Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Δεν βλέπονται… οι Ουόριορς”

“Δεν βλέπονται… οι Ουόριορς”

charis giannopoulos rethimno

charis giannopoulos-rethimnoΤο Ρέθυμνο έχει αύριο (2/1) δύσκολο έργο, καθώς αντιμετωπίζει τον Άρη στη Θεσσαλονική. Ο Χάρης Γιαννόπουλος προτίμησε και πάλι να μην ασχοληθεί με το παιχνίδι των κρητικών στο blog του στον ΕΣΑΚΕ, αλλά να αναφερθεί στους Ουόριορς και τους Σπερς.

Αναλυτικά όσα έγραψε:
“Η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά για τις δύο ομάδες που κυριαρχούν στη Δύση. Οι Γουόριορς έχουν κυριαρχήσει με ρεκόρ 30-2, ενώ οι Σπερς ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής με 27-5, χωρίς να γίνεται πολύ φασαρία γύρω από το όνομά τους.

Οι δύο αυτές ομάδες έχουν πολλές ιδιαιτερότητες και ακόμα περισσότερες διαφορές στην επίθεση τους. Οι Ουόριορς έχουν ένα από τα πιο γρήγορα στυλ παιχνιδιού, έχουν δύο εκπληκτικούς σουτέρ, οι οποίοι έχουν το πράσινο φως για να εκτελέσουν, όπως κι οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους. Πάρα πολλές επιθέσεις τους χαρακτηρίζονται κακές επιλογές, βιαστικές κι επίσης με την άμυνα μέσα στα μούτρα τους.

Αυτός είναι κι ο λόγος που τους χαρακτήρισα “αντιμπασκετικους” στον τίτλο του μπλογκ. Βέβαια η επίθεση αυτή τους έχει χαρίσει ήδη ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή κι όπως όλα δείχνουν πηγαίνουν για το δεύτερο αν δεν τους σταματήσουν οι Σπερς.

Από την άλλη πλευρά έχουμε την πιο δουλεμένη ΟΜΑΔΑ. Για όλους όσους δεν παρακολουθούν μπάσκετ είναι μια ομάδα καλή αλλά αδιάφορη, διότι δεν προσφέρει το θέαμα που θέλει να δει ο απλός φίλαθλος. Η ομάδα των Σπερς προσφέρει υψηλή μπασκετική τέχνη απλόχερα. Είναι απλή, λιτή μα ταυτόχρονα τόσο δύσκολο να πραγματοποιηθεί από άλλη ομάδα.

Προσωπικά, δεν μπορώ να δω τους Ουόριορς να παίζουν. Βλέπω τις φάσεις του αγώνα αλλά δεν μπορώ να παρακολουθήσω ολόκληρο παιχνίδι λόγω της κακής αλλά αποτελεσματικής (το ξαναλέω) επίθεσης. Τα γούστα βέβαια διαφέρουν κι είμαστε τυχεροί που μπορούμε να παρακολουθήσουμε δύο τόσο διαφορετικές εκδοχές για το πως μπορεί μια ομάδα να βάλει τη μπάλα στο καλάθι και να κερδίσει το πρωτάθλημα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…