Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt “Επηρεάστηκε και το πρωτάθλημα”

“Επηρεάστηκε και το πρωτάθλημα”

Christos Serelis Lavrio Laurio

Christos Serelis-Lavrio-LaurioΟ Χρήστος Σερέλης, προπονητής του Λαυρίου τόνισε ότι αυτή η απόφαση, για επανάληψη των 27,5 δευτερολέπτων δεν επηρέασε μόνο το ματς αυτό, αλλά και ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

“Κατ’ αρχάς επειδή είναι η πρώτη φορά που ξαναβρισκόμαστε με τον προπονητή της Κηφισιάς  μετά το παιχνίδι θα πω δυο πράγματα, τα οποία ελπίζω να καταλάβει πως τα λέω κι αν ήταν στη θέση μου θα τα έλεγε και ο ίδιος, γιατί σήμερα τελικά εκτελέστηκε η παγκόσμια πρωτοτυπία να παίξουμε πάλι 27,5 δευτερόλεπτα με δύο διαφορετικές ομάδες, έτσι όπως έγινε.

Έχω πει και πριν 3-4 ημέρες κάπου, αλλά δεν φάνηκε και δεν ακούστηκε πουθενά. Θα το πω τώρα, δεν ξέρω πού θα ακουσθεί και πού θα φανεί. Υπάρχει μια τεράστια υποκρισία εδώ στην Ελλάδα. Εάν το αποτέλεσμα αφορούσε στην Εθνική ομάδα ή τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό ή τον Άρη ή τον ΠΑΟΚ ή δεν ξέρω ποιον άλλον σίγουρα θα ήταν εθνική υπόθεση ή σε ένα παιχνίδι Ευρωλίγκας, αλλά εκεί θα υπήρχε instant replay.

Εγώ ακόμα και τώρα θεωρώ και δεν πιστεύω ότι έχω άλλα μάτια εγώ κι άλλα ο τεχνικός της Κηφισιάς, ότι πραγματικά δεν μπορεί να πει κανένας 100% ότι έχει ή δεν έχει φύγει η μπάλα από τα χέρια του Μαυροειδή. Αυτό λέω, ούτε λέω ότι δεν μετράει το καλάθι ούτε λέω ότι μετράει.

Νομίζω ότι στο παιχνίδι που είχε γίνει ήμασταν μια ομάδα που το δικαιούταν και σε μερικά κρίσιμα και ίσως στα περισσότερα ήμασταν καλύτεροι εκείνη την ημέρα και κερδίσαμε. Πάντως, στο μπάσκετ παίζει ρόλο ο παράγοντας τύχη και φυσικά ο παράγοντας διαιτητής, αλλά είναι πολύ εύκολο ένας διαιτητής να δώσει πέντε ανύπαρκτα φάουλ σε κάποιον και να μη γίνει ποτέ ένσταση και να τελειώσει ένα παιχνίδι και να καταδικαστεί πολύ εύκολα σε ήττα μια ομάδα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να γίνει.

Ξαφνικά, μάθαμε να κοιτάζουμε τα πάντα και ειλικρινά δεν αναφέρομαι στην Κηφισιά. Εσείς μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε, δεν με απασχολεί αυτό το πράγμα. Μάθαμε, λοιπόν, ότι θα πρέπει να τα κοιτάζουμε όλα αυτά, συνεπώς για εμένα ο διαιτητής ακόμα κι αν κάνει μία παράβαση ακόμα και στα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα, κατά τη γνώμη μου, αλλοιώνει το αποτέλεσμα.

Εάν μπει ένα καλάθι που δεν έπρεπε να μετρήσει και στο τέλος κριθεί ένα παιχνίδι στον πόντο, επειδή δημιουργήθηκαν άλλες φάσεις, δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα; Δεν ξέρω. Ενώ ερχόμενος δεν ήθελα να πω πολλά πράγματα, κάθομαι τώρα δίπλα στον προπονητή της Κηφισιάς και δεν θέλω να φύγω και να μην του μιλήσω.

Αποφάσισα τελικά να πω και να δούμε εάν θα ακουστεί καμιά φορά και η δική μας φωνή κι αν θα ακουστεί η πραγματικότητα και κάποια στιγμή κάποιοι θα πρέπει να πάρουν θέση. Φυσικά, δεν εννοώ τους αντιπάλους. Οι αντίπαλοι μπορούν να πουν, παιδιά, μετράει το καλάθι, δεν ήταν δίκαιη απόφαση. Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρουμε και μια θέση για τις αποφάσεις που γίνονται ακόμα και για την πρώτη απόφαση, μετράει το καλάθι, κέρδισε το Λαύριο, δηλαδή να πάμε νομικά για να δούμε εάν είμαστε καλύτεροι ή χειρότεροι.

Επειδή καταθέσαμε ένσταση εμείς, να ξαναέρθουμε σε ένα μήνα και να πει ξαναχάσατε. Νομίζω ότι είναι τραγικό αυτό το πράγμα. Συγγνώμη εάν σας κράτησα και σας έφαγα το χρόνο. Ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει το πρωτάθλημα της “Basket League“, ξέρετε ότι είμαστε μικρή ομάδα η οποία ανέβηκε πρώτη φορά στην Α1 και επίσης ξέρετε ότι τα έχουμε πάει καλά και αυτή ίσως ήταν μια νίκη σωτηρίας, για να έχουμε λιγότερο άγχος στη συνέχεια.

Επίσης, πρέπει να ξέρετε και ο κόουτς της Κηφισιάς θα μπορέσει να με καταλάβει πολύ καλύτερα αφού είναι προπονητής, ότι εάν εγώ ήξερα ότι έχουμε χάσει αυτό το παιχνίδι μπορεί όταν τραυματίστηκαν δύο παίκτες να έκανα άλλες αλλαγές και να παίζαμε αλλιώς κι άλλα παιχνίδια. Γιατί εγώ μπορεί και πήραμε ένα ρίσκο να αφήσουμε το βασικό μας πόιντ γκαρντ, γιατί η απόφαση βγήκε τέλος Δεκεμβρίου.

Ρισκάραμε, λοιπόν, να περιμένουμε το βασικό μας πόιντ γκαρντ έχοντας κρίσιμα ματς με άλλες ομάδες κι έχοντας στο μυαλό μας ότι έχουμε μία νίκη παραπάνω. Γιατί εγώ το είχα πει και ακόμα το πιστεύω και η Κηφισιά είναι ακόμα καλύτερη από τότε, είναι πολύ δύσκολο να έρθει μια ομάδα και να κερδίσει εδώ πέρα. Και είναι μια ομάδα που έχουμε τους ίδιους στόχους, συνεπώς το πρωτάθλημα και όχι το αποτέλεσμα του αγώνα επηρεάστηκε.

Όμως, δεν μίλησε κανένας ποτέ. Δεν αναφέρθηκε και ούτε καν συζητιέται. Επειδή, λοιπόν, είμαστε η Κηφισιά και το Λαύριο και δεν είμαστε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ή ο Άρης αλλά είμαστε το ΚηφισιάΛαύριο, μια ομάδα η οποία δεν έχει κόσμο ούτε “στρατό” και οπαδούς και φανατικούς, πέρασε ήπια αυτή η απόφαση η οποία είναι έκτρωμα και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί στο πρωτάθλημα, από τη στιγμή που έχει συμβεί μία φορά, θα μπορούσαν κι άλλες ομάδες στο μέλλον ακόμα και η δικιά μου, γιατί κι εμείς μπορεί να θελήσουμε να διεκδικήσουμε ένα παιχνίδι που να μας έχουν αδικήσει και να περιμένουμε να γίνει το παιχνίδι ύστερα από 13 μήνες.

Ευχαριστώ. Καλή συνέχεια, όπως είχαμε πει και την άλλη φορά. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα, όπως είπα και το Σάββατο (16/02), για να μείνουμε στην κατηγορία“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μπάμπης Πετροπουλάκος
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Μέξας: «Δεν αντέξαμε στην πίεση του Άρη»

Πρόκληση για το Λαύριο είναι τα play out. Ο τεχνικός του Λαυρίου, Κώστας Μέξας μετά την ήτ…