Κεντρική Basket League ΑΕΚ Αυτός είναι ο αντι-Κούπερ

Αυτός είναι ο αντι-Κούπερ

clif hummonds

clif-hummonds

Σας ενημερώσαμε από χθες (21/01) για τις δύο περιπτώσεις παικτών που κοιτά ο Γιούρι Ζντοβτς από την αγορά της Αμερικής, χωρίς όμως να έχει καταλήξει σε κάποιον συγκεκριμένα. Πλέον, ο τεχνικός της ΑΕΚ φέρεται να έχει αποφασίσει ποιος θα είναι ο… εκλεκτός που θα αντικαταστήσει τον Ντι Τζέι Κούπερ.

Πρόκειται για τον Κλίφορντ Χάμοντς που αγωνίζεται στο NBDL και συγκεκριμένα στη θυγατρική ομάδα των Σακραμέντο Κινγκς, Ρίνο Μπίγκχορνς. Είναι 30 χρονών, έχει ύψος 1,91 μ., ενώ δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τη σεζόν 2009-10 φόρεσε τη φανέλα του Περιστερίου και στη συνέχεια μετακόμισε στη Γαλλία για λογαριασμό της Βιλερμπάν. Αργότερα αγωνίστηκε στην Μπάνβιτ και την Ιγκοκέα, ενώ για μία διετία (2013-2015) αποτελούσε αναντικατάστατο μέλος της Άλμπα Βερολίνου. Μάλιστα, με τη γερμανική ομάδα αναδείχθηκε δις κορυφαίος αμυντικός του πρωταθλήματος.

Πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση αθλητή, ωστόσο η υπόθεση μόνο εύκολη δεν είναι. Ο Αμερικανός στοχεύει στο να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, κάνοντας δύσκολο το έργο της ΑΕΚ. Παράλληλα, για να τον κάνει δικό της η “Ένωση”, καλείται όχι μόνο να τα βρει με τον ίδιο τον αθλητή, αλλά και με την ομάδα. Διαφορετικά, θα πρέπει να πληρώσει το ιδιαίτερα ψηλό μπάι άουτ που υπάρχει.

Τέλος, σε περίπτωση που αποκτηθεί ο Χάμοντς, η ΑΕΚ θα πρέπει να ελευθερώσει μία εκ των τριών θέσεων ξένων που υπάρχουν στο ρόστερ (Κάρτερ, Χέρστον, Κρίστμας), με τον Ντιόντε Κρίστμας να είναι το φαβορί για να αποχωρήσει, καθώς ήταν ήδη γνωστό ότι υπέγραψε μικρής διάρκειας συμβόλαιο. Αν παρ’ όλα αυτά παραμείνει ο Κρίστμας, υποψήφιος για αποχώρηση θα είναι ο Μαρκ Κάρτερ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…