Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Σπανούλης, ο κορυφαίος όλων”

“Σπανούλης, ο κορυφαίος όλων”

Σπανούλης, ο κορυφαίος όλων-Νίκος Σαρηγιαννίδης

shawn-jamesΟ Σον Τζέιμς αποτελεί τον “εκλεκτό” του Ολυμπιακού για τη θέση “5”, αντικαθιστώντας τον άτυχο Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού και θα μείνει στα… πιτς για το υπόλοιπο της σεζόν. Ο 32χρονος σέντερ, που ανακοινώθηκε χθες (06/12) από τους Πειραιώτες, μίλησε στο eBasket.gr για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, τις προσωπικές φιλοδοξίες του, αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Τζέιμς παρακολούθησε -για πρώτη φορά- δια ζώσης τους “ερυθρόλευκους” στη νικηφόρα αναμέτρηση επί της ΑΕΚ (79-71), τονίζοντας ότι: “Γνώριζα πως ο Ολυμπιακός είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και, σήμερα (σ.σ.: χθες), επιβεβαιώθηκα.

Οι συμπαίκτες μου αγωνίζονται με περίσσιο πάθος κι επικεντρώνονται, κατά μείζονα λόγο, στην άμυνα. Αισθάνομαι υπερήφανος και συνάμα ενθουσιασμένος για το γεγονός ότι θα αποτελέσω μέλος του Ολυμπιακού“.

shawn (1)

Ο Τζέιμς φοίτησε, αρχικά, στη Βοστόνη και τους Χάσκις, ενώ ολοκλήρωσε την κολεγιακή πορεία του στο Ντουκένς. Οι εμφανίσεις του στο NCAA, μάλιστα, ήταν -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακές, μετρώντας συνολικά 443 τάπες (9ος στη σχετική λίστα στα χρονικά του Πρωταθλήματος). Ακολούθως, υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του στο Ισραήλ και την Μπνέι Χασαρόν, όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του επί τρεις σεζόν (2008-’11).

Ο “ερυθρόλευκος” σέντερ, εν συνεχεία, πραγματοποίησε το… άλμα στην καριέρα του, αγωνιζόμενος στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2011-’14). Η “ομάδα του λαού” τον εμπιστεύθηκε σε μεγάλο βαθμό, όπως κι ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος τον έχρισε αρχηγό. Η τύχη, όμως, παίζει πολλές φορές άσχημα παιχνίδια, με τους Ισραηλινούς να κατακτούν την Ευρωλίγκα (2014) δίχως εκείνον στη σύνθεσή τους, ένεκα του προβλήματός του στη μέση.

blatt-james

Ο Τζέιμς, εντούτοις, δεν τα παράτησε και, μετά το πέρασμά του από τις Αρμάνι Μιλάνο (2014-’15) και Μπιλμπάο (2015), σκοπεύει να επανέλθει στο “Έβερεστ” του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τούτη τη φορά, βέβαια, με τον Ολυμπιακό.

“Επιθυμώ να αποκτήσω άμεσα ενεργό ρόλο στην ομάδα. Έχω παίξει στο υψηλότερο επίπεδο κι είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω σ’ αυτό. Γνωρίζω τις δυνατότητές μου και πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας και, φυσικά, να φθάσουμε έως το φάιναλ φορ του Βερολίνου” υπογραμμίζει ο Αμερικανός άσος.

Εξήρε, δε, τον ηγέτη των Πρωταθλητών Ελλάδας, Βασίλη Σπανούλη, υποστηρίζοντας: “Ο Σπανούλης είναι ο κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη. Ένας γεννημένος νικητής. Βρίσκεται αρκετά χρόνια στην ομάδα και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε μία άριστη συνεργασία”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…