Κεντρική Διεθνή Έκανε “σεφτέ” ο Κατσικάρης

Έκανε “σεφτέ” ο Κατσικάρης

katsikaris murcia

katsikaris-murcia

Την πρώτη της νίκη για το 2016 πέτυχε η Μούρθια, διαλύοντας την Φουενλαμπράδα, με 99-75, για τη 15η αγωνιστική της Liga Endesa. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη μπήκε με το πόδι στο γκάζι από την πρώτη περίοδο, όταν και προηγήθηκε με 25-15, χτίζοντας πάνω σε αυτή τη διαφορά, ώστε να πανηγυρίσει την έκτη της νίκη στη σεζόν.

Ο Αντέλο αποτέλεσε το πρώτο βιολί των νικητών, με 18 πόντους, έχοντας συμπαραστάτες τους Βίτορ Μπενίτε και Νεμάνια Ράντονιτς, που είχαν από 17 πόντους. Εκ των φιλοξενουμένων, ο Μάρκο Πόποβιτς έκανε καταπληκτική εμφάνιση, σταματώντας στους 33 πόντους (5/10 τρ.) αλλά δεν ήταν αρκετός για να ανατρέψει την κατάσταση.

Άντεξε την αντεπίθεση
bogris-bilbao

Η Μπιλμπάο πραγματοποίησε νικηφόρο πέρασμα από τη Σαραγόσα, επικρατώντας της ομώνυμης ομάδας με 71-69. Για να το πετύχει αυτό χρειάστηκε να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά σε ένα μεγάλο comeback των γηπεδούχων, οι οποίοι επέστρεψαν από το -10 (32-42), για να ισοφαρίσουν (51-51) χωρίς, ωστόσο, να φέρουν εις πέρας την ολική ανατροπή.

Ο Κλέβιν Χάνα ήταν ο κορυφαίος των Βάσκων, με 20 πόντους κι 6 ασίστ, ενώ ο Άλεξ Μουμπρού ακολούθησε με 17 πόντους κι 7 ριμπάουντ. Ο Γιώργος Μπόγρης κινήθηκε σε “ρηχά νερά”, έχοντας 3 πόντους (1/2 διπ.-1/1 βολή) και 6 ριμπάουντ, σε 20:54 λεπτά συμμετοχής. Εκ της Σαραγόσα, ξεχώρισαν οι Χοάν Σάστρε και Στέφαν Γέλοβατς, με 19 και 14 πόντους, αντίστοιχα.

Σαρωτική Μπάρτσα
barca-perperoglou-vezenkov

Κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα δεν αντιμετώπισε στην Τενερίφη, η Μπαρτσελόνα, η οποία κατατρόπωσε την τοπική ομάδα με 83-64. Οι γηπεδούχοι βρίσκονταν κοντά στο σκορ (36-38) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ένα επιμέρους 26-11 των Καταλανών στην τρίτη περίοδο, έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ τους.

Ο Άλεξ Αμπρίνες ηγήθηκε των “Μπλαουγκράνα” με 17 πόντους και οι Τζάστιν Ντόελμαν (12π.-6ρ.), Στράτος Περπέρογλου τον πλαισίωσαν. Ο διεθνής φόργουορντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 11 πόντους (4/5 διπ.-1/3 τρ.) και 5 ασίστ, σε 24 λεπτά, ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, στα 6:17 που αγωνίστηκε δεν κατάφερε να συνεισφέρει (0/1 τρ.).

Άφησε πίσω της την ήττα
kuzminskas-malaga-darussafaka

Η Μάλαγα άφησε πίσω της το αρνητικό αποτέλεσμα του ΟΑΚΑ, κόντρα στον Παναθηναϊκό, νικώντας την Ομπραντόιρο με 73-65, εντός έδρας. Το 17-8 της πρώτης περιόδου, δεν άφησε πολλά περιθώρια στους φιλοξενούμενους να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της νίκης με αξιώσεις.

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας επέστρεψε στη δράση και συνέβαλε καθοριστικά, σημειώνοντας 14 πόντους και ο Ρίτσαρντ Χέντριξ ακολούθησε με 10. Από πλευράς Ομπραντόιρο, διακριθείς ήταν ο Άνταμ Βασζίνσκι, με 14 πόντους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…