Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Ουάιτ: “Ανάλογη συνέχεια και το 2016”

Ουάιτ: “Ανάλογη συνέχεια και το 2016”

aris okaro white paok

aris-okaro-white-paok

Ο Οκάρο Ουάιτ αποτελεί έναν από τους “ακρογωνιαίους λίθους” του φετινού Άρη, έχοντας πραγματοποιήσει μεγάλες εμφανίσεις σε κρίσιμα παιχνίδια. Σε αυτόν μαζί με τους συμπατριώτες του, Τζέρελ ΜακΝίλ και Τζαμέλ Χάγκινς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό για τη φετινή πορεία των “κιτρινόμαυρων” σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις, πλέον εστιάζουν μόνο στο πρωτάθλημα καθώς η πορεία τους προς τον τελικό του Κυπέλλου ανακόπηκε χθες (27/12), με βαριά ήττα στο ΟΑΚΑ, δια χειρός Παναθηναϊκού. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν και χθες μεταξύ των διακριθέντων, τελειώνοντας το παιχνίδι με 13 πόντους (5/6 διπ.-1/3 τρ.), 5 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, πατώντας παρκέ για 32.4 λεπτά.

Το eBasket.gr βρήκε και συνομίλησε με τον 23χρονο άσο, λίγο προτού αναχωρήσει με την υπόλοιπη αποστολή. Μας εξήγησε τον τρόπο και λόγο που επήλθε η ευρεία ήττα – αποκλεισμός, αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας του, ενώ μοιράστηκε τη στιγμή που κρατάει από το απερχόμενο έτος αλλά και την ευχή του για το νέο.

“Σούταραν πάρα πολύ καλά, ειδικά στην τρίτη περίοδο” μας είπε αναφορικά με το στοιχείο που έκρινε το ματς και συνέχισε: “Όταν σουτάρεις με τέτοια ποσοστά στην έδρα σου, η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει και αυτό διαχέεται σε όλη την ομάδα. Σε εκείνο το δεκάλεπτο έγινε η ζημιά και ήταν πολύ δύσκολο για εμάς αν ακολουθήσουμε και να ανατρέψουμε την κατάσταση”.

Που εστιάζει τώρα ο Άρης και ποια αποσκοπεί να είναι η πορεία του σε Α1 και Γιούροκαπ;

“Να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι και στον πρώτο γύρο. Να πάρουμε όσες νίκες χρειάζεται ώστε να προκριθούμε στον επόμενο γύρο” απάντησε ο Αμερικανός και πρόσθεσε: “Έχουμε ένα δύσκολο το Σάββατο (σ.σ: 02/01 κόντρα στο Ρέθυμνο) και ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με τη Νεπτούνας (06/01), για το Γιούροκαπ. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το σημερινό (σ.σ: χθεσινό) παιχνίδι και να προετοιμαστούμε, πνευματικά και αγωνιστικά, για τον επερχόμενο αγώνα στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Γιούροκαπ“.

Τέλος, τον ρωτήσαμε ποια στιγμή κρατάει από το 2015. Αφού το σκέφτηκε για λίγο ξεχώρισε “το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ… ή μάλλον όχι;” αναρωτήθηκε ξανά προτού το ξανασκεφτεί και καταλήξει: “Ναι θα πω τον ΠΑΟΚ γιατί είναι αυτό που είναι. Το μεγαλύτερο ντέρμπι για εμάς. Αλλά εκτός αυτού, τότε σίγουρα η πρόκριση στη φάση των “32” του Γιούροκαπ” δήλωσε και κατέληξε ευχόμενος για το επερχόμενο έτος “να νικάμε και να βελτιωθούμε στο θέμα της συνέπειας και συνέχειας. Πριν από μερικές ημέρες παίξαμε καλά για τρεις περιόδους κόντρα στον Ολυμπιακό, σήμερα για δύο. Θέλουμε και πρέπει να αγωνιζόμαστε σε υψηλά στάνταρ και τα 40 λεπτά του αγώνα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Επιστρέφει στη Χάλα Πιονίρ η Μακάμπι

Αφήνει τη Stark Arena η Μακάμπι. Τη Μεγάλη Εβδομάδα (για τους Έλληνες) ο Παναθηναϊκός θα τ…