Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Βλάντο, ο άνθρωπος του Κυπέλλου

Βλάντο, ο άνθρωπος του Κυπέλλου

Jankovic Panathinaikos

Jankovic-Panathinaikos

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, μίλησε στην εφημερίδα, Live Sport για το αυριανό παιχνίδι (27/12) με τον Άρη για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, για τον πρώτο αγώνα του Top 16 με την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη (30/12), ενώ εξήγησε και πως είναι η ζωή ενός επαγγελματία αθλητή που αγωνίζεται σε έναν μεγάλο σύλλογο –όπως είναι ο Παναθηναϊκός– που δεν μπορεί να απολαμβάνει πάντα όλες τις μικρές χαρές της ζωής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Live Sport:

“Αυτή είναι η δουλειά μας. Αυτό πρέπει να κάνουμε. Είμαστε συνηθισμένοι σ’ αυτό το πρόγραμμα. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος χρόνος για γιορτές. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, προκειμένου να βελτιωθούμε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ειλικρινά δεν με πειράζει που δεν μπορώ να περάσω ξέγνοιαστές στιγμές με τους δικούς μου ανθρώπους. Είναι ευλογία να αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό, να βρίσκεσαι σε μία τόσο μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία, υπέροχο κόσμο και τρομερή οργάνωση. Όταν θέλεις να πας μπροστά στην καριέρα σου, πρέπει να κάνεις και θυσίες“.

Για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη είπε: “Ο Άρης έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Όπως έχω πει και στο παρελθόν, ο Λάσκαρης είναι ένας άνθρωπος που έχει αγκαλιάσει την ομάδα και την έχει φτάσει κοντά στο επίπεδο που βρισκόταν κάποτε. Ας ελπίσουμε για το καλό του ελληνικού μπάσκετ, ο Άρης καθώς και οι υπόλοιπες ομάδες να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο. Από κει και πέρα γνωρίζουμε πως το έργο μας είναι αρκετά δύσκολο. Ο Άρης είναι μία έμπειρη και δουλεμένη ομάδα με πάρα πολύ καλούς ξένες παίκτες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου“, ανέφερε ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ, ο οποίος ξεθάρισε πως το παιχνίδι της Κυριακής δεν θα είναι σε καμία περίπτωση ίδιο μ’ αυτό της Θεσσαλονικής στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

“Άλλες ομάδες τότε, άλλες τώρα. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από εκείνο το παιχνίδι. Οι δύο ομάδες έχουν πλέον χημεία και βρίσκονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας από ότι στο ξεκίνημα της χρονιάς, όταν ακόμα ο κάθε παίκτης δεν ήξερε καλά καλά το παιχνίδι των συμπαικτών του”.

Για το Top 16 της Ευρωλίγκα, ανέφερε: “Είναι το πρώτο παιχνίδι του Top 16. Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες. Είναι λίγο περίεργα τα πράγματα και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στο παιχνίδι. Εμείς θα πάμε στην Κωνσταντινούπολη για τη νίκη. Για να έρθει, βέβαια, το θετικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, καθώς η Φενέρμπαχτσε είναι μία εξαιρετικά ποιοτική ομάδα”, ανέφερε ο Γιάνκοβιτς, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά πως ο όμιλος του Παναθηναϊκού στο Top 16 είναι βατός.

“Δεν υπάρχουν βατοί όμιλοι, ούτε εύκολοι αντίπαλοι, ούτε τίποτα…Τον όμιλο τον καθορίζουμε εμείς αν είναι εύκολος ή δύσκολος. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι αν θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, ο οποίος είναι πρώτα απ’ όλα η πρόκριση στους “8” και στη συνέχεια το πλεονέκτημα”.

Για το τέλος, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, πιστός στο πνεύμα των ημερών, φρόντισε να στείλει τις δικές του ευχές. “Για την ομάδα, εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς και να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας. Όσο για τον κόσμο, εύχομαι καλά Χριστούγεννα, υγεία πάνω απ’ όλα και να είμαστε ενωμένοι σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές και να έχουμε αισιοδοξία, ώστε να κοιτάμε πάντα προς το καλύτερο. Για μένα δεν θέλω να πω κάτι, τις ευχές, τις κρατάω μέσα μου”.

Βλάντο, ο άνθρωπος του Κυπέλλου

Το Κύπελλο Ελλάδας φαίνεται πως ταιριάζει… γάντι στον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει ορισμένες από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο 25χρονος φόργουορντ οδήγησε πέρυσι εκ του ασφαλούς τους “πράσινους” στην κατάκτηση του τίτλου, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση στον προημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και πετυχαίνοντας το buzzer beater τρίποντο στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, με το οποίο το “τριφύλλι” πήρε την πρόκριση για τον τελικό με τον Απόλλωνα, όπου τα πράγματα ήταν πλέον πολύ απλά.

Φέτος, δε, συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του, χαρίζοντας στον Παναθηναϊκό τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, με ένα προσωπικό του σόου στο καθοριστικό τέταρτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Πως εξηγεί, όμως, την εντυπωσιακή εικόνα του στο Κύπελλο;

“Η αλήθεια είναι πως στο Κύπελλο έχω παίξει πολύ καλά. Δεν είναι ότι έχω κάποιο έξτρα κίνητρο, αλλά σίγουρα τα δύσκολα παιχνίδια είναι αυτά που όλοι θέλουν να παίξουν πολύ καλά και δυνατά. Απο κει και πέρα, το κάθε παιχνίδι είναι ίδιο για μένα. Θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να δείχνω ότι γίνομαι καλύτερος παιχνίδι με το παιχνίδι. Θα κάνω οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου η ομάδα να φτάσει ξανά στην κατάκτηση του Κυπέλλου, το οποίο είναι ένας από τους βασικούς στόχους μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…