Κεντρική Basket League Άρης “Θα είμαστε πιο σοβαροί”

“Θα είμαστε πιο σοβαροί”

priftis

priftis

Τη Στεάουα Βουκουρεστίου αντιμετωπίζει ο Άρης την Τετάρτη (9/12), με τους “κιτρινόμαυρους” να το αντιμετωπίζουν σαν τελικό, όπως δήλωσε και ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Πρίφτης.

Αναλυτικά:
“Είμαστε σε καλή κατάσταση ψυχολογικά και σωματικά. Ήταν το πιο εύκολο ταξίδι μας, είμαστε ξεκούραστοι. Έχουμε κάποιες ιδιαιτερότητες με την απουσία του Σίμτσακ και το ξαφνικό πρόβλημα που παρουσίασε χθες (07/12) ο Ξανθόπουλος, τις οποίες πρέπει να διαχειριστούμε. Ο Βασίλης δνε θα είναι απόλυτα έτοιμος αλλά θα βοηθήσει την ομάδα στην προσπάθειά της”.

Για τη σπουδαιότητα της αναμέτρησης από βαθμολογικής άποψης, αλλά και τα υπόλοιπα ματς: “Πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας. Να κερδίσουμε το παιχνίδι, είτε έχουμε προκριθεί είτε όχι, να προσθέσουμε άλλη μία νίκη στο ενεργητικό μας, γιατί όλα έχουν σημασία. Το βασικό είναι να πάρουμε την πολυπόθητη πρόκριση, που για εμάς είναι ένας μεγάλος στόχος”.

Για το εάν ο Άρης είναι “υποψιασμένος” μετά την ήττα του από την Μπούντουσνοστ: “Κάθε αναμέτρηση, στην Ελλάδα ή την Ευρώπη, είναι δύσκολη. Αναμφίβολα, μας έχει γίνει μάθημα εκείνο το παιχνίδι και πιστεύω ότι θα είμαστε πιο σοβαροί. Δεν ξέρω ακόμα και τώρα τι πραγματικά συνέβη και με ποιον τρόπο συγκυριακά συνέβησαν τόσα πολλά άσχημα πράγματα. Εμείς πρέπει να παίξουμε και αυτό το ματς σαν να είναι τελικός, να δώσουμε το 100%” και να κάνουμε καλό παιχνίδι, να πιάσουμε τα στάνταρ μας”.

Για το εάν το ματς με τη Στεάουα Βουκουρεστίου είναι το σημαντικότερο που έχει δώσει φέτος ο Άρης: “Για εμένα η πρόκριση όπως κι αν έρθει είναι η εκπλήρωση ενός μεγάλου στόχου, τον οποίο εγώ δεν θεωρούσα βατό. Με νίκη αύριο (07/12) θα είναι σίγουρα ακόμα πιο μεγάλη η χαρά μας”.

Για την παρουσία φιλάθλων στην προπόνηση και το δυναμικό “παρών” που θα δώσουν στο ματς: “Αυτό σημαίνει πάρα πολλά για εμάς. Είναι φοβερό το ότι η ομάδα έρχεται να παίξει εκτός έδρας ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι κι έχει σε τόσο μεγάλο ποσοστό υποστήριξη από τους οπαδούς της. Εκτός από υποστήριξη, είναι για μας και βοήθεια και κίνητρο”.

Για τη Στεάουα Βουκουρεστίου: “Είναι καλή ομάδα, έχει κάποιους πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες, αν και δεν είναι πολυδιαφημισμένοι. Είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα. Έχει δύο πολύ καλούς γκαρντ, δύο έμπειρους ψηλούς, όπως ο Τζέραλντ Λι και ο Νικοάρα που είναι πανέξυπνος, ένα καλό “τριάρι”, ενώ είναι καλή στο επιθετικό ριμπάουντ με τους Κούπερ, Νικοάρα και Έιμις”.

theodoros zaras-aris

Ο Θόδωρος Ζάρας, από την πλευρά των παικτών του Άρη, δήλωσε: «Είναι το πιο καθοριστικό παιχνίδι γιατί εάν κερδίσουμε παίρνουμε την πρόκριση που ήταν στόχος μας από την αρχή της σεζόν. Ελπίζω να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Η Στεάουα είναι καλή ομάδα, θα παίξει χωρίς άγχος κι αυτό την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη. Στον πρώτο αγώνα είχαμε διαφορά 15 πόντων, αλλά τη χάσαμε εύκολα. Η Στεάουα έχει καλούς παίκτες με εμπειρία κι εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για σαράντα λεπτά, να παίξουμε καλά με έμφαση στην άμυνά μας. Θέλουμε να κερδίσουμε εμείς και να μην ασχοληθούμε με τους άλλους αγώνες”.

Όσο για την παρουσία του κόσμου και στη Ρουμανία, που θα είναι έντονη, πρόσθεσε: “Είναι κάτι που θυμίζει λίγο τις παλιές εποχές του Άρη. Είναι σίγουρα ευχάριστο που θα έχουμε τον κόσμο μας στο πλευρό μας. Τους περιμένουμε αύριο (09/12) για να πανηγυρίσουμε μαζί τη νίκη και την πρόκριση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…