Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Οι διαιτητές προσαρμόζονται, όχι ο Ολυμπιακός”

“Οι διαιτητές προσαρμόζονται, όχι ο Ολυμπιακός”

perasovic

perasovicΟ Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Λαμποράλ στην Βιτόρια την Πέμπτη και ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς σχολίασε την αντιμετώπιση των “ερυθρολεύκων” από τους διαιτητές στην Ευρώπη. Επιπλέον, τόνισε πως όποια ομάδα και αν αγωνίζεται κόντρα στον Ολυμπιακό εξαντλείται τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά.

Οι δηλώσεις του αναλυτικά:

“Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό κάθε φορά στο τέλος είσαι εξαντλημένος, σωματικά και ψυχολογικά, είτε κερδίσεις, είτε χάσεις, γιατί ως αντίπαλος απαιτεί πολλή ενέργεια για να τον αντιμετωπίσεις και είναι πολύ σκληρός σαν ομάδα. Με τον τρόπο που αμύνονται περισσότερο προσαρμόζονται οι διαιτητές στο παιχνίδι τους παρά εκείνοι στα κριτήρια των διαιτητών.

Έχουν έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού από τις περισσότερες ομάδες και παίζουν έτσι για χρόνια, ενώ έχουν πολλές παρουσίες σε Final Four κατακτώντας και το τρόπαιο. Έχουν αλλάξει αρκετοί παίκτες στην ομάδα τους, αλλά πάντα βρίσκουν τις λύσεις και προσθέτουν νέα πρόσωπα με τα χαρακτηριστικά που τους ταιριάζουν και δεν αλλοιώνεται η φυσιογνωμία τους. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάνει πολλές αλλαγές στη διάρκεια των αγώνων και διαθέτει βάθος στην ομάδα του.

Για μας αποτελεί πλεονέκτημα ότι παίζουμε στην ‘καυτή’ έδρα μας, αλλά πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλο, γιατί πρόκειται για ομάδα του υψηλότερου επιπέδου κι έχει συνηθίσει να παίζει σε τέτοια παιχνίδια. Αρχίσαμε με μια σημαντική νίκη στο Κάουνας, αλλά είμαστε ακόμη στην εκκίνηση ενός πολύ δύσκολου ομίλου και γνωρίζουμε καλά την ποιότητα των αντιπάλων μας. Δεν κοιτάζουμε τίποτα περισσότερο από τη δική μας ομάδα και το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας, δεν μας απασχολούν τα άλλα αποτελέσματα. Αν κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι, θα κάνουμε λάθος.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…