Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Θα γίνει αρκετά κλειστό παιχνίδι”

“Θα γίνει αρκετά κλειστό παιχνίδι”

Ζούρος

Ilias ZourosΟ Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο τον Άρη στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο Ηλίας Ζούρος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για την αναμέτρηση και όπως επεσήμανε περιμένει να δει ένα κλειστό ματς, το οποίο θα αποτελέσει τεστ και για τις δύο ομάδες.

Οι δηλώσεις του αναλυτικά:

“Ο Ολυμπιακός παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε στην Ευρωλίγκα και στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, συνεχίζει χωρίς απώλειες, και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μια ομάδα. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την αυριανή συνάντηση με τον Άρη ως ένα καλό τεστ για εκείνον απέναντι σε μια ομάδα που έχει κάνει πάρα πολύ καλή πορεία στο Eurocup και στο ελληνικό πρωτάθλημα και έχει επιδείξει χαρακτήρα σε δύσκολες στιγμές.”

Για το “κλειδί” της αυριανής αναμέτρησης: “Και οι δύο ομάδες βασίζονται στην άμυνα και από την καλή άμυνα τους προσπαθούν να βγάλουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Από την συγκέντρωση των δύο ομάδων και στα 40’ του αγώνα θα φανεί ποιά ομάδα είναι πιο έτοιμη για την αναμέτρηση. Σημαντικό ρόλο θα παίξει, επίσης, η ευστοχία του Ολυμπιακού, καθώς η άμυνα του Άρη είναι συνήθως “κλειστή” και δίνει τα ελεύθερα σουτ. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που παίζει πιο επιθετική άμυνα, πιέζει περισσότερο στην περιφέρεια και γι’ αυτό είναι σημαντικό για τον Άρη να αποφύγει τα λάθη. Τα ριμπάουντ, ακόμη, θα είναι ένα καθοριστικό στοιχείο του παιχνιδιού. Γενικά ο Άρης είχε πρόβλημα σε αυτό τον τομέα και προσπαθεί να βελτιωθεί, ενώ ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ.”

Για τον κόσμο: “Η ημέρα που γίνεται ο αγώνας ευνοεί την προσέλευση του κόσμου στο ΣΕΦ. Εύχομαι να γίνει μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση σε γεμάτο γήπεδο και να την ευχαριστηθεί ο κόσμος.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…