Έργο Βαλάντη

Έργο Βαλάντη - Λένα Καραλή

rizos-lavrio

Ήταν ο αγώνας με την Κηφισιά εκείνος στον οποίο ο Τζαμάλ Ντίξον έκανε την καλύτερή του εμφάνιση, με τη φανέλα του Λαυρίου. Με 20 πόντους και 6 ασίστ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ενός αγώνα που έμελε να κριθεί από μια (άστοχη) δικαστική απόφαση.

Ανάλογη εμφάνιση είχε και κόντρα στον Αρκαδικό (15 πόντοι, 6 ασίστ) για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όμως σ’ εκείνο την αναμέτρηση υπέστη ρήξη μηνίσκου, με αποτέλεσμα να χειρουργηθεί από τον Ζακ Μελάγιες. Μάλιστα, για να καλύψει το κενό του η διοίκηση του Λαυρίου επανέφερε στην Ελλάδα τον ΝτεΜάριους Μπολντς.

Όλα αυτά μοιάζουν μακρινή (κακή) ανάμνηση, καθώς ο Νίξον επέστρεψε πιο γρήγορα απ’ ότι περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας. Κόντρα στην ΑΕΚ σημείωσε 13 πόντους, γεγονός που σηματοδότησε την ολική του επαναφορά. Και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που την αποκατάστασή του ανέλαβε ο Βαλάντης Ρίζος.

Ο φυσικοθεραπευτής του Λαυρίου δούλεψε μεθοδικά με τον Αμερικανό και το αποτέλεσμα είναι ορατό. Ο Ντίξον γύρισε (για τα καλά) και μαζί με τον Μπολντς συνθέτουν ένα “δίδυμο φωτιά” για το Λαύριο, που πάνω τους ποντάρει πολλά, στην προσπάθεια για την παραμονή στην κατηγορία.

Κάθε ομάδα χρειάζεται παίκτες ικανούς να την οδηγήσουν στον στόχο της, αλλά κι οι παίκτες χρειάζονται ανθρώπους (όπως ο Ρίζος) για να τους λύνουν προβλήματα, να τους βοηθούν την κατάλληλη στιγμή, με την απαιτούμενη επιστημονική επάρκεια, αλλά και το μεράκι για δουλειά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…