“Συνεχίζουμε…”

djordjevic bientov

djordjevic-bientov

O Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα, την οποία ισοπέδωσε και πήρε θριαμβευτικά την πρόκριση για το Top 16 της Ευρωλίγκα. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς εμφανίστηκε ικανοποιημένος τόσο από την εικόνα της ομάδας του όσο και από την πρόκριση, εξήγησε τους λόγους της βελτίωσης αλλά ξεκαθάρισε πως ακόμα οι “πράσινοι” δεν έχουν φθάσει τα στάνταρ που θέλει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την αναμέτρηση: “Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εικόνας μας και ειδικά την άμυνα που είναι το σήμα κατατεθέν μας. Ασφαλώς είμαι ικανοποιημένος και με την πρόκριση που ηταν ο πρώτος και μικρός μας στόχος. Το κάναμε λίγο αργότερα από όσο περιμέναμε, αλλά έτσι είναι η διοργάνωση φέτος. Η Ζιέλονα Γκόρα είχε δύο σημαντικές απουσίες και το εκμεταλλευτήκαμε, καθώς ήμασταν εξαιρετικοί, ειδικά στο κοντά στο καλάθι”.

Για τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη: “Όλα πήγαν καλά, αλλά πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα αυτό το παιχνίδι. Εχουμε ακόμα ένα ματς το οποίο θέλουμε να το κερδίσουμε στο Κάουνας όπου επικρατεί εξαιρετική ατμόσφαιρα. Όμως το πιο σημαντικό για εμάς είναι το ματς με τον ΠΑΟΚ. Σε αυτό το παιχνίδι θέλουμε τον κόσμο να έρθει  να μας στηρίξει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι για εμάς”.

Για το αν η ομάδα του αρχίζει να δείχνει την εικόνα που θέλει: “Αυτή είναι η πρόθεσή μου, να γίνει η ομάδα όπως θέλω. Εχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια μπροστά μας, αλλά μου αρέσουν πολλά από αυτά που βλέπω, όπως η διάθεση και η θυσία στην άμυνα. Σε αυτό δουλεύουμε. Δεν σταματάμε. Όμως δεν είναι το καλύτερο αυτή τη στιγμή. Η άμυνα βελτιώνεται και αυτό βοηθά και την επίθεση, καθώς από την άμυνα αποκτάς πίστη και αυτοπεποίθηση και αυτά βγαίνουν στην επίθεση. Μου αρέσει ότι είδα παίκτες στο παιχνίδι να το απολαμβάνουν”.

Για τις βλέψεις του “τριφυλλιού” στην Ευρωλίγκα: “Πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε τώρα. Πρέπει να θυμόμαστε τα παιχνίδια που δεν ήμασταν τόσο καλοί. Το έχω πει πολλές φορές και μπορεί να γίνομαι κουραστικός και βαρετός, αλλά είναι πολύ σημαντική η ένταση των προπονήσεων αυτές τις τέσσερις εβδομάδες.

Πλέον κάνουμε λιγότερα λάθη, καταλαβαίνουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο, τόσο οι νέοι τους παλιοί, αλλά και οι παλιοί γνωρίζουν πλέον ποια είναι τα δυνατά σημεία των νέων παικτών, αλλά και τα μειονεκτήματά τους. Οι παίκτες δένουν μπασκετικά και μερικά πράγματα έρχονται πιο εύκολα. Ξέρουμε τα δυνατά μας σημεία και κρύβουμε τις αδυναμίες. Εχουμε έξυπνους παίκτες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…