, ίσως, το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή, υποδεχόμενη τα Τρίκαλα. Εάν ηττηθεί τότε θα πρέπει να αρχίζει να ετοιμάζει το σχεδιασμό για την Α2 καθώς τα περιθώρια έχουν εξαϋλωθεί. Το Ρέθυμνο βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, εντός διακεκαυμένης ζώνης και το ροζ φύλλο αποτελεί αυτοσκοπό, ειδάλλως τα “φίδια” θα αρχίσουν να ζώνουν το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου, που υποδέχεται τον δυναμικό Κολοσσό.

Ο Άρης θέλει να αφήσει πίσω του τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες (οι τρεις εκ των οποίων βαριές) σε Ελλάδα και Ευρώπη και να εμφανίσει, ξανά, το αξιοθαύμαστο πρόσωπο που τον χαρακτηρίζει από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Σίγουρα, ο Αρκαδικός δεν αποτελεί κάποιον ισχυρό αντίπαλο αλλά με τις προσθήκες στις οποίες έχει προβεί, δεν θα είναι αμελητέα ποσότητα.

Το ντέρμπι της Πελοποννήσου πραγματοποιείται στη Αμαλιάδα, όπου ο, ντεφορμέ, Κόροιβος υποδέχεται τον, φορμαρισμένο, Απόλλωνα, και αποζητά “εκδίκηση”. Στο Ζηρίνειο διασταυρώνουν τα “ξίφη” τους δύο ομάδες που έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη κόντρα τα τελευταία δύο χρόνια και δη η Κηφισιά κι ο ΠΑΟΚ, ενώ τέλος, η ΑΕΚ δεν προμηνύεται πως θα δυσκολευτεί κόντρα στο μαχητικό, μεν, αλλά ελλιπές, ποιοτικά, Λαύριο.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Σάββατο 23 Ιανουαρίου
ΚΓ Μ. Μερκούρη 17.00 Ρέθυμνο – Κολοσσός (Αναστόπουλος Π. – Παναγιώτου – Τσούνας).
Αλεξάνδρειο 17.00 Άρης – Αρκαδικός (Πουρσανίδης Γ. – Τσώνος – Αναστόπουλος Α.).
ΚΓ Ι. Ζηρίνης 17.00 Κηφισιά – ΠΑΟΚ (Χριστοδούλου – Τζαφλέρης – Παντελίδης).
ΟΑΚΑ 17.00 ΑΕΚ – Λαύριο (Σώμος – Γεωργιάδης – Συμεωνίδης).
ΔΑΚ Καλαμίτσας 17.00 Καβάλα – Τρίκαλα (Γκόντας – Μάνος – Γκούμας).
ΔΚΓ Ήλιδας 17.00 Κόροιβος – Απόλλων Π. (Σχινάς – Μητσόπουλος – Θεονάς).

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου
ΣΕΦ 19.00 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (Πηλοϊδης – Κορομηλάς – Παπαπέτρου).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…