Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Την Κυριακή στην Ελλάδα ο Τζέιμς (vids)

Την Κυριακή στην Ελλάδα ο Τζέιμς (vids)

james

james

Ο Πάτρικ Γιάνγκ χάνει το υπόλοιπο της αγωνιστικής σεζόν και ο Ολυμπιακός, όπως όλα δείχνουν, βρήκε τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Σον Τζέιμς της Μπιλμπάο. Ο παίκτης αναμένεται την Κυριακή στην Ελλάδα. Τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα της Μπιλμπάο θα είναι το Σάββατο, κόντρα στην Φουενλαμπράδα.

Η περίπτωση του 32χρονου ήταν ανάμεσα σε αυτές που είχε προκρίνει ο κόουτς της ομάδας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η περίπτωση του είχε “δουλευτεί” περισσότερο σε σχέση με άλλες. Βασικό χαρακτηριστικό, το οποίο έδωσε αβαντάζ στην υπόθεση Τζέιμς, είναι το γεγονός ότι το συμβόλαιο που έχει με την Μπιλμπάο διαθέτει χαμηλό buy-out για ομάδες της Ευρωλίγκα.

Το προφίλ του Αμερικανού παίκτη:

Ο Σον Τζέιμς είναι 32 χρόνων. Αποφοίτησε το 2008 από το κολέγιο Duquesne, όπου ήταν συμπαίκτης με τον Άαρον Τζάκσον της ΤΣΣΚΑ. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από το Ισραήλ και την Μπνέι Άσαρον (2008-20011). Στη συνέχεια μεταπήδησε στη Μακάμπι και κάπου εκεί άρχισε να “χτίζει” το όνομα του στην Ευρώπη.

Στον τελικό της Ευρωλίγκα το 2014 παρακολουθούσε τους συμπαίκτες από τον πάγκο, καθώς είχε υποβληθεί σε χειρουργείο, που τον ανάγκασε να χάσει τη μισή σεζόν. Η Μακάμπι επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης και κέρδισε τον τίτλο. Πέρυσι αγωνίστηκε στην Αρμάνι, ενώ φέτος παίζει στο ισπανικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Μπιλμπάο.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, εντός των τεσσάρων γραμμών ο Τζέιμς είναι παίκτης που καλύπτει με την παρουσία του τα καλάθια. Είναι εξ’ ίσου καλός σε επίθεση και άμυνα, ενώ έχει πολύ καλά ποσοστά από τη γραμμή των ελευθέρων βολών.

Τη φετινή σεζόν -με την Μπιλμπάο στην ACB– μετρά κατά μέσο όρο 9,6 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 μπλοκ ανά παιχνίδι. Στο Eurocup τα ποσοστά του είναι πάνω κάτω τα ίδια (9,2 πόντοι, 6,2 ριμπάουντ και 2,8 μπλοκ ανά ματς.

Ο Σον Τζέιμς εν δράσει:

Τα αμυντικά προσόντα του νέου άσου των “ερυθρολεύκων:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…