Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Φοβηθήκαμε να κερδίσουμε”

“Φοβηθήκαμε να κερδίσουμε”

Jure Zdovc AEK

Jure-Zdovc-AEK

Στα λάθη της άμυνας εστίασε ο Γιούρι Ζντοβτς, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, τόνισε ότι η ομάδα του παρουσίασε δύο πρόσωπα, ενώ επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι οι παίκτες του “φοβήθηκα να κερδίσουν”. Ακόμα, υπογράμμισε ότι ο Άρης και ο ΠΑΟΚ ως ομάδες είναι σε πιο ανώτερο επίπεδο από τους “κιτρινόμαυρους”, ωστόσο δήλωσε ότι ήρθε για το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα και όχι απλώς για την 3η θέση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ προσπάθησαν πολύ και κέρδισαν. Μπορείτε να δείτε τα δύο μας πρόσωπα. Στα πρώτα 15′ παίξαμε πολύ καλά, ήμασταν συγκεντρωμένοι. Η αλήθεια είναι ότι βάλαμε και κάποια τυχερά σουτ που ίσως να έκαναν το σκορ μη αληθές. Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η ομάδα μου φοβήθηκε να κερδίσει το παιχνίδι. Είδα… χλωμά πρόσωπα, χωρίς συγκέντρωση. Χάσαμε το παιχνίδι εξαιτίας της άμυνας μας. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε δύο πολύ εύκολα καλάθια στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ υπέφερε για να σκοράρει, ενώ στο δεύτερο δεν υπήρχε η άμυνα που χρειαζόμασταν. Κοιτάμε να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Να παίξουμε όχι για 15′ μόνο. Γιατί εμείς ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Για μένα είναι πιο μπροστά ως ομάδα από εμάς. Όταν χάνεις έαν παιχνίδι ο προπονητής φταίει”.

Για τον φόβο της νίκης: “Είμαι υποχρεωμένος να πιστέψω ότι φταίει αυτό και ότι θα λυθεί μέσα από την ομαδική δουλειά. Όμως ευθύνεται και ο χαρακτήρας του κάθε παίκτη”.

Για αλλαγές στο ρόστερ: “Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Η ΑΕΚ έχει κάνει ήδη πάρα πολλές αλλαγές. Υπάρχει σύγχυση. Φυσικά θα προσπαθήσω να βελτιώσω τα λάθη μας”.

Για το ποιος υπερτερεί από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη για την 3η θέση: “Πολύ δύσκολη ερώτηση. Και αυτό γιατί δεν ξέρω πολύ καλά τις ομάδες. Ίσως και οι δύο να είναι πιο μπροστά από εμάς σε ετοιμότητα. Ο ΠΑΟΚ χτίζει και ανεβαίνει. Ο Άρης δημιουργεί σταθερό σύνολο. Όμως πιστεύω ότι η σωστή νοοτροπία είναι να πάμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Δε θέλω να ακούγομαι αλαζόνας. Αλλά δε μπορείς να σκέφτεσαι να κερδίσεις μόνο την 3η θέση. Εγώ ήρθα για το Πρωτάθλημα όχι για την 3η θέση απλώς”.

Από πλευράς παικτών, μίλησε ο Δημήτρης Μαυροειδής, ο οποίος δήλωσε: “Είδαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο είχαμε θέληση, κάναμε ένα τέλειο ημίχρονο. Το ακριβώς αντίθετο στο δεύτερο. Ο ΠΑΟΚ μας πίεσε. Να μας γίνει μάθημα. Χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία. Εμείς ξαναστηνόμαστε σαν ομάδα”.

Για το πόσο άλλαξε ο ΠΑΟΚ, μιας και τον αντιμετώπισε και με την Κηφισιά: “Είναι διαφορετική ομάδα, η προσθήκη του Σχορτσανίτη είναι σημαντική. Ελευθερώνονται έτσι και οι παίκτες στην περιφέρεια. Έχει βελτιωθεί από το ξεκίνημα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…