Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Σάλε” αποθεώνει Καλάθη

“Σάλε” αποθεώνει Καλάθη

djordjevic1

djordjevic

Ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα χαλαρό απόγευμα στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας των Τρικάλων και διατηρώντας το αήττητο του στην Α1. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν ευχαριστημένος για το αποτέλεσμα, όμως εξέφρασε κάποια παράπονα για μερικούς τομείς, όπου οι παίκτες του δεν απέδωσαν όσα θα περίμενε. Παράλληλα, εξήγησε τον λόγο που δεν χρησιμοποίησε τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς και έπλεξε το εγκώμιο του Νικ Καλάθη.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε, κάθε νίκη είναι σημαντική. Δείξαμε τον απαραίτητο σεβασμό στον αντίπαλο, κάτι που μας βοήθησε να έχουμε την απαραίτητη συγκέντρωση και να εμφανιστούμε έτοιμοι. Οι παίκτες έδειξαν τη διάθεση που έπρεπε στην άμυνα και αυτό μας βοήθησε να μετατρέψουμε πολλά κλεψίματα σε αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθια στην επίθεση. Σκοράραμε συνολικά 32 πόντους στο ανοικτό γήπεδο κάτι το οποίο δεν είναι το σήμα κατατεθέν μας.

Στην τελευταία περίοδο χαλαρώσαμε αρκετά απέναντι σε μια ομάδα που παίζει καλή άμυνα, πιέζει αρκετά και κάνει παγίδες. Εμείς είχαμε ως στόχο να κάνουμε λιγότερα από 10 λάθη αλλά δεν τα καταφέραμε και κάναμε 12.

Δεν σουτάραμε καλά παρά τα πολλά ελεύθερα σουτ. Δεν μπορώ να πω ακριβώς από που προήλθε αυτό, ίσως ήταν η έλλειψη ενέργειας. Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι, είναι λογικό οι παίκτες να σκέφτονται και την αναμέτρηση της Παρασκευής” υποστήριξε αρχικά και συνέχισε:

“Ο Γιάνκοβιτς δεν έχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, απλά προτιμήσαμε να του δώσουμε ανάσες, ενώ το ίδιο κάναμε και με τους Ραντούλιτσα, Πάβλοβιτς. Θέλουμε οι παίκτες να είναι όσο πιο φρέσκοι γίνεται για τη δύσκολη συνέχεια.”

Αναφορικά με την τρομερή εμφάνιση του Καλάθη, ο οποίος άγγιξε το τριπλ-νταμπλ, σχολίασε πως “Είναι αρκετά νέος ώστε να τα καταφέρει. Ο τραυματισμός του Μποχωρίδη μας επηρέασε αρκετά όπως και του Παππά. Ο Νίκος έχει επιστρέψει και δίνει σημαντικές βοήθειες στο ροτέισον. Από τότε που ο Καλάθης έσπασε το δάχτυλο του, κάνει θαύματα. Η συμπεριφορά του και ο επαγγελματισμός του είναι φοβερός και να χτυπήσω ξύλο, θέλω να πιστεύω πως θα πάνε το ίδιο καλά τα πράγματα.

Εκπροσωπώντας τους παίκτες, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, σημείωσε: “Αγωνιστήκαμε με μία ομάδα πολύ αθλητική που τρέχει καλά στο ανοιχτό γήπεδο. Εμείς θέλαμε να μην τους επιτρέψουμε να βγάλουν αιφνιδιασμούς και να παρουσιαστούμε όσο γίνεται πιο καλοί στην άμυνα “5 εναντίον 5″. Το καταφέραμε σε αρκετά καλό βαθμό και τελικά πήραμε τη νίκη. Εύχομαι στα Τρίκαλα ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

The ΟΑΚΑ Experience: Οι ξεχωριστές εκδηλώσεις του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός έχει ετοιμάσει ξεχωριστές εκδηλώσεις στο ΟΑΚΑ ενόψει του ματς με τη Μακάμπι…