Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Όταν “μιλούν” οι προσωπικότητες

Όταν “μιλούν” οι προσωπικότητες

paok sofo vasileiadis

paok-sofo-vasileiadis

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Σάρατοβ με 104-99 και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στους “32” του Eurocup. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου χρειάζεται πλέον μία νίκη στην τελευταία αγωνιστική επί της αδιάφορης και αποκλεισμένης Λιέτουβος Ρίτας, προκειμένου να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Στο παιχνίδι με τους Ρώσους, όπου οι Θεσσαλονικείς ήταν με την πλάτη στον τοίχο, βγήκαν μπροστά οι δύο μεγάλες προσωπικότητες του ΠΑΟΚ. Δύο παίκτες, οι οποίοι έχουν φάει… με το κουτάλι τα ευρωπαϊκά παρκέ, έχοντας αγωνιστεί για πολλά χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο με τους συλλόγους τους αλλά και την Εθνική ομάδα.

Ο λόγος, φυσικά, για τους Σοφοκλή Σχορτσανίτη και Κώστα Βασιλειάδη, οι οποίοι πέτυχαν μαζί τους 54 πόντους από τους 104 πόντους της ομάδας τους, ήτοι 4 παραπάνω από τους μισούς.

Ο διεθνής Έλληνας σέντερ ήταν απολαυστικός στο ζωγραφιστό και έκανε πάρτι με τους Ρώσους ψηλούς, μετρώντας 27 πόντους (9/10 δίποντα, 9/13 βολές), 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Όσο για διεθνή Έλληνα γκαρντ, “σκότωσε” τη Σάρατοβ από την περιφέρεια (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο), ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 27 πόντους (6/11 τρίποντα), ενώ ήταν αυτός που με “κρύο αίμα” στο φινάλε, ευστόχησε σε όλες τις ελεύθερες βολές (7/7), μην επιτρέποντας στους Ρώσους να ελπίζουν σε κάποια ανατροπή.

Όσο οι δύο Έλληνες βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να φοβάται κανέναν. Η πρόκριση είναι στα χέρια του και παρόντος των εξαιρετικών “Σόφο” και Βασιλειάδη…. δεν χάνεται.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…