Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Οι επιπλέον λύσεις και το “στοίχημα”

Οι επιπλέον λύσεις και το “στοίχημα”

Olympiacos Pagkos Sfairopoulos

Olympiacos-Pagkos-SfairopoulosΟι “ερυθρόλευκοι” ανακοίνωσαν κι επίσημα την απόκτηση του Κώστα Παπανικολάου. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει έναν ακόμα πολύ ποιοτικό παίκτη στη διάθεση του και “τρίβει τα χέρια” του εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Βέβαια, κάποιος θα μπορούσε να πει πως το ρόστερ περισσότερο “πονοκεφάλους” προκαλεί παρά διευκολύνει τον κόουτς.

Με την έλευση του “Παπ”, τα 3άρια του Ολυμπιακού γίνονται συνολικά τέσσερα και δεν μιλάμε για τυχαίους παίκτες. Ο Λοτζέσκι ξέρουμε για το τι είναι ικανός όταν επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς. Ο Παπαπέτρου βρίσκεται σε ηλικία που αναγνωρίζει και αναβαθμίζει τα δυνατά του σημεία. Ο Στρόμπερι είναι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας εδώ και αρκετό καιρό, ενώ ο ερχομός του Κώστα προσθέτει ακόμα ένα ισχυρό “γρανάζι” στην μηχανή του Σφαιρόπουλου.

Επιπλέον, το ρόστερ των Πειραιωτών  διαθέτει παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε διαφορετικές θέσεις και να αποδώσουν εξίσου καλά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα γκαρντ στα οποία ο οι “ερυθρόλευκοι” έχουν περισσότερες από αρκετές λύσεις. Στην παρούσα φάση ο Αθηναίου, που έδωσε πολλές λύσεις, σε περιόδους που το ρόστερ είχε αδειάσει από την “μάστιγα” των τραυματισμών, φαίνεται πως θυσιάζεται για το καλό της ομάδας. Τα λεπτά συμμετοχής του έχουν μειωθεί αισθητά στους τελευταίους αγώνες.

Το δίδυμο Όντομ – Τζέιμςodom1

Τους τελευταίους δύο μήνες ο Πρωταθλητής απέκτησε, εκτός του “Παπ”, τους Σον Τζέιμς και Τζόνσον Όντομ. Ο πρώτος ήρθε σαν αντικαταστάτης του Γιανγκ από την Μπιλμπάο, όμως δεν έχει, προς το παρόν, πείσει για το αν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει ξανά σε υψηλό επίπεδο, μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε πριν από περίπου δυόμισι χρόνια. Οι Μιλουτίνοφ και Χάντερ δείχνουν πολύ πιο χρήσιμοι σε αυτό το σημείο της σεζόν.

Όσον αφορά τον Όντομ διαθέτει αρκετό ταλέντο, αλλά προσπαθεί ακόμα να βρει τον ρόλο του στο ρόστερ. Δείχνει ότι μπορέι να προσφέρει, αλλά χρειάζεται χρόνο ακόμα για να αποδώσει στο επίπεδο που μπορεί.

Πραγματικότητα και ισορροπίεςteam-olympiacos-Printezis-spanoulis-lojeski

Στον Ολυμπιακό έχει διαμορφωθεί μία πραγματικότητα 17 παικτών. Ο Πάτρικ Γιανγκ μένει εκτός λόγω του τραυματισμού του. Από τους υπόλοιπους, πλην των Μουράτου – Τολιόπουλου που θα χρησιμοποιούνται μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα πλέον, όλοι θα “κονταροχτυπιούνται” για την τελική 12άδα της εκάστοτε αναμέτρησης.

Το “στοίχημα” που καλείται να κερδίσει ο κόουτς Σφαιρόπουλος είναι το που θα χωρέσει όλους τους παίκτες που διαθέτει στο ροτέισον. Οφείλει να διαχειριστεί πολλές προσωπικότητες, να διατηρήσει τις ισορροπίες και τις όποιες γκρίνιες προκύψουν όταν όλοι του οι παίκτες βρεθούν σε φουλ ρυθμούς. Μέχρι τώρα οι “ερυθρόλευκοι” βγάζουν ένα ολοκληρωτικό και ενιαίο αίσθημα ομόνοιας και οικογενειακής αγάπης προς τα έξω. Αν διατηρηθεί και όλα γίνουν σωστά, τότε μιλάμε για ένα από τα καλύτερα ρόστερ στην Ευρώπη που έχει την ικανότητα να κατακτήσει τα πάντα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…