Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Θα είναι η τελευταία μου χρονιά”

“Θα είναι η τελευταία μου χρονιά”

diamantidis djordjevic

diamantidis-djordjevicΟ Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Ζιελόνα Γκόρα (82-51) και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην απόφαση του να αποσυρθεί το καλοκαίρι από την ενεργό δράση, αλλά και για τον Βασίλη Σπανούλη.

Οι δηλώσεις του αναλυτικά:

“Δεν έχω να πω κάτι νέο ως προς την απόφασή μου να αποσυρθώ το καλοκαίρι. Ο κόουτς λέει αυτό που θέλει και πιστεύει (σ.σ με αφορμή τις δηλώσεις του πως θα προσπαθήσει να τον μεταπείσει), από ‘κει και πέρα, εγώ θα κάνω αυτό που πιστεύω. Θα είναι η τελευταία χρονιά μου. Δεν υπάρχει πρέσινγκ από τον κόουτς, απλά έχω πάρει την απόφασή μου.”

Για τον Βασίλη Σπανούλη: “Με τον Βασίλη ήμασταν συμπαίκτες, πήγε στον Ολυμπιακό, ήταν μια προσωπική απόφαση. Σαφώς υπάρχει κάτι ιδιαίτερο σε αυτό το ματς, μεταξύ των δύο ομάδων. Αλλά φίλος του ήμουν και φίλος του θα είμαι. Του εύχομαι τα καλύτερα, να είναι υγιής, να χαίρεται την οικογένεια και τα παιδάκια του και όταν παίζει μαζί μας… να χάνει! Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Βασίλη, αν γράφτηκε κάτι δεν ισχύει και δεν δίνω σημασία. Όταν ξέρω πως με κάποιον είμαι καλά, δεν χρειάζεται να βάλω κάτι στο μυαλό μου.”

Για την Εθνική: “Το κλίμα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού επηρεάζει. Σαφώς μέσα στο γήπεδο έχεις τη θέληση και το πάθος να κερδίσεις. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Τα πράγματα αυτά ηρεμούν. Εγώ όσο ήμουν στην Εθνική δεν ένιωσα κάτι τέτοιο. Τα παιδιά τα συζητάμε και μεταξύ μας. Είμαστε άνθρωποι, έχουμε συναισθήματα. Δεν είμαστε φαγωμένοι μεταξύ μας. Τουλάχιστον όσο ήμουν εγώ στην Εθνική.”

Για το που χρειάζεται βελτίωση ο Παναθηναϊκός, αλλά και την πορεία του: “Η άμυνά μας και λεπτομέρειες του παιχνιδιού που δεν είναι της παρούσης να συζητήσουμε. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο και θα είμαστε και καλύτεροι στη συνέχεια.”

“Σαφώς ξεκινήσαμε καλά με 3 νίκες με Ολυμπιακό και Αρη, αλλά μετά η ομάδα δεν απέδωσε όπως θα θέλαμε. Αυτα τα σκαμπανεβάσματα και η κούραση είναι μέρος του προγράμματος. Θέλουμε να αρχίσει η ομάδα να ανεβάζει απόδοση για να πάμε ακόμη καλύτερα.

“Όταν προπονείσαι και δουλεύεις πράγματα που πρέπει να δουλέψεις, τότε αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Είμαστε σε καλό δρόμο…Είμαστε καινούργια ομάδα, προσπαθούμε να καταλάβουμε τη φιλοσοφία του κόουτς. Σιγά-σιγά αντιλαμβανόμαστε και εμείς τι θέλει. Εγώ θεωρώ πως δεν φταίει το ταξίδι που έκανες αν έχασες πχ ένα ματς. Αυτό είναι κοροϊδία. Αν δεν μπορείς να βγάλεις τα πράγματα που πρέπει στο παρκέ, τότε αυτό φταίει, όχι τα ταξίδια ή η κούραση.”

Για τον Νικ Καλάθη: “Ο Νικ ανήκει στους κορυφαίους παίκτες. Δεν χρειάζεται να σκοράρει πάντα, κάνει πάρα πολλά πράγματα για την ομάδα, είναι πολύ σημαντική η παρουσία του. Είναι ένας άνθρωπος που καταλαβαίνει πού έχει έρθει και ποιος είναι ο ρόλος του. Έφυγε στα 21-22, τώρα είναι στα 26. Είναι πιο έτοιμος, έχει βελτιώσει κομμάτια του παιχνιδιού του. Πλέον είναι μπροστά και εμείς πάμε από πίσω του… ”

Για τον Τζόρτζεβιτς: “Είναι ένας άνθρωπος που είναι καινούριος σε μια νέα ομάδα. Ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε τη φιλοσοφία του και το τι θέλει από μας.”

Για το Final-4: “Δεν μπορώ να πω αν θα φτάσουμε στο Final-4. Μακάρι να το πετύχουμε, χρειάζεται δουλειά για να φτάσεις εκεί. Εμείς προσωπικά κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι… Δεν κοιτάμε μακριά. Στόχος μου να είμαι υγιής ως το τέλος της σεζόν. Είναι μακρινό το ταξίδι…”

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…