Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο 73-63

Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο 73-63

Printezis Olympiacos Armani Milano

Printezis-Olympiacos-Armani MilanoΟ Ολυμπιακός είχε ήδη προκριθεί στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκα και υποδέχτηκε την Αρμάνι, η οποία καιγόταν για το αποτέλεσμα. Οι Ιταλική ομάδα προσπάθησε, αλλά τελικά υποτάχθηκε στην ανωτερότητα των “ερυθρολεύκων”, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 73-63.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Στρόμπερι, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16 πόντους (3/4 διπ., 2/6 τριπ.). Πολύ καλή παρουσία και από τους Μιλουτίνοφ (12π.) και Πρίντεζη (11π.). Από πλευράς Αρμάνι με την παρουσία του ξεχώρισε ο Τσιντσιαρίνι (12π.). Στην μάχη των πρώην ο Ντάνιελ Χάκετ σημείωσε 9 πόντους κόντρα στην πρώην του ομάδα, ενώ ο Λαφαγέτ έμεινε στους 6.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η Αρμάνι μπήκε πιο δυνατά από τον Ολυμπιακό και κατάφερε στα πρώτα 5 λεπτά να προηγηθεί μέχρι και με 6 πόντους (2-8). Ο Ολυμπιακός, βέβαια, δεν άφησε τους Ιταλούς να βρουν ρυθμό και με όπλο την γνωστή τους άμυνα κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και κατάφεραν με δίποντο του Μιλουτίνοφ να ισοφαρίσουν στο 7ο λεπτό της περιόδου σε 8-8. Τα τελευταία 3 λεπτά του δεκαλέπτου οι δύο ομάδες ήταν κοντά με τον Ολυμπιακό να παίρνει το προβάδισμα (14-13) με εντυπωσιακό τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη στην εκπνοή του χρόνου.

Ο Πρίντεζης μπήκε αγριεμένος και στην δεύτερη περίοδο, σημειώνοντας δίποντο 20 δεύτερα μετά την έναρξη της. Κάπου εδώ αξίζει να σημειώσουμε πόσο έντονα φαίνεται η απουσία του διεθνούς φόργουορντ στην διαμόρφωση και στο ξεδίπλωμα του παιχνιδιού των “ερυθρολεύκων”. Το πρώτο καλάθι για λογαριασμό των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Μακ Λιν με εύστοχο δίποντο στο 4ο λεπτό του δεκαλέπτου (16-16). Επιπλέον, η Αρμάνι κατάφερε να περάσει μπροστά με 1 λεπτό αργότερα με καλάθι του Τζένκινς (16-18).

Στην συνέχεια τα πράγματα ξέφυγαν λίγο από τον έλεγχο τον γηπεδούχων και αυτό οφείλεται στην ευστοχία των παικτών της Αρμάνι από την περιφέρεια. Οι Ιταλοί σημείωσαν 3 τρίποντα στα 3 τελευταία λεπτά (Τζένκινς, Σίμον και Τσιντσιαρίνι) και προηγήθηκαν ως και με 8 πόντους (21-29) 1 λεπτό και 20 δεύτερα πριν την κόρνα. Ο  Ολυμπιακός αντεπιτέθηκε και έκλεισε την διαφορά στο -4 με το σκορ του ημιχρόνου να είναι 25-29.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αρμάνι δεν άλλαξε στυλ παιχνιδιού και αυτό δεν άργησε να φανεί εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ. Ο πρώην “ερυθρόλευκος”, Όλιβερ Λαφαγέτ, ευστόχησε σε σουτ από την περιφέρεια μόλις 30 δεύτερα μετά την έναρξη της τρίτης περιόδου. Η παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου από την πλευρά τους ήξεραν πως έπρεπε να αντιδράσουν. Η αντίδραση ήταν μαζική. Οι Μάντζαρης και Αθηναίου ήταν εύστοχοι από μακρινή απόσταση, ενώ οι Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ έδιναν τις δικές τους μάχες μέσα στο ζωγραφιστό.

Με βάση λοιπόν την ομαδική δουλειά και χάρη σε δύο εύστοχες βολές του Νικολά Μιλουτίνοφ ο Ολυμπιακός κατόρθωσε, μετά από πολύ ώρα, να περάσει μπροστά στο σκορ (38-37) 6 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου. Στο υπόλοιπο της τρίτης περιόδου το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, με τους δύο αντιπάλους να είναι είναι κοντά. Ο Στρόμπερι διαμόρφωσε το σκορ 32 δεύτερα πριν το τέλος με εύστοχο τρίποντο (48-48).

Λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου ο Ματ Λοτζέσκι αποχώρησε από το ματς, καθώς υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο.

Στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Οι γηπεδούχοι πέρασαν στο +5 με τρίποντο του Αθηναίου (54-49), με τον μοναδικό πόντο της Αρμάνι να έχει επιτευχθεί από την γραμμή των ελευθέρων βολών δια χειρός Τσιντσιαρίνι. Στο 4ο λεπτό η διαφορά μειώθηκε στο +3 και κάπου εκεί η Αρμάνι άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Η ομάδα του Πειραιά πάτησε γκάζι και τελικά πήρε την νίκη με διαφορά 10 πόντων (73-63).

Οι διαιτητές: Λάτισεβς-Μπούλτο-Κοβάλσκι
Τα δεκάλεπτα: 14-13, 25-29, 48-48, 73-63
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 4, Παπαπέτρου, Στρόμπερι 16, Μιλουτίνοφ 12, Πρίντεζης 11, Αγραβάνης, Μάντζαρης 6, Χάκετ 9, Λοτζέσκι 5, Αθηναίου 8
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Ρέπεσα): Μακ Λιν 11, Λαφαγιέτ 6, Αμάτο , Τσερέλα, Τσιτσιαρίνι 12, Τζέκινς 12, Χούμελ 7, Μπάρατς 6, Σίμον 9

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 87-91 (vid)

Χειρότερα δεν μπορούσε να ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός. Υπάρχει ένας τρόπος να σταματήσεις τη …