Κεντρική Ασίστ Η γωνιά του κόουτς Η Ευρώπη παίζει μπάσκετ

Η Ευρώπη παίζει μπάσκετ

aris panigiriko banvit 60 arisbc

aris-panigiriko-banvit-60-arisbc

Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και ηρεμία στις οικογένειες όλων.Τα μπασκετικά νέα είναι εκεί και πάντα μας περιμένουν..

Αλλά ας ξεκινήσουμε το συναρπαστικό Eurocup,το οποίο μπήκε στη 2η φάση του.

Ο Άρης ήταν εκρηκτικός στο 1ο δεκάλεπτο σε μία ανυποψίαστη Neptunas. Ο συμπαθής, Αdomaitis, ίσως κατάλαβε τι σημαίνει να παίζεις στοχευμένο basketball, με λυσσασμένη άμυνα μπροστά σε ένα φανατισμένο κοινό. Ίσως και να μην κατάλαβε.., πάντως η επιλογή να παίξει με έναν χειριστή της μπάλας στο ξεκίνημα του ματς ήταν καταστροφική. Ο Άρης πιστεύω ότι έχει πλεονέκτημα, καθώς δεν έχει τίποτα να χάσει απέναντι σε Alba και Milano. Θα δούμε όμορφα ματς με πολύ ενέργεια και τακτική.

Ο ΠΑΟΚ ήταν σχετικά καλός απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Τα αμυντικά τρικ που χρησιμοποιεί ο ΠΑΟΚ τον συντήρησαν στο παιχνίδι, απλά στο επίπεδο αυτό, τα τρικ είναι κομμάτι του παιχνιδιού και όχι σημαντικό μέρος του. Δίνω πιθανότητες πρόκρισης στο ΠΑΟΚ, το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας είναι κομβικό. Οι γαλλικές ομάδες χαρακτηρίζονται για την αφέλεια τους και είμαι σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ θα το εκμεταλευτεί στη έδρα του.

Κατά τ’ άλλα εντύπωση προκάλεσαν οι νίκες της Szolnoki επί της Sassari, όπου μετά την αλλαγή προπονητή έχει θέμα και η νίκη της Strasbourg μέσα στα Canaria. Ο όμιλος αυτός είναι εξαιρετικά αμφίρροπος ειδικά μετά την νίκη της Avtodoor επί της Hapoel J. Γενικά το επίπεδο και ενδιαφέρον είναι υψηλό, με παιχνίδια σαν το Banvit-B.Munchen, Ludwigsburg, Unis-Nizny και άλλα πολλά.

Συνεχίζοντας ας μεταφερθούμε στο αγαπημένο Fiba Cup, το οποίο έπαιξε τη 2η αγωνιστική του. Η “δική μαςLukoil πέτυχε μία μεγάλη νίκη επί της Nymbourg ( το χρειάζονταν μετά την ήττα στο εγχώριο πρωτάθλημα από την Balkan), όπως μεγάλη νίκη έκανε και η ΑΕΚ Λάρνακας επί της (ταξίδεψα αρκετές φορές πέρσι στην γείτονα Ιταλία και έτυχε και είδα 3 φορές τη Varesse, σίγουρα η ιστορική αυτή ομάδα περνά φάση ανασυγκρότησης). Ο φίλος, Στέφανος (Δέδας) έχασε στο τέλος από τους Skyliners, η Enisey συνεχίζει να παραπαίει και εντύπωση κάνει η πορεία της Σουηδικής, Sodertalje με νίκη επί της Πολωνικής, Random.

Γενικά όπως έχουμε ξαναπεί, παίζονται πολύ όμορφα παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη, κακώς οι ελληνικές ομάδες δεν ανοίγονται σε αυτό το αθλητικό γεγονός, οι έλληνες προπονητές θα έπρεπε να προμοτάρονται να κατακτήσουν και αυτές τις διοργανώσεις ( μετά την ευρωλίγκα) και γενικά η γνώση, η συνεργασία και η προοπτική θα μας βοηθήσουν να προοδεύσουμε.

Καλή χρονιά και

καλή τύχη σε όλους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Γαλάνης
Περισσότερα σε Η γωνιά του κόουτς

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…