Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Στο χέρι του το πλεονέκτημα

Στο χέρι του το πλεονέκτημα

Calathis Gist Panathinaikos Karsiyaka

Calathes-Calathis-Gist-Panathinaikos-Karsiyaka

Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην τρίτη θέση του τρίτου ομίλου της πρώτης φάσης της Ευρωλιγκά με ρεκόρ 6-4 και πήρε την πρόκριση για το Top 16 της διοργάνωσης, όπου θα βρεθεί σ’ έναν θεωρητικά βατό όμιλο.

Οι “πράσινοι” ξεκίνησαν μουδιασμένα τη χρονιά στην Ευρώπη, έχοντας ρεκόρ 2-4, μετά το πέρας της 6ης αγωνιστικής. Ωστόσο, στη συνέχεια ανέβασαν στροφές, έδειξαν χαρακτήρα και πανηγύρισαν τέσσερις σερί νίκες , δύο εκ των οποίων μακριά από το ΟΑΚΑ, δείχνοντας πως βαδίζουν στον σωστό δρόμο. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον τομέα των ασίστ, όπου ο Παναθηναϊκός ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα (πίσω από την Εφές) στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, μοιράζοντας 209 ασίστ, ήτοι 20,9 ανά παιχνίδι.

Η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκα, όμως, αποτελεί παρελθόν και πλέον το “τριφύλλι” καταστρώνει τα πλάνα του για το Top 16, όντας σ’ έναν όμιλο, όπου εφόσον εμφανιστεί όπως πρέπει και ενισχυθεί μεταγραφικά, μπορεί να κατακτήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις, οι οποίες δίνουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Αναμφίβολα, το φαβορί του ομίλου είναι η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία έχει ρόστερ για κούπα. Μετά τους Τούρκους, ο Παναθηναϊκός, η Εφές του Ίβκοβιτς, η Λοκομοτίβ του Μπαρτζώκα και η Μάλαγα θα παλέψουν με αξιώσεις για τις θέσεις 2-4.

Ρυθμιστές του ομίλου θα είναι η Νταρουσάφακα, η Τσεντεβίτα και ο Ερυθρός Αστέρας, με τους Σέρβους, μάλιστα, να είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος, ο οποίος θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση και να βρεθεί στα πλέι οφ.

Διαθέτουν, άλλωστε, τον κορυφαίο παίκτη της Ευρωλίγκα τον τελευταίο μήνα, Κουίνσι Μίλερ, ο οποίος είναι ασταμάτητος, ενώ η “καυτή” τους έδρα θα αποτελέσει σκληρή δοκιμασία για όλες τις ομάδες, ειδικά για τον Παναθηναϊκό.

Η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου μοιάζει να είναι η Τσεντεβίτα, η οποία δύσκολα θα κάνει ζημιές, ενώ η Νταρουσάφακα μπορεί να είναι ανταγωνιστική μόνο στην έδρα της.

Εν ολίγοις, ο Παναθηναϊκός έχει μία μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα με πλεονέκτημα έδρας και να γίνει αυτόματα ένα από τα φαβορί για το Final 4 του Βερολίνου. Το αν θα την εκμεταλλευτεί, είναι δική του υπόθεση…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…