Κεντρική ΝΒΑ_ Πως ένα “deal” μπορεί να καταστραφεί

Πως ένα “deal” μπορεί να καταστραφεί

iverson

iverson-sixersΟ Λεμπρόν Τζέιμς υπέγραψε πριν από περίπου δύο 24ωρα συμβόλαιο με την Nike, που διασφαλίζει το υπόλοιπο της ζωής του. Βέβαια, το γεγονός ότι κατάφερε να βάλει την υπογραφή του σε ένα τέτοιο συμβόλαιο δεν λέει απολύτως τίποτα για το μέλλον του.

Υπήρξαν και άλλοι αθλητές με τέτοιου είδους επιτυχίες και όμως έφτασαν ένα βήμα πριν την καταστροφή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Άλεν “The Answer” Άιβερσον. Ο δαιμόνιος γκαρντ αποτελούσε την “κορυφή του παγόβουνου” στις αρχές του 2000. Η Reebok του προσέφερε πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που του έλυνε το οικονομικό του πρόβλημα για πάντα.

Ο πρώην θρύλος των Σίξερς θα είχε λαμβάνειν, συνολικά, μετά το τέλος της καριέρας του 32$ εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό κατά τις μέρες που βρισκόταν σε ενεργό δράση είναι άγνωστο. Οι εκδόσεις των παπουτσιών του, “The Answer” και “Question”, έφεραν μεγάλα κέρδη στην εταιρία, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Τα προβλήματα του “ΑΙ” με το αλκοόλ, την αστυνομία, την οικογένεια του, αλλά και η απόφαση να εγκαταλείψει την ενεργό δράση το 2010 έφεραν την κατάσταση τούμπα. Πλέον, ο Άιβερσον λαμβάνει 800.000$ τον χρόνο, όμως σε περίπτωση που παραβιάσει μία σειρά από όρους, κινδυνεύει να μείνει “απένταρος” και όλη του η περιουσία να περάσει στην γυναίκα  του, Ταουάνα.

Οι όροι του συμβολαίου του Άιβερσον:

  1. Δεν του επιτρέπεται να απατήσει την γυναίκα του ή να αποκτήσει παιδιά εκτός γάμου.
    2. Δεν κανενός είδους βία εντός της οικογένειας του.
    3. Πρέπει να επισκέπτεται σύμβουλο γάμου.
    4. Πρέπει να συζητάει με ειδικούς για θέματα αλκοολισμού και τζόγου.
    5. Δεν επιτρέπεται να παίξει ξανά τυχερά παιχνίδια.
    6. Πρέπει να είναι σπίτι μέχρι τα μεσάνυχτα.
    7. Κάθε αγορά πάνω από 5000$ τίθεται υπό συζήτηση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν έχει την ίδια ιδιοσυγκρασία με τον Άλεν Άιβερσον, όμως πάντα υπάρχουν κίνδυνοι. Επιπλέον, μόνο ζωή χαρισάμενη δεν περνά ο πάλαι ποτέ θρύλος της Φιλαδέλφεια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε ΝΒΑ_

Δειτε επισης

Πωλήτρια σε μίνι – μάρκετ δεν αναγνώρισε τον Γιόκιτς (vid)

Πωλήτρια mini market δεν αναγνώρισε τον Γιόκιτς. Στη Βοσνία βρίσκεται ο Νίκολα Γιόκιτς κάν…