Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Όλα του γάμου δύσκολα…

Όλα του γάμου δύσκολα…

olympiakos omadiki

olympiakos-omadikiΗ Regular-season της Ευρωλίγκα ανήκει στο παρελθόν και ο Ολυμπιακός έχει, πλέον, το μυαλό του στο Top-16 της διοργάνωσης. Ο όμιλος των “ερυθρολεύκων” μυρίζει μπαρούτι και εδώ που τα λέμε οι πρωταθλητές θα πρέπει να είναι άκρως προσεκτικοί σε κάθε αναμέτρηση.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η ομάδα του Πειραιά τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου της (ρεκόρ 8-2), αφήνοντας πίσω της τις Εφές, Λαμποράλ, Τσεντεβίτα, Λιμόζ και Αρμάνι Μιλάνο.

Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα ήταν δεύτερος στα κερδισμένα ριμπάουντ, πίσω από την Λαμποράλ, ενώ βρέθηκε στην 4η θέση σε επιτυχημένα δίποντα. Επιπλέον, σημείο αναφοράς της ομάδας αποτέλεσε η άμυνα, μέσω της οποίας κέρδισε τα περισσότερα από τα παιχνίδια της. Βασικό παράδειγμα αμυντικής νοοτροπίας αποτέλεσε το παιχνίδι κόντρα στην Λαμποράλ στο ΣΕΦ, όταν και η Ισπανική ομάδα σημείωσε μόλις 52 πόντους, με τον μέσο όρο της να βρίσκεται στους 85,6 πόντους.

Όλα αυτά, βέβαια, ανήκουν στο παρελθόν. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του βρίσκονται σε έναν όμιλο που μόνο εύκολος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Καλείται να αντιμετωπίσει την κάτοχο του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης, την ΤΣΣΚΑ των εκατομμυρίων, την πάντα δυνατή Μπαρτσελόνα και την γνώριμη Λαμποράλ Κούτσα. Οι παραπάνω ομάδες είναι τα “δυνατά χαρτιά” του ομίλου.

Από εκεί και κάτω υπάρχουν, πρωτίστως η Κίμκι, που δεν μπορεί να παρθεί στα ψιλά, καθώς διαθέτει αρκετά καλό ρόστερ, και τελευταίες, αλλά μη εξαιρετέες οι Ζαλγκίρις και Μπάμπεργκ. Οι δύο τελευταίες δεν φοβίζουν καθόλου, αλλά μπορούν να παίξουν τον ρόλο του ρυθμιστή στην προσπάθεια τους να ξεκλέψουν ότι μπορούν.

Στον όμιλο, εν γένει, βρίσκονται πολλοί παλαιοί γνώριμοι του ελληνικού μπασκετικού κοινού. Όσον αφορά τους πάγκους, στην ΤΣΣΚΑ βρίσκεται ο Δημήτρης Ιτούδης, ενώ στην Ζαλγκίρις εκτελεί καθήκοντα βοηθού ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Σε επίπεδο παικτών θα συναντήσουμε του δικούς μας, Στράτο Περπέρογλου (Μπαρτσελόνα), Γιάννη Μπουρούση (Λαμποράλ) και Νίκο Ζήση (Μπάμπεργκ). Ενδιαφέρουσες φιγούρες είναι ακόμη οι Γίονας Μασιούλις (Ρεάλ), Αλέξανδρος Βεζένκοφ (Μπαρτσελόνα) και Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ).

Στο δια ταύτα, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έναν αγωνιστικό γολγοθά. Όλες οι ομάδες είναι ικανές να του κάνουν ζημιά, με τις πιο ισχυρές να γνωρίζουμε τι μπάσκετ μπορούν να παράγουν και τις λιγότερο ισχυρές να κρύβουν τους δικούς τους άσους. Το ζήτημα για τους πρωταθλητές Ελλάδος είναι , αρχικά, να επιστρέψουν όλοι οι παίκτες στην ενεργό δράση και στην συνέχεια να μπορέσει η ομάδα να βρει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι που τόσο της έχουν λείψει μέχρι τώρα.

Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο οι “ερυθρόλευκοι” θα βρεθούν στην επόμενη φάση (εκτίμηση μου η 3η θέση). Aπό εκεί και κάτω όλα είναι ανοιχτά για το αν τελικά κατορθώσει να βρεθεί στο Final-4 του Βερολίνου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…