Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Η άμυνα κάνει τη διαφορά”

“Η άμυνα κάνει τη διαφορά”

kuzmic panathinaikos lokomotiv

kuzmic-panathinaikos-lokomotiv

Στην ηλεκτρονική έκδοση της “La Opinion De Malaga“, μίλησε ο Όγκνιεν Κούζμιτς. Ο άσσος του Παναθηναϊκού μίλησε για τον αγώνα με την πρώην ομάδα του, Ουνικάχα Μάλαγα, καθώς και για τις εντυπώσεις του από το “τριφύλλι”. Ακόμα, σχολίασε τη συνεργασία του με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, καθώς και το γκρουπ του TOP-16.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για το αν είναι χαρούμενος με την επιστροφή του στην Ευρώπη: “Ναι, πολύ. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που επέστρεψα μετά από δύο χρόνια στο ΝΒΑ. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα που έχω ρόλο και χρόνο συμμετοχής στον Παναθηναϊκό, γιατί αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο”.

Για το αν αληθεύει ότι υπήρξε πρόταση από την Μάλαγα: “Δεν ξέρω αν υπήρχε κάποια φήμη στην Ισπανία. Ο ατζέντης μου πάντως, δεν μου μετέφερε κάτι για ενδιαφέρον της ομάδας”.

Για την καλύτερη και την χειρότερη εμπειρία του από την Αμερική: “Η καλύτερη ανάμνηση που έχω φυσικά είναι τα δύο δαχτυλίδια που κατέκτησα, τόσο στο NBA όσο και στο NBDL. Η χειρότερη είναι ο τραυματισμός που είχα στο δάχτυλο, σε ένα πολύ σημαντικό σημείο της σεζόν”.

Για τις αναμνήσεις του από την Μάλαγα: “Ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, γενικά. Πέρασα μια πολύ ωραία χρονιά, πριν φύγω για την Μπανταλόνα. Ήμουν μαζί με τον Άλεξ Αμπρίνες, τον οποίο αντιμετώπισα στον πρώτο γύρο της Euroleague. Είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε λίγο και να θυμηθούμε τα παλιά”.

Για το πως είναι ο Παναθηναϊκός αυτήν την στιγμή: “Είμαστε μια ομάδα που της αρέσει να παίζει άμυνα και γρήγορο μπάσκετ στην επίθεση. Στο ΟΑΚΑ μας βοηθούν πολύ οι οπαδοί μας, είναι πολύ σημαντικοί για την ομάδα. Μας κάνουν να παίζουμε καλύτερα και να είμαστε πιο δυνατοί μέσα στο παιχνίδι, με τη φωνή τους”.

Για το γκρουπ του TOP-16: “Νομίζω πως κάθε ομάδα μπορεί να κάνει όνειρα πρόκρισης στα πλέι οφ. Έτσι είναι το μπάσκετ. Δεν μπορείς να κάνεις εύκολα προβλέψεις. Δεν μπορώ, για παράδειγμα, να πως πως υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν καμία ελπίδα να προκριθούν ή άλλες που είναι σίγουρα στην επόμενη φάση”.

Για τα “κλειδιά” της αναμέτρησης: “Η άμυνα κάνει πάντα τη διαφορά. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια, αυτός που μπορεί να αμυνθεί έχει το προβάδισμα για να πάρει τη νίκη”.

Για το πως είναι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς: “Είναι εξαιρετικός, δουλευταράς και βοηθάει πολύ τους παίκτες του”.

Για το αν πιστεύει ότι θα γυρίσει στη Μάλαγα: “Είναι πολύ νωρίς για να πω κάτι. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Αυτή τη στιγμή είμαι χαρούμενος στον Παναθηναϊκό. Στο μέλλον, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβιβ: Ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ ο Λεσόρ (vid)

Ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ ο Ματίας Λεσόρ. Το ΟΑΚΑ σήκωσε στο πόδι, ο Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ …