Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 74-62

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 74-62

printezis olympiakos barcelona

printezis-olympiakos-barcelona

Αμυνάρα, θρίαμβος και καλή χρονιά…
Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του περίμενε πως και πως το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Το πόσο μεγάλη ήταν η αναμονή και ο ενθουσιασμός φάνηκε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Οι “ερυθρόλευκοι” έπνιξαν την Μπαρτσελόνα και πανηγύρισαν μεγάλη νίκη με σκορ 74-62.

Ο πολυτιμότερος παίκτης των πρωταθλητών Ελλάδος ήταν το ομαδικό τους πνεύμα. Η άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς και συνεργασίας. Στο σημερινό παιχνίδι φάνηκε το πόσο πολύ έλειψε από τους “ερυθρόλευκους” ο αρχηγός τους, ο Βασίλης Σπανούλης. Ο “Kill-Bill” ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 11 πόντους και 9 ασίστ. Όσον αφορά την υπόλοιπη ομάδα είναι δύσκολο να διαλέξεις ένα και μόνο άτομο. Ο Οθέλο Χάντερ (10π.) ήταν ουσιαστικότατος, οι Χάκετ και Στρόμπερι συνεχίζουν να δίνουν απαντήσεις, ενώ οι Πρίντεζης, Παπαπέτρου και Αγραβάνης ήταν αυτοί ακριβώς που έπρεπε.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, που πνίγηκαν στην άμυνα του Ολυμπιακού, ξεχώρισε ο Άντε Τόμιτς με 16 πόντους και ο Σατοράνσκι με 12. Οι Περπέρογλου και Βεζένκοφ κινήθηκαν σε ρηχά νερά με 3 πόντους έκαστος.

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά στην αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε ιδιαίτερα δυνατά στο παιχνίδι και φάνηκε να μην έχει ρυθμό. Οι πρώτοι πόντοι των “ερυθρολεύκων” ήρθαν από τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Μπαρτσελόνα έσφιξε την άμυνα της και έκλεισε τους διαδρόμους προς το καλάθι της. Κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και με 6 πόντους (3-9) μετά από 1/2 βολές του Ναβάρο 4 λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους στην συνέχεια. Ο Παπαπέτρου ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του Ολυμπιακού και μάλιστα κέρδισε 3 βολές (2/3)από φάουλ του Περπέρογλου στο 7ο λεπτό της περιόδου. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες σε απόλυτη ισορροπία, με τους τελευταίους πόντους να έρχονται και αυτοί από βολές, αυτή την φορά από τον Ιωάννη Αθηναίου (14-14).

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν δεδομένο πως είχαν φέρει το ματς ακριβώς εκεί που το θέλανε. Το σκορ ήταν χαμηλό και ο ρυθμός όχι ιδιαίτερα ψηλός. Ο Σον Τζέιμς σημείωσε τους πρώτους πόντους της δεύτερης περίοδου, ο Αγραβάνης “κατέβασε τον γενικό” στον Σάμιουελς και αν μη τι άλλο η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση της. Η “Μπάρτσα” όμως δεν είναι από τις ομάδες που απλά τις σκοτώνεις με δύο-τρεις φάσεις. Ο Τόμιτς πήρε φάσεις πάνω του και έβαλε τους Καταλανούς μπροστά με 1 πόντο (20-21).

Το ματς εξελίχθηκε σε ροντέο. Ο Σπανούλης σημείωσε εντυπωσιακό τρίποντο (23-21), ο Βεζένκοφ απάντησε στην επόμενη αμέσως φάση (23-22), για να έρθει ξανά ο αρχηγός των Πειραιωτών να ευστοχήσει σε πολύ δύσκολη προσπάθεια από κοντινή απόσταση (25-24). Ο ρυθμός είχε ανέβει κατακόρυφα, ο Ολυμπιακός είχε καλή ψυχολογία και αυτό φάνηκε από τα αρκετά επιθετικά ριμπάουντ. Ο Ντάνιελ Χάκετ έβαλε την υπογραφή του στο τέλος του ημιχρόνου, αφού με μόλις 4 δευτερόλεπτα στο ρολόι σημείωσε τρίποντο το οποίο έστειλε τους γηπεδούχους στο +13 (39-26).

Σημείο κλειδί για τον Ολυμπιακό σε αυτό το πρώτο ημίχρονο ήταν η πάρα πολύ καλή άμυνα, ο πλουραλισμός σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, αλλά και τα πάρα πολλά επιθετικά ριμπάουντ τα οποία οδήγησαν σε δεύτερες επιθέσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εκατέρωθεν χαμένα σουτ. Οι “ερυθρόλευκοι” έδειχναν πως θέλουν την νίκη όσο τίποτα άλλο στον κόσμο. Ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε γκολ-φάουλ στο 2ο λεπτό της τρίτης περιόδου και συν τοις άλλοις φόρτωσε τον Άντε Τόμιτς με το τρίτο του φάουλ (42-27). Ο Κροάτης σέντερ της Μπαρτσελόνα προσπάθησε να βάλει την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι. Πήρε γκολ-φάουλ από τον Μιλουτίνοφ και προσπάθησε να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του.

Η απάντηση των παικτών του κόουτς Σφαιρόπουλου ήταν 5 συνεχόμενοι πόντοι. Πρώτα ο Βαγγέλης Μάντζαρης σημείωσε “μεγάλο” τρίποντο και στην συνέχεια ο Σπανούλης σκόραρε από κοντινή απόσταση (47-34). Στα επόμενα 2 λεπτά δεν υπήρξε σκορ για τις δύο ομάδες. Το “ρόδι έσπασε” ο Αγραβάνης με τρίποντο, ενώ ο Χάντερ έστειλε τους γηπεδούχους στο +18 με έξοχη κίνηση μέσα στο ζωγραφιστό (52-34). Ο Στρόμπερι στην εκπνοή του χρόνου της τρίτης περιόδου ευστόχησε σε δίποντο και διαμόρφωσε το σκορ στο 56-40.

Στην τέταρτη περίοδο ήταν δεδομένο πως η Μπαρτσελόνα θα επιχειρούσε να ανεβάσει τον ρυθμό της με σκοπό να ρίξει τουλάχιστον την διαφορά. Ο Ολυμπιακός δεν χαμπάριασε. Με 1/2 βολές του Στρόμπερι 6 λεπτά πριν το τέλος πήγε την διαφορά στο +17, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο ίδιος παίκτης με εντυπωσιακό step-back shoot την αύξησε στο +19 (61-42).

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Βασίλης Σπανούλης έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ. Πάσαρε, σκόραρε και γενικά έκανε σμπαράλια την Καταλανική άμυνα. Οι τελευταίοι πόντοι στο παιχνίδι σημειώθηκαν από τον Σατοράνσκι, για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα, 20 δεύτερα πριν το τέλος. Τελικό σκορ 74-62.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 39-26, 56-40, 74-62
Οι διαιτητές: Λαμόνικα – Βιατόρ – Κόλιενσιτς
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Τζέιμς 6, Χάντερ 10, Παπαπέτρου 8 (1), Σπανούλης 11 (1), Στρόμπερι 8 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 7, Αγραβάνης 6 (2), Μάντζαρης 6 (2), Χάκετ 8 (2), Αθηναίου 2
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόελμαν 4, Ρίμπας 8 (2), Λαουάλ, Αμπρίνες 3 (1), Ναβάρο 1, Σατοράνσκι 12 (1), Βεζένκοφ 3 (1), Έρικσον, Σάμουελς 7, Όλεσον 5 (1), Περπέρογλου 3 (1), Τόμιτς 16

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Χωρίς Γκραντ, με Σερέλη στον πάγκο του

Με Σερέλη και χωρίς Γκαρντ κόντρα στο Περιστέρι. Με δύο σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί …