Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Θα κατακτήσουμε τα πάντα”

“Θα κατακτήσουμε τα πάντα”

baltakos3Ο Αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Μπαλτάκος, εμφανίσθηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος -σε δηλώσεις του στη NOVA- αναφορικά με τη φετινή πορεία του “τριφυλλιού”. Οι “πράσινοι“, όπως υποστήριξε, μπορούν να κατακτήσουν και τα τρία τρόπαια.

Αναφέρθηκε, δε, στις σχέσεις του Παναθηναϊκού με την Ευρωλίγκα, αλλά και τον λόγο καθυστέρησης σε ό,τι αφορά στην υπογραφή της 10ετούς συμφωνίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη NOVA: 

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού: “Στόχος είναι το 3×3 στους φετινούς τίτλους κι αυτό θα πετύχουμε! Ο Τζόρτζεβιτς έχει τα φόντα και τη δυνατότητα να γίνει ένας… νέος Ομπράντοβιτς και να τον αντικαταστήσει επάξια. Θα χρειασθεί φυσικά χρόνο… Το ότι γίνονται κάποιες αγωνιστικές ατασθαλίες στην παρούσα φάση, δεν είναι κάτι που ξενίζει.

Εγώ πιστεύω πως τον Μάιο θα έχουμε πάρει και τα τρία τρόπαια! Αυτό μετράει κι όχι τι κάνεις τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο! Έπρεπε η ομάδα να ξεκινήσει πολύ δυνατά, λόγω των δύο αγώνων με τον Ολυμπιακό στην εκκίνηση της χρονιάς. Δεν μπορεί μια ομάδα να πάει σε αυτό τον ρυθμό επί εννιά μήνες, διότι τον Μάιο θα ‘ναι… τελειωμένη”.

Για τη συμφωνία με την Ευρωλίγκα: “Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως υπάρχει μόνο μια διοργάνωση. Δεν έχουμε δει δεύτερη, αν την είχαμε, ίσως να είχαμε και διαφορετική άποψη. Εμείς δεν υπογράψαμε από την αρχή, διότι ο Παναθηναϊκός είναι ο πλέον πολυνίκης σύλλογος σε Ελλάδα κι Ευρώπη και πάντα θέλουμε να σκεφτόμαστε καλύτερα το μέλλον την ομάδας.

Πρόκειται για ένα συμβόλαιο 10ετές και δεν ξέραμε, αρχικά, αν έχουμε το θάρρος να δεσμεύσουμε το μέλλον του Παναθηναϊκού. Αυτός είναι ένας λόγος που έπρεπε να μας βάλει σε περισσότερη σκέψη. Δεν είδαμε να υπάρχει κάτι άλλο και, ύστερα από περίπου 20 μέρες -και επειδή υπήρχε κίνδυνος η ομάδα μας να μην συμμετάσχει του χρόνου κάπου-, είπαμε πως ήρθε η ώρα να υπογράψουμε, όπως είχαν κάνει εξ αρχής οι άλλες 10 ομάδες.

Δεν δεχθήκαμε πιέσεις ούτε από την Ευρωλίγκα, ούτε από τη FIBA κι αυτό γιατί ξέρουν πως ο Παναθηναϊκόςδεν πιέζεται. Και σωστά έκαναν, διότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν αντιστρόφως ανάλογο προς αυτόν που θα μας πίεζε”.

Για τις σχέσεις Παναθηναϊκού-Ευρωλίγκα: “Υπάρχει μια εξομάλυνση. Οι διαδικασίες που ακολουθήσαμε κατευθύνονται προς αυτόν τον σκοπό. Βέβαια, για να υπάρξει μια τέτοια, θα πρέπει να είναι εξομάλυνση κι όχι υποταγή. Δεν θα κάναμε κινήσεις υποταγής ή μετάνοιας. Θέλαμε εξομάλυνση από θέση ισχύος κι αυτό πιστεύω το πετύχαμε”.

Για το αν υπάρχει διάθεση… εκβιασμού απ’ τη FIBA: “Από αυτά που ακούω έως τώρα, όχι από επίσημα χείλη, είναι πως θα διεκδικήσουν το δίκιο τους με νομικό τρόπο. Ένα μέτρο θα ήταν δηλαδή, η κάθε ομοσπονδία να αποκλείσει μια ομάδα από το Πρωτάθλημά της. Αυτό, αν θα το κάνουν, δεν το ξέρω κι υποθέτω πως δεν το έχουν πάρει ούτε αυτοί απόφαση.

Δεδομένα, πάντως, έχουν τέτοια δύναμη. Απειλούνται λίγο τα Εθνικά Πρωταθλήματα, υπάρχει κίνδυνος. Μας ενδιαφέρει, εμάς σαν Παναθηναϊκό, το ελληνικό πρωτάθλημα. Ενδιαφέρει τον κόσμο κι όχι μόνο τη διοίκηση. Δεν θέλουμε να θιγεί το δικό μας Πρωτάθλημα, δεν είναι μόνο να παίρνεις για παράδειγμα την Ευρωλίγκα, θες και το εγχώριο”.

Για τη διαφορά των δύο προτάσεων: “Στην αρχή υπήρχε οικονομικό χάσμα μεταξύ αυτής της FIBA κι της Ευρωλίγκα. Στη συνέχεια, όμως, η Ευρωλίγκα –στο δεκαετές πλάνο που έδωσε- ανέβασε την προσφορά της και κατέληγε πιο ψηλά. Δεν είναι, παρ’ όλα αυτά, θέμα μόνο το τι λεφτά θα πάρεις, είναι και με τι ομάδες θα παίξεις. Αν οι ομάδες δεν είναι ανταγωνιστικές, τότε χάνεις σε άλλους τομείς κι οικονομικούς από χορηγίες, διαφημίσεις“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία με επιθετικά ριμπάουντ

Εκμεταλλευόμενος την υπεροπλία του κοντά στο καλάθι, απόντων και των Μιλόσεβιτς, Ντραγκίσε…