Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Δεν είχαμε καθαρό μυαλό”

“Δεν είχαμε καθαρό μυαλό”

Soulis Markopoulos PAOK1

Soulis Markopoulos-PAOK

Στην έλλειψη συγκέντρωσης και καθαρού μυαλού που είχαν ως αποτέλεσμα την ήττα, στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος στις δηλώσεις του μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την Όλντενμπουργκ.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Κάναμε μια κακή εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι κακή, είναι καλή και έχει αρχές στο παιχνίδι της που τις εμφανίζει σε μεγάλη διάρκεια του αγώνα και αυτό το στοιχείο της δίνει την δύναμη να δημιουργεί προβλήματα στον αντίπαλο. Είχαμε κακές επιλογές επιθετικά στο ξεκίνημα και εκεί έγινε το λάθος. Κάναμε βιαστικές επιλογές, ήμασταν άστοχοι και δεν σταματήσαμε τον ρυθμό τους στους αιφνιδιασμούς.

Αυτό έδωσε την δυνατότητα στον αντίπαλο να βγαίνει το παιχνίδι του και με την πάροδο του χρόνου ένιωθε πιο δυνατός. Εβαλε μεγάλα τρίποντα και πήρε διαφορά ενώ εμείς είχαμε προβλήματα τραυματισμών. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε το καθαρό μυαλό και την ευστοχία για να φτάσουμε το σκορ σε μονοψήφιο αριθμό. Ελπίζουμε στο επόμενο ματς να βελτιωθεί η κατάσταση των τραυματιών”.

Για το τι έφταιξε και έγιναν 23 λάθη από τον ΠΑΟΚ: “Είναι πολλά. Είναι η βιασύνη, η πίεση των αντιπάλων… Κάναμε λάθη στην μέση του γηπέδου και δεν γυρίσαμε την μπάλα. Περισσότερο αυτή κρατήθηκε στα χέρια ενός παίκτη και έγιναν λάθη”.

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει μειονέκτημα για την πρόκριση: “Ναι… Οταν χάνεις στην έδρα σου και η άλλη ομάδα έχει δύο εκτός έδρας νίκες και κυνηγάς αυτήν, υπάρχει προβληματισμός“.

Για τους τραυματισμούς: “Ο Σοφοκλής είχε ένα τράβηγμα στο γόνατο. Ο Τέπιτς είχε ένα τράβηγμα στο δικέφαλο. Ηθελε να παίξει, γύρισε και το πόδι του στο ματς. Αύριο θα ξέρουμε”.

Για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ: “Ημασταν αργοί στις επιθέσεις μας. Δεν είχαμε το ψηλό για να τραβήξει πιο μέσα την αντίπαλο ομάδα. Από την περίοδο που ήρθε στην ομάδα ο Σόφο, δουλέουμε καλά πάνω σε αυτό καθώς οι αντίπαλες άμυνες τραβιούνται στην ρακέτα. Αλλάξαμε τον τρόπο που αμυνόμασταν στο παιχνίδι και βγήκαμε μπροστά με ρίσκο και εκεί δημιουργήθηκαν φάσεις”.

Για το αν τον προβληματίζει το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν ανταποκρίθηκε δίχως τον Σχορτσανίτη: “Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι να παίξουμε δίχως τον Σχορτσανίτη. Και πριν έρθει ο Σοφοκλής στην ομάδα, αυτή είχε παίξει καλά. Με τον Ολυμπιακό η ομάδα έπαιξε δίχως τον Σχορτσανίτη. Η Ολντενμπουργκ είναι καλή ομάδα και τρέχει στο γήπεδο”.

Από πλευράς παικτών, ο Γιώργος Δέδας είπε: “Μπήκαμε δίχως πνευματική συγκέντρωση και σωματική ενέργεια. Οσα είχαμε πει να κάνουμε για την άλλη ομάδα, δεν τα κάναμε. Τους αφήσαμε να νιώσουν άνετα στο γήπεδο μας και μετά ήταν δύσκολο να γυρίσουμε το ματς. Δεν είναι τόσο καλή ομάδα, ούτε το σκορ δείχνει την διαφορά. Είχαμε το απρόοπτο με τον Σόφο και ολα αυτά σε συνδυασμό με την κακή εμφάνιση, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε…”.

Για το θέμα της πρόκρισης: “Είναι μια ήττα που δεν θες να κάνεις όταν στον όμιλο συμμετέχουν τέσσερις ομάδες. Πρέπει να παρεις τα ματς στην έδρα σου. Δεν χάθηκε η πρόκριση αλλά μείναμε πίσω. Τους ξέρουμε (σ.σ. την Ολντενμπουργκ) και την άλλη εβδομάδα πιστεύουμε θα φανούμε καλύτεροι σε σχέση με το σημερινό ματς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…