Κεντρική NBA NCAA Θριάμβευσαν οι Έλληνες (vid)

Θριάμβευσαν οι Έλληνες (vid)

uc irvine dimakopoulos

uc irvine-dimakopoulos

Το UC Irvine παρέταξε την ψηλότερη αρχική πεντάδα στην ιστορία του NCAA (!) και κατάφερε να επιβληθεί του Chapman με 65-51, πανηγυρίζοντας την 8η νίκη (σε 12 παιχνίδια) στη φετινή σεζόν. Το “πείραμα” απέδωσε καρπούς.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με τον Σον Ρέι (2.03μ.), Τζόναθαν Γκάλογουεϊ (2.08), Μάικ Μπεστ (2.08μ.), Ιωάννη Δημακόπουλο (2.18μ.) και Μαμαντού Εντιαγιέ (2.28μ.), που είναι το ψηλότερο αρχικό σχήμα που έχει παρατάξει ποτέ ομάδα του NCAA!

O τελευταίος, ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του, με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Άαρον Ράιτ ακολούθησε με 12 πόντους, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Έλληνας σέντερ, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 9 πόντους (2/2 διπ.-1/2 τρ.-2/3 βολές), 5 ριμπάουντ και 2 μπλοκ, σε 19 λεπτά συμμετοχής.

Εκπληκτικός Ντόρσεϊ
dorsey-oregon ducks-ncaa

Το Oregon πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του (και 9η στη σεζόν) μετά από μια επιβλητική εμφάνιση και νίκη, σε βάρος του Long Beach State, με 94-73. Οι Ducks ξεκίνησαν νωθρά, όμως ανέτρεψαν την κατάσταση, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (40-39) και στο δεύτερο επέβαλλαν απόλυτα τον “νόμο” τους, με επιμέρους 54-34!

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν, για ακόμα μια φορά, καταπληκτικός έχοντας 17 πόντους (0/2 διπ.-4/6 τρ.-5/8 βολές), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 μπλοκ κι 1 κλέψιμο, αγωνιζόμενος για 31 λεπτά. Ντίλον Μπρουκς (21π.-4ρ.-3ασ.) και Κρις Μπούτσερ (14π.-10ρ.-4κοψ.) αποτέλεσαν τους άξιους συμπαραστάτες του.

Ασταμάτητο Wake Forest και Μήτογλου
mitoglou-wake forest

Το Wake Forest έχει βρει ρυθμό και ρίχνει στο “καναβάτσο” τον έναν αντίπαλο μετά τον άλλο. Το κολέγιο του Κώστα Μήτογλου πέτυχε την πέμπτη σερί νίκη του, με το Coastal Carolin να αποτελεί το τελευταίο θύμα του (83-77).

Ο Μπράιαντ Κρόφορντ ήταν ο πρωτοστάτης της νίκης με 19 πόντους (με 5/9 τρ.) και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Κώστας Μήτογλου ακολούθησε, έχοντας 13 πόντους (3/6 τρ.-4/4 βολές), 4 ριμπάουντ και 2 μπλοκ, στα 28 λεπτά που αγωνίστηκε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…