Κεντρική Διεθνή Άρης – Νεπτούνας 84-58

Άρης – Νεπτούνας 84-58

aris panigiria hagins haggins paok

aris-panigiria-hagins-haggins-paok

Μαγευτικός “Αυτοκράτορας”…
Ο Άρης ξεκίνησε με ονειρικό τρόπο την πορεία του στη φάση των “32” του Γιούροκαπ ισοπεδώνοντας τη Νεπτούνας με 84-58. Η αρμάδα του Δημήτρη Πρίφτη πραγματοποίησε ένα μαγικό πρώτο ημίχρονο, κλειδώνοντας από νωρίς τη νίκη και στην επανάληψη έκανε άψογη διαχείριση διατηρώντας την ψαλίδα πάνω από τους 20 πόντους.

Ο Τζέρελ ΜακΝίλ ήταν ασταμάτητος, σημειώνοντας 18 πόντους με 4/4 τρίποντα και ο Οκάρο Ουάιτ τον πλαισίωσε με 19 πόντους και 5 ριμπάουντ. Επιπλέον, όλοι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν από τον Πρίφτη, πλην Φλιώνη, μπήκαν στον πίνακα των σκόρερ. Από τη Νεπτούνας, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντάνιελ Γιούιν με 13 πόντους και ακολούθησαν οι Μαρτίνας Μαζέικα και Γκιλβίντας Βιρούτα, με 11 πόντους έκαστος.

Με την ένταση στην άμυνα να βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, με ασφυκτική πίεση, αποτελεματικό επιθετικό τρανζίσιον και ευστοχία από κάθε απόσταση, ο Άρης πραγματοποίησε διαστημικό ξεκίνημα στον αγώνα και προηγήθηκε με 10 πόντους (15-5) στα πρώτα πεντέμισι λεπτά. Ο Αντομάιτις κάλεσε τάιμ άουτ αλλά η ομάδα του συνέχισε να είναι πελαγωμένη και να δυσλειτουργεί και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Οι γηπεδούχοι είχαν επιβάλλει τον νόμο τους σε όλα τα μήκη και πλάτη. Έπεφταν με αυτοθυσία στις διεκδικήσιμες μπάλες, μάζευαν ριμπάουντ, έκλειναν κάθε γωνία πάσας. Στην επίθεση είχαν εκπληκτική κυκλοφορία και ως αποτέλεσμα ολοκλήρωσαν την εναρκτήρια περίοδο όντες μπροστά με 20 πόντους (25-5), έχοντας μπροστάρη τον ΜακΝίλ (10π.).

Η κυριαρχία του Άρη δεν αμφισβητήθηκε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Λιθουανοί επιχειρούσαν συνεχώς τρίποντα τα οποία έβρισκαν σίδερο, την ίδια στιγμή που ο Άρης ακόμα κι όταν αστοχούσε μάζευε τα επιθετικά ριμπάουντ και ανανέωνε τις επιθέσεις του. Προηγήθηκε μέχρι και με 26 πόντους (31-5 στο 12’), προτού η Νεπτούνας πετύχει το πρώτο της καλάθι ύστερα από 10 αγωνιστικά λεπτά (31-8 στο 13’)!

Η φιλοξενούμενη επωφελήθηκε ελάχιστα την ολιγόλεπτη χαλάρωση του Άρη, καταφέρνοντας μονάχα να ρίξει τη διαφορά κάτω από το -20 σε μερικές περιπτώσεις (33-14 στο 15’, 40-21 στο 17’), επιδεικνύοντας εμμονική επιλογή στο μακρινό σουτ παρ’ ότι δεν ήταν εύστοχη. Η ελληνική ομάδα όμως φρόντισε να κλείσει με εντυπωσιακό τρόπο το διαστημικό της ημίχρονο και δη με καλές άμυνες και δύο τρίποντα από Ξανθόπουλο και ΜακΝίλ (46-22).

Μέσα από τη στατιστική ματιά, η εικόνα του Άρη αποτυπώνεται άψογα στα τρομακτικά ποσοστά (12/22 διπ.-6/10 διπ.-4/4 βολές), την καθολική υπεροχή στα ριμπάουντ (21 έναντι 11) και την εκπληκτική αναλογία ασίστ-λαθών (11-5). Την ίδια στιγμή, οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερα τρίποντα (4/15) από δίποντα (2/7), ήταν άστοχοι και από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (6/12) ενώ είχαν 7 λάθη και μόλις 4 ασίστ.

Η Νεπτούνας επέστρεψε από τα αποδυτήρια με σκοπό να μαζέψει τα κακώς κείμενου του πρώτου μέρους και ξεκίνησε τη δεύτερη περίοδο με επιμέρους 13-4, έχοντας τρία σερί τρίποντα, στον αιφνιδιασμό ως αποτέλεσμα των βιαστικών επιθέσεων του Άρη, και μείωσε στο -15 (50-35 στο 24’). Το τάιμ άουτ του Πρίφτη αφύπνισε τους παίκτες των γηπεδούχων, οι οποίοι ανέκοψαν την ορμή και τον ρυθμό που είχαν αρχίσει να αποκτούν οι Λιθουανοί  και επανέφεραν την ψαλίδα πάνω από τους 20 πόντους (58-35 στο 28′).

Η τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Άρη να διατηρεί εύκολα το προβάδισμα σε υψηλά επίπεδα και να προσφέρει, παράλληλα, και όμορφο θέαμα.

Τα δεκάλεπτα: 25-5, 43-22, 63-44, 84-58.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 6 (2), Πελεκάνος 2, Φλιώνης, Ουάιτ 19 (1), Ουότερς 9 (1), Ζάρας 9 (1), Χάγκινς 8, Κοέν 2, Μούρτος 5 (1), Σίμτσακ 6, ΜακΝίλ 18 (4/4 τρ.).
ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ (Αντομάιτις): Γιούιν 13 (3), Σίκσνιους, Μαζέικα 11 (2), Γκιρτζίουνας 6, Μπέιντερ, Σαρακάουσκας 3 (1), Ζαβάτσκας 6 (2), Γκραντ 8, Μπιρούτα 11 (1), Μπουτκεβίτσιους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…