Κεντρική NBA Ο Γκριν μεταξύ των θρύλων
NBA

Ο Γκριν μεταξύ των θρύλων

curry green warriors suns

curry-green-warriors-suns

Η επιστροφή των Ουόριορς στα θετικά αποτελέσματα συνδυάστηκε με μια εκπληκτική επιθετική βραδιά, από πλευράς Κλέι Τόμσον, και ακόμα μια πληθωρική εμφάνιση από τον Ντρέιμοντ Γκριν. Ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ είναι ο πιο πολυσχιδής πάουερ φόργουορντ στο ΝΒΑ (και παράλληλα υποτιμημένος), κάτι που απέδειξε ξανά, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 16 πόντους (3/11 διπ.-2/3 τρ.-4/4 βολές), 11 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 5 κλεψίματα!

Αυτό ήταν το τέταρτο τριπλ – νταμπλ της σεζόν (είχε 1 στην καριέρα του πριν τη φετινή αγωνιστική περίοδο) και πλέον έχει τα περισσότερα σε όλο το ΝΒΑ, μαζί με τον Ραζόν Ρόντο. Παράλληλα, μπήκε και σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ. Συγκεκριμένα, είναι ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία των Ουόριορς που σημειώνει τριμπλ – νταμπλ και έχει παράλληλα πέντε κλεψίματα.

Οι έτεροι τέσσερις είναι ο Ρικ Μπάρι (1974-75), ο Κρις Μάλιν (1996-97), ο Μπαρόν Ντέιβις (2007-08) και ο Στεφ Κάρι (2013-14)! Επιπλέον, μόνο έξι παίκτες έχουν σημειώσει περισσότερα τριπλ – νταμπλ, συνολικά, με τη φανέλα των Ουόριορς. Πρόκειται για τους Τομ Γκόλα (20), Γκάι Ρότζερς (17), Άντι Φίλιπ (10), Ουίλτ Τσάμπερλεϊν (8) και Ρικ Μπάρι (6). Βέβαια φαντάζει απίθανο να μην αναρριχηθεί τουλάχιστον μέχρι την τέταρτη θέση, αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…