Κεντρική Basket League Άρης “Δεν υπάρχει μη σημαντικό παιχνίδι”

“Δεν υπάρχει μη σημαντικό παιχνίδι”

priftis

priftis-xanthopoulos

Στη νίκη της ομάδας του έδωσε έμφαση ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο τεχνικός του Άρη, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία σημαντική νίκη, η οποία όμως αποτελεί παρελθόν. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον αγώνα με την Νεπτούνας, καθώς και στις αναμετρήσεις με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, το Ρέθυμνο μετά τις αλλαγές που έκανε είναι εμφανώς καλύτερο. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε καλύτερα επιθετικά, βρήκαμε το μακρινό σου και το εύκολο καλάθι, άνοιξε η διαφορά και αυτό τόνωσε την αυτοπεποίθηση μας. Για εμάς το παιχνίδι αυτό έχει τελείωσε και πλέον κοιτάμε το επόμενο που έχουμε με την Νεπτούνας στην έναρξη της δεύτερης φάσης του Eurocup”.

Για το τι έκανε διαφορετικά στο δεύτερο μέρος ο Άρης: “Η επίθεση μας ήταν διαφορετική. Ήμασταν άστοχοι στο πρώτο μέρος, το Ρέθυμνο από την άλλη έχει μία ιδιαιτερότητα, έχει εξαιρετική ικανότητα στο “1 εναντίον 1″, όχι μόνο στην κάθετη κίνηση αλλά και στο σουτ πάνω στην άμυνα. Όταν βρει ρυθμό είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις. Δεχθήκαμε αρκετά σουτ στο πρώτο μέρος, αλλά δεν νομίζω ότι είχαμε μεγάλη διαφορά αμυντικά στο δεύτερο μέρος σε σχέση με το πρώτο.

Δεν υπάρχει μη σημαντικό παιχνίδι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Βέβαια στα εντός έδρας υπάρχει μεγαλύτερος δείκτης αναγκαιότητας της νίκης. Στην δεύτερη φάση του EuroCup εμείς βάζουμε τον πήχη και θέλουμε να διακριθούμε. Η ομάδα δεν είναι έμπειρη σε αυτό το κομμάτι, πολλά άτομα από την ομάδα δεν έχουν συμμετάσχει σε μία δεύτερη φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Έχουμε έναν δύσκολο μήνα με πολλά εκτός έδρας παιχνίδια, τα τέσσερα είναι συνεχόμενα. Επίσης ο όμιλος μας είναι δυνατός, και οι τρεις ομάδες που έχουν να αντιμετωπίσουμε πέρυσι αγωνίζονταν στην Ευρωλίγκα, κάτι που δείχνει τον μεγάλο συντελεστή δυσκολίας”.

Για τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: “Ήταν δύο απαιτητικά παιχνίδια σε τρεις μέρες. Με τον Ολυμπιακό θεωρώ ότι είχαμε καλή παρουσίας και αν στα τελευταία λεπτά είχαμε καλύτερη συγκέντρωση ή κάποιες φάσεις εκατέρωθεν ήταν διαφορετικές, δύο-τρεις φάσεις, ένα σουτ που θα μπει, μία μπάλα που θα κλέψεις, ένα ριμπάουντ, ίσως να ήταν άλλο το αποτέλεσμα.

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό συζητάμε πολύ για το τρίποντο, όταν ήταν δύσκολο με τέτοια ποσοστά του αντιπάλου μας να τον κερδίσουμε. Στο πρώτο μέρος είχαμε καλή παρουσία, στο δεύτερο θεωρώ ότι είχαμε κακή συγκέντρωση στο αμυντικό κομμάτι. Στην επίθεση στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε καλή λειτουργία, μπορεί να είχαμε 1/6 επιθέσεις σε εκείνο το διάστημα αλλά όπως λειτουργήσαμε ήταν το σωστό. Αμυντικά δώσαμε τρία ελεύθερα σου στον Παναθηναικό, κάτι που είχε δική μας ευθύμνη. Αν η άλλη ομάδα χάσει τα σουτ, τότε θα λέμε ότι παίξαμε καλή άμυνα. Αλλά μία ομάδα όπως ο Παναθηναικός φυσικά και θα τα βάλει.

Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα επιπέδου F4 Ευρωλίγκα. Αυτά τα τρία σου που μπήκαμε δώσανε ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση στους αντίπαλους μας, μετά έβαλαν και ορισμένα μαρκαρισμένα σουτ και η διαφορά πήρε δυστυχώς μεγάλη έκταση. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι δυσαρεστημένος από την εικόνα της ομάδας πέρα από εκείνο το εξάλεπτο στην τρίτη περίοδο. Όταν ξαφνικά είσαι πίσω στο σκορ με μεγάλη διαφορά, κλονίζεται η αυτοπεποίθηση σου, χάνεις την συγκέντρωση σου, αν και ο αντίπαλος το εκμεταλλευτεί αυτό μπορεί να γίνει και η καταστροφή, όπως και έγινε με τον Παναθηναικό. Κάναμε αυτά που έπρεπε όμως μετά το παιχνίδι και συνεχίζουμε”.

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Θοδωρής Ζάρας, ο οποίος δήλωσε: “Παίζαμε με μια ομάδα που τρέχει πολύ καλά το γήπεδο και είναι πολύ καλή στο ένας εναντίον ενός. Στο πρώτο ημίχρονο το Ρέθυμνο ήταν πολύ ανταγωνιστικό, είχαμε κολλήσει στην επίθεσή μας γιατί άλλαζε συνεχώς την άμυνά του, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο, βάλαμε κάποια σουτ, κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα και πήραμε μια νίκη, όχι πάντως πολύ εύκολα”.

Για την δική του καλή απόδοση: “Ένιωθα καλά σήμερα, ήμουν και ξεμαρκάριστος και έβαλα κάποια σουτ. Είχα καλό ρυθμό και έγινε αυτό που έγινε”.

Για την αναμέτρηση με τη Νεπτούνας: “Ξεκινάει ο δεύτερος γύρος και πρέπει να κερδίσουμε τα παιχνίδια στην έδρα μας. Από αύριο ξεκινάμε την προετοιμασία για τη Νεπτούνας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…